20/6/10

Βρέθηκαν σε ένα μόνο λογαριασμό της κόρης του Τσοχατζόπουλου 8 εκατομμύρια ευρώ!

Τελειωμό δεν έχουν τα σκάνδαλα γύρω απο το όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής 'Αμυνας.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" εκτός απο την τεράστιας αξίας ακίνητη περιουσία, το ΣΔΟΕ εντόπισε και 8 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της κόρης του.

Σε ένα τρισεκατομμύριο δραχμές υπολογίζονται μόνο οι μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα που διαχειριζόταν ο πρώην υπουργός Εθνικής 'Αμυνας που φαίνεται πως ήταν καλός πελάτης αγοράζοντας...


...κάργα εμπόρευμα για λογαριασμό του Ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας μετά την μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία που έχει βρεθεί, σε έρευνα που έγινε σε συγκεκριμένη Ελληνική τράπεζα βρέθηκαν σε λογαριασμό της κόρης του πρώην υπουργού, Αρετής , καταθέσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ

Η κόρη του Τσοχατζόπουλου είναι αρχιτέκτονας στο επάγγελμα (σπούδασε στο Βερολίνο) και, όπως λένε οι φορολογικές αρχές, το ετήσιο καθαρό της εισόδημα δεν ξεπερνάει τις 50.000-70.000 ευρώ κατ’ έτος (μέσος όρος των τελευταίων 10 ετών) την ίδια στιγμή το ΣΔΟΕ απορεί πως προκύπτουν τα 8 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της.

Στην περιουσία της κόρης του Τσοχατζόπουλου, όπως έχουν ανακαλύψει στο ΣΔΟΕ, προστίθεται ένα ακόμη διώροφο διαμέρισμα 272 τ.μ. στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκράτους 60.

Το διαμέρισμα, ενώ ανήκε στην offshore «Bluebell», η Αρετή Τσοχατζοπούλου το δήλωνε ως κατοικία από το 2001.

Το 2005 το αγόρασε γνωστός κατασκευαστής αντί περίπου 560.000 ευρώ και το 2006 το μεταβίβασε στην κόρη του πρώην υπουργού αντί περίπου 628.000 ευρώ

Η κόρη του Τσοχατζόπουλου , διαθέτει, μεταξύ άλλων, στην οδό Κεφαλληνίας 38 και 40 δύο οικόπεδα, τα οποία το 2008 μίσθωσε για 15 χρόνια στην κατασκευαστική ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ που συστάθηκε από την ίδια το 2007 προς 227.000 ευρώ για 15 χρόνια.

Μια δεύτερη κατασκευαστική, που ιδρύεται μεταξύ άλλων πάλι από την ίδια την Αρετή Τσοχατζοπούλου το 2003, η ΑΤΕ-ΦΑ ΕΠΕ, φέρνει την κόρη του πρώην υπουργού στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο με τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Ομως, η Λαμπροπούλου εμφανίζεται το 2002 να ενεργεί και ως αντίκλητος της offshore εταιρείας «Torcaso», στην οποία ανήκε το πολυτελές διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο μεταβιβάστηκε σε μια άλλη offshore, τη «Nobilis», η οποία στη συνέχεια το μεταβίβασε στη σύζυγο του Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη τον περασμένο Απρίλιο.

Οι εξελίξεις από τα στοιχεία-φωτιά που ανακάλυψαν οι ελεγκτικές αρχές φαίνεται ότι θα είναι ραγδαίες, καθώς η ύπαρξη αυτών των ιδιαίτερα μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων λένε ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματα της κυρίας Τσοχατζοπούλου.

Εμπίπτουν όμως ενδεχομένως, όπως εκτιμούν έγκυροι νομικοί, σε πιθανά αδικήματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Διαβάστε επίσης:

Άκης Τσοχατζόπουλος ένας εθνοσωτήρας off shore

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος , η off shore εταιρεία και το νεοκλασσικό στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου


Προκαλεί ο Δράκουλας με τα φαντάσματα που βλέπει ! (Δείτε το βίντεο)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share