9/5/10

Τα "ξαναβρήκε" με τη Siemens o Χριστοφοράκος

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων, κατα ξαναβρήκε με τη Siemens αφού συμβιβάστηκε καταβάλλοντας το ποσό του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ ως αποζημίωση προς τη γερμανική εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Ντερ Σπίγκελ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται το Ντερ Σπίγκελ, σημειώνει ότι οι δύο πλευρές προχώρησαν σε "φιλική διευθέτηση" του ζητήματος...


"Οι ελληνικές και οι γερμανικές αρχές υποψιάζονται ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δωροδόκησε πολιτικούς αξιωματούχους στην Αθήνα για να εξασφαλίσει συμβόλαια για τον όμιλο" Siemens, υπενθυμίζει το περιοδικό, στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα.

Από τα τέλη του 2008 η Siemens είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση από τον Χριστοφοράκο, όμως η διαδικασία τελικά διακόπηκε.

Πολλά άλλα στελέχη της εταιρείας, όπως οι Κλάους Κλάινφελντ και Χάινριχ φον Πίρερ, είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς και έχουν ήδη δεχτεί να καταβάλουν αποζημιώσεις κατόπιν "φιλικής διευθέτησης".

Τέλος καλό, όλα καλά στη Γερμανία, στην Ελλάδα ακόμα ψάχνουν...ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share