29/5/10

Χωμένο μέχρι το λαιμό το πολιτικό σύστημα στο σκάνδαλο Siemens

Στο "παιχνίδι" και δημοσιογράφοι με λογαριασμούς σε Ελβετία και Γερμανία !

Σταγόνα στον ωκεανό των μιζών που έχουν περάσει από τη Siemens σε Έλληνες πολιτικούς είναι η υπόθεση Μαντέλη, όπως γνωρίζουμε από τις καταθέσεις των στελεχών της γερμανικής εταιρείας στη γερμανική Δικαιοσύνη. “Κλειδιά” οι λογαριασμοί σε Ελβετία και Γερμανία, όπου βρίσκονται τα μεγάλα ονόματα...


Με ιδιόγραφο σημείωμα ο ίδιος ο Χριστοφοράκος έδινε εντολή για μίζα σε υπουργό να δοθεί 50% “των συμφωνηθέντων”. Το σημείωμα αφορά υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή και γράφτηκε το 2008.

Κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής θα μεταβεί σε Γερμανία και Ελβετία την εβδομάδα που έρχεται, όπου έχουν ανοιχτεί οι λογαριασμοί μέσω των οποίων χρηματίζονταν Έλληνες πολιτικοί.

Κι άλλο εκατομμύριο για το ΠΑΣΟΚ


Από τις καταθέσεις Χριστοφοράκου στη Γερμανική Δικαιοσύνη προκύπτει και δεύτερο “πακέτο” προς το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2002 -2003, το οποίο δεν είχε εισπραχθεί γιατί είχαν αρχίσει να αποκαλύπτονται στοιχεία για τις μίζες.

Ο Χριστοφοράκος ενώπιον της εισαγγελίας του Μονάχου είχε ομολογήσει ότι στην Ελβετία – πέραν του 1 εκ. μάρκων που ομολόγησε ότι πήρε ο κ. Τσουκάτος για το ΠΑΣΟΚ – υπήρχαν και άλλα κονδύλια ύψους 400.000 ευρώ και 600.000 ευρώ σε λογαριασμούς για το ΠΑΣΟΚ. “Μέλη του ΠΑΣΟΚ μου ζήτησαν να μην μεταφερθούν τα χρήματα στην Ελλάδα αλλά να κατατεθούν στην Ελβετία. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν ακριβώς. Πάντως εκείνη την εποχή ο κ. Τσουκάτος ήταν το αρμόδιο άτομο με το οποίο συνομιλούσα” είπε ο Χριστοφοράκος.

Στον "αγώνα" και δημοσιογράφοι

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη και δημοσιογράφους που έπαιρναν δώρα και χορηγίες από τη Siemens. Αναφορές έχουν γίνει και από τον ίδιο τον Μαντέλη, ο οποίος μίλησε για συγκεκριμένη στάση δημοσιογράφων που ευνοούσε τη Siemens σε διάφορες συμβάσεις.

Την ίδια στιγμή ο πολιτικός κόσμος "πατώνει" αντί να "ματώνει" , αφού με μεθόδους επικοινωνιακής τακτικής, Μαξίμου και Ρηγίλλης επιχειρούν να αντιστρέψουν το κύμα οργής στην κοινωνία.

Η επιστολή του Κώστα Σημίτη, δια της οποίας εκφράζει την οργή του για τις ενέργειες του Τάσου Μαντέλη, προδίδει πανικό και ανασφάλεια. Πανικό και ανασφάλεια προδίδει και η συστηματική άρνηση του Κώστα Καραμανλή να «μιλήσει» δημόσια.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share