10/6/10

Παίζει με τις αντοχές του λαού η κυβέρνηση, αντί να κυβερνά διαπιστώνει ! (Δείτε τα βίντεο)

"Κουρέλια" τα νεύρα της κοινωνίας

Σαν να ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης απευθύνθηκε στον Ελληνικό λαό η Λ.Κατσέλη σύζυγος του πρώην υπουργού Γεράσιμου Αρσένη . Η αρμόδια υπουργός κατήγγειλε ΦΠΑ και κερδοσκόπους ως υπεύθυνους για το νέο κύμα ακρίβειας που αναμένεται να σαρώσει τα Ελληνικά νοικοκυριά μετά την 1 Ιουλίου 2010.

Μία παραδοχή που αποδεικνύει την κυβέρνηση "μαριονέτα" που αφού ολοκλήρωσε τις εντολές που έλαβε απο τα ξένα κέντρα διακυβέρνησης, προετοιμάζεται τώρα...


...να τα μαζέψει, αλά Καραμανλής, με το πρόσχημα της νωπής λαικής εντολής. (όπως εδώ και καιρό έχουμε "προφητέψει")

Η υπουργός απέδωσε τις αυξήσεις στην αύξηση του ΦΠΑ και στην έλλειψη ελέγχου της κερδοσκοπίας.

Η Λ.Κατσέλη προφανώς "ξέχασε" ότι και η ίδια είναι μέλος αυτής της κυβέρνησης που "απογείωσε" το ΦΠΑ απο 19% σε 23% αυξάνοντας παράλληλα όλους τους έμμεσους φόρους (καύσιμα, ποτά κτλ)

Η Λ.Κατσέλη προφανώς "ξέχασε" οτι η ίδια είναι η αρμόδια υπουργός που είναι υπεύθυνη για τους ελέγχους που δεν γίνονται στην αγορά .

Όταν μιλάμε για ελέγχους δεν εννοούμε φοροεισπρακτικούς "ελέγχους" στα μπακάλικα αλλά ουσιαστικούς ελέγχους στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που εμπορεύονται είδη πρώτης ανάγκης (super market) και υπερτιμολογούν μονίμως τα βασικά αγαθά για να εκμεταλλεύονται τους καταναλωτές με διάφορα τρύκ, προσφέροντάς τους δήθεν την καλύτερες τιμές με κουπόνια και διάφορες εκπτωτικές κάρτες και συμβάσεις με τραπεζικά προιόντα (πιστωτικές).

Η υποτιθέμενη κυβέρνηση αντί να θεσπίζει κανόνες και να προστατεύσει τον φορολογούμενο υιοθέτησε το ρόλο του αγγελιοφόρου των νέων μέτρων και των ανατιμήσεων.

Την ίδια ώρα το "παπατζιλίκι" στην πλάτη τών φορολογουμένων συνεχίζεται αφού η ίδια κυβέρνηση που λειτουργεί ως φοροεισπρακτική εταιρεία της τρόικας και μάλιστα περιορισμένης ευθύνης , φαίνεται πως έχει χάσει τα αβγά και τα καλάθια αφού το ένα υπουργείο καταγγέλλει το άλλο.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου άφησε αιχμές κατά της υπουργού Οικονομίας μεταξύ άλλων και για την έλλειψη μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, αφού διαπιστώνει (κατά δήλωση του) ότι υπάρχει κερδοσκοπία στην αγορά επειδή δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο ελέγχου κατά της ακρίβειας και της αγοράς γενικότερα. Τι στιγμή μάλιστα που τέτοια μέτρα έχουν εξαγγελθεί, αλλά ποτέ δεν έχουν ληφθεί επί της ουσίας.

Σε όλο αυτό το δραματικό κλίμα η κυβερνητική απουσία οδηγεί τα πράγματα κάθε μέρα και πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού, αφού οι προοπτικές είναι δυσοίωνες και όλα δείχνουν πως η χώρα πάει κατά διαόλου και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς.

Απο τη άλλη πλευρά, ακόμα και οι τράπεζες που φαίνεται πως βγαίνουν αλώβητες από την κρίση, είναι ιδιαίτερα φειδωλές στις χρηματοδοτήσεις, με αποτέλεσμα να πλήττεται ακόμα περισσότερο και η επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη και η αγορά γενικότερα.

Την ώρα που το Ελληνικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και κατά το ήμισυ, έρχεται και νέα εκτόξευση του πληθωρισμού που αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη απο αυτήν που επισήμως προφητεύουν με στόχο να προετοιμάσουν τον κόσμο για τα χειρότερα.

Ο συνδυασμός της ακρίβειας και της μείωσης των μισθών έδωσε την χαριστική βολή στους καταναλωτές αφού πια κόβουν από τις καθημερινές αγορές βασικά αγαθά προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν ενώ αυξάνονται καθημερινά εκείνοι που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις με κίνδυνο να χαθούν οι περιουσίες τους.

Η ζωή των Ελλήνων αλλάζει οριστικά και ραγδαία με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για μια σπίθα που κάποια στιγμή θα τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Οι συντονισμένες προσπάθειες να εκτονωθεί η κοινωνική οργή μέσα απο οργανωμένες πορείες , συλλαλητήρια ( ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κτλ) και διαμαρτυρίες με στόχο γίνει "εξαέρωση" στο "καζάνι" που λέγεται κοινωνία δεν θα καταφέρνουν για πολύ ακόμη να συγκρατήσουν την κοινωνική έκρηξη που όσο καθυστερεί τόσο μεγαλύτερης και ανεξέλεγκτης ισχύος θα είναι.

Τότε βέβαια θα είναι πολύ αργά για δάκρυα... Οι "εθνοσωτήρες" θα την κάνουν για εξωτερικό και οι γνωστοί "πατριωτισμοί" όλων όσων σήμερα συνιστούν ψυχραιμία, δεν θα καταφέρουν να συγκρατήσουν την κοινωνική έκρηξη μεγατόνων που θα σαρώσει τα πάντα.

Ίσως τότε έρθει και η ώρα να εκπληρωθεί, η αιώνια "κατάρα" που έχει αυτή η χώρα....

Να μην πεθαίνει ποτέ , αλλά να ξαναγεννιέται μόνο μέσα απο τις στάχτες της.







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share