22/5/10

Oι φιλόπτωχοι θέλουν να μας αγοράσουν φθηνότερα...

Αυγουστιάτικα μας ετοιμάζουν και νέα σειρά μέτρων !

Τίποτε σ’ αυτή τη ζωή και σ’ αυτό τον κόσμο δεν είναι τζάμπα. Ακόμα και τη χρεοκοπία τη χρυσοπληρώνεις. Ήδη οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι το κατάλαβαν, ενώ πολύ σύντομα θα το αντιληφθούμε και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Η... επιθυμία των αρχι-επιτηρητών μας (Ε.Ε. και ΔΝΤ) διατυπώνεται χωρίς περιστροφές: Μαχαίρι στους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα. Όπως έχει παραδεχτεί και ο πρωθυπουργός μας, άλλωστε, τη διακυβέρνηση την έχει αναλάβει ο μηχανισμός στήριξης...


Έχουμε και λέμε λοιπόν: Την πρώτη δόση των δανεικών που ήταν για να ξεπληρώσουν παλιότερα δανεικά και να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα την πήρανε.

Για να πάρουν αυτά τα πάνω - κάτω 13 δισ. η κυβέρνηση έδωσε – για την ακρίβεια πήρε από την Ελληνική κοινωνία και μεταβίβασε στις αγορές:

* Δέκατο τρίτο και δέκατο τέταρτο μισθό στο Δημόσιο.

* Δέκατη τρίτη και δέκατη τέταρτη σύνταξη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

* Τινάζει στον αέρα το εργασιακό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πλαίσιο.

Μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει ακόμη μερικά δισεκατομμύρια .

Κι απ’ ό,τι φαίνεται, για να εξακολουθήσει να τα λαμβάνει από το... φιλόπτωχο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η κυβέρνηση βέβαια θα «υποχρεωθεί» πάλι να δώσει κατιτίς στους φιλόπτωχους σωτήρες.

Ο σοσιαλήσταρχος πρόεδρος του ΔΝΤ, αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι επίσημοι και... ημιεπίσημοι το έχουν θέσει ξεκάθαρα: Να κοπούν δύο μισθοί και στον ιδιωτικό τομέα...

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, μιλώντας στο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κανάλι Euronews, είπε χαρακτηριστικά ότι η μείωση των μισθών είναι ένα πολύ επώδυνο μέτρο, αλλά και ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική και να μπορεί και πάλι να πουλά τα προϊόντα της.

Ας δούμε πιο προσεκτικά πού ακριβώς μας οδηγούν οι επιτηρητές μας με αριθμούς:

Το Ελληνικό κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 19.100 δολάρια. Με την επιδρομή στους μισθούς αυτό το εισόδημα, προφανώς, θα περιοριστεί. Με πιο απλά λόγια το κόστος εργασίας θέλουν να μειωθεί έτσι ώστε τα Ελληνικά προϊόντα να γίνουν ελκυστικότερα στις εξαγωγές.

Τώρα αν στο μεσοδιάστημα ο εργάτης δεν μπορεί να καλύψει το προσωπικό κόστος διαβίωσης ή χάσει το σπίτι του .... αυτό είναι μια ιστορία που δεν τους απασχολεί.

Ο εργάτης άλλωστε σε καιρούς ανεργίας είναι αναλώσιμο είδος.

Με την ίδια επιχειρηματολογία ο Όλι Ρεν στην έκθεσή του, την οποία θα υποστηρίξει στο Ecofin της 7ης Ιουνίου, θα ζητήσει μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 6% σε όλα τα κλιμάκια πάνω από το κατώτατο ημερομίσθιο.

Αν η πρόταση αυτή φέρει αντιδράσεις λόγο πολιτικού κόστους από την κυβέρνηση (πράγμα... απίθανο), θα επιβληθεί με το ζόρι τον Οκτώβριο υπό μορφή προϋπόθεσης για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό «στήριξης».

Αυτό άλλωστε εξυπηρετεί και η ένταξη της χώρας στο μηχανισμό «στήριξης» το "σωτηρίας" λοιπόν το ξεχνάμε αφού αυτό αποτελεί πρόσχημα ελπίδας μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση και πάμε πάλι απ'την αρχή την "καραμέλα"

Σύμφωνα με τον Όλι, τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στους Έλληνες προβλέπουν μείωση της ανταγωνιστικότητας κατά 25% τα επόμενα 3 με 5 χρόνια. Συμπέρασμα; Μας παίρνουνε (τα) μέτρα κατά της ύφεσης, τα οποία... βαθαίνουν την ύφεση.

Ας δούμε τώρα με ποιους μας τοποθετούν στην ίδια (μισθολογική) μοίρα ζητώντας μας να τους ανταγωνιστούμε μειώνοντας το κόστος παραγωγής διά της συμπίεσης του κόστους εργασίας.

Στη βαλκανική μας γειτονιά το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα της Αλβανίας είναι 4.000 δολάρια, της Βοσνίας 1.900, της Βουλγαρίας 6.500, της Κροατίας 9.600, της ΠΓΔΜ 5.100, της Ρουμανίας 7.600.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το ετήσιο κατά κεφαλή εισόδημα στη Γερμανία και τη Γαλλία είναι 26.000 δολάρια, στην Αυστρία 27.000, στη Δανία 29.000.

Στον ανεπτυγμένο ευρωπαϊκό Νότο, που απ’ ό,τι φαίνεται έχει πάρει σειρά για συμπίεση του μεροκάματου (να το πούμε απλά για να καταλαβαινόμαστε) το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ιταλία είναι 25.000 δολάρια, στην Ισπανία 21.000 και στην Πορτογαλία 19.000.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει ο ακριβότερος Φόρος Προστιθέμενης Αξία στην Ευρωπαική Ένωση 23% καθώς επίσης και τα ακριβότερα καύσιμα.

Οι σωτήρες μας λοιπόν σπρώχνουν προς μια συνολική υποτίμηση των Ελληνικών αξιών.

Με πιο απλά λόγια θέλουν να μας «αγοράσουν» φθηνότερα. Να εξασφαλίσουν τη φθηνή μας εργασία, όποτε κι αν τη χρειάζονται, να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί ό,τι από το Δημόσιο έχει απομείνει απούλητο, να «καβατζάρουν» μακροχρόνιες (αιώνιες) μισθώσεις σε ενεργειακές, τουριστικές και άλλες υποδομές ή δυνατότητες της χώρας.

Καθώς σύμμαχοι, εταίροι, φίλοι και οι γύπες των αγορών είναι έτοιμοι να τραφούν από τα υλικά που θα δημιουργούνται κατά τη διαδικασία κατεδάφισης της Ελληνικής οικονομίας, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε υπογραμμίσει, οι Έλληνες φορολογούμενοι πρέπει κάποια στιγμή να "ξυπνήσουν" και να αντιδράσουν πέρα απο τα οργανωμένα συλλαλητήρια που δημιουργούνται προς κοινωνική εκτόνωση μέσα απο μερικά συνθήματα και μετά ο καθένας σπίτι του για "νάνι"

Αντιδράστε Ενεργά... Μην πληρώνετε φόρους όσο μπορείτε.

Έτσι κι αλλιώς η εντολή ήταν εδώ και μήνες να αυξήσουν τον ΦΠΑ κατά 6 μονάδες (απο 19% στο 25%) το κάνουν μεθοδικά κάθε φορά με νέο πρόσχημα ανάγκης.

Τιμωρήστε τους ...

Αφήστε τους να ψάχνουν να βρούν το " λεφτά υπάρχουν"ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share