9/5/10

Αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών

Αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών, παρά την οικονομική βοήθεια από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εξωτερικού Εμπορίου (BGA) της Γερμανίας.

«Φοβάμαι ότι η Ελλάδα θα είναι ένας ατελείωτος γολγοθάς, στο τέλος του οποίου βρίσκεται η πτώχευση», είπε ο Άντον Φ. Μπέρνερ στην εφημερίδα Welt am Sonntag...


Το σχέδιο διάσωσης ίσως βοηθήσει ώστε η Ελλάδα να μην βρεθεί στην ανάγκη να κηρύξει στάση πληρωμών στις 19 Μαΐου, όμως «απλώς τα προβλήματα θα αναβληθούν και μια μέρα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα», ανέφερε.

Επίσης, εξέφρασε τον φόβο ότι η Ισπανία, η Πορτογαλία αλλά και η Ιταλία θα πιέσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, με συνέπεια την αποδυνάμωση του ευρώ.

«Σε πέντε με δέκα χρόνια θα έχουμε ένα αδύναμο νόμισμα αλλά και αυξημένο πληθωρισμό και ανεβασμένα επιτόκια που φρενάρουν την ανάπτυξη», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share