21/6/10

Οι πολυτελείς κατοικίες του Μιχάλη Λιάπη σε Κηφισιά, Μύκονο και Ευρυτανία

Βίλες σε Αθήνα και Μύκονο, αλλά και παραδοσιακό αρχοντικό στην Ευρυτανία, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ, εμφανίζει στο τελευταίο του «πόθεν έσχες» ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης.

Σύμφωνα με την τελευταία δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, ο ξάδερφος του Κώστα Καραμανλή στη λίστα με τα διαμερίσματα, τα γραφεία και τα αγροτεμάχια της ειδικής δήλωσης εμφανίζει τρία πολυτελή σπίτια: ένα στην Κηφισιά, ένα στη Μύκονο και μία εξοχική κατοικία στην Ευρυτανία....


Το πρώτο σπίτι του κ. Λιάπη βρίσκεται κοντά στην πλατεία Κεφαλαρίου, στην οδό Αρτέμιδος, στην Κηφισιά. Πρόκειται για μια πετρόκτιστη κατοικία, η οποία περιβάλλεται από φράχτη και ψηλά δέντρα, στερώντας στους περαστικούς την οπτική επαφή με το εσωτερικό της βίλας.

Γνωστός ποδοσφαιρόφιλος, ο πρώην υπουργός έστησε στη δεξιά πλευρά του κήπου ένα μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο χρησιμοποιεί με τον γιο του.
Ο κήπος είναι εντυπωσιακά διαμορφωμένος με σπάνιες ποικιλίες λουλουδιών και φυτών.

Η συγκεκριμένη κατοικία αποκτήθηκε από τον κ. Λιάπη και τη σύζυγό του πριν από 13 χρόνια.
Τον Σεπτέμβριο του 1997 από κοινού αγόρασαν τη βίλα αντί 121.838.000 δρχ.

Στα συμβόλαια που υπογράφηκαν ο κ. Λιάπης κράτησε το 5% του σπιτιού, παραχωρώντας το υπόλοιπο 95% στη σύζυγό του κυρία Σοφία-Αμαλία Μπογδάνου.

Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται η βίλα έχει έκταση 890 τ.μ., με την πέτρινη κατοικία να καλύπτει 490 τ.μ. Η εμπορική του αξία, σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς ακινήτων, αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ. Το 2002 ο κ. Λιάπης παραχώρησε με δωρεά το 5% του σπιτιού στη γυναίκα του, η οποία από τότε είναι η μοναδική ιδιοκτήτρια.

Ο απόγονος της οικογένειας Καραμανλή φαίνεται πως έχει αδυναμία στα πετρόχτιστα σπίτια.

Στο μαγευτικό Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, στη «συνοικία των θεών» όπως το χαρακτηρίζουν πολλοί λόγω της απίστευτης φυσικής ομορφιάς, ο κ. Λιάπης διαθέτει μια πετρόχτιστη εξοχική κατοικία 237 τ.μ., την οποία απέκτησε το 1995.

Το σπίτι ανακαινίστηκε από τον νέο του ιδιοκτήτη και βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 542 τ.μ.

Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του κ. Λιάπη, αυτό το σπίτι αποτέλεσε το καταφύγιό του μετά τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Εκεί αποσύρθηκε για να ηρεμήσει, να ξεκουραστεί, αλλά κυρίως για να ολοκληρώσει ένα βιβλίο με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο κ. Λιάπης συνηθίζει να πηγαίνει στην Ευρυτανία τους χειμερινούς μήνες παρέα με λιγοστούς φίλους. Αυτό το σπίτι προσφέρει όλες τις απαραίτητες ανέσεις και διευκολύνσεις που αρμόζουν σε έναν πρώην υπουργό. Η εμπορική αξία της πετρόκτιστης βίλας αγγίζει, σύμφωνα με μεσίτες του νομού, τις 475.000 ευρώ. Το καμάρι του κ. Λιάπη, όμως, μυρίζει θάλασσα, αξίζει τα τριπλάσια και βρίσκεται στο πιο ακριβό νησί του Αιγαίου, τη Μύκονο.

Στην πλαγιά ενός βουνού, στη θέση Κούνδουρας, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή έχτισε το εξοχικό όπου συχνάζει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η βίλα με την πισίνα έχει από τη μια θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και από την άλλη «κρέμεται» πάνω από τη φημισμένη παραλία Super Paradise, η οποία από τους ανοιξιάτικους μήνες γεμίζει ασφυκτικά με νέους και νέες οι οποίοι λικνίζονται στους ρυθμούς της μουσικής που παίζει ο εκάστοτε διάσημος dj που έρχεται εκεί. Το λευκό σπίτι με τα γαλάζια παράθυρα συνδυάζει την πέτρα με το ξύλο και έχει επιφάνεια 237 τ.μ.


Για αυτή τη βίλα ο κ. Λιάπης, όπως φαίνεται στο «πόθεν έσχες» του, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν πρόκειται για την αγορά του οικοπέδου ή την ανέγερση της βίλας, κατέβαλε το ποσό των 53.490 ευρώ, για το οποίο πήρε δάνειο, αν και η εμπορική αξία της βίλας, σύμφωνα με εκτιμητές ακινήτων και ανθρώπους της αγοράς ξεπερνά σήμερα το 1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Λιάπης, σύμφωνα με το τελευταίο «πόθεν έσχες» του, το 2006 αγόρασε στην ίδια ακριβώς τοποθεσία που έχει κτιστεί η βίλα του, αγροτεμάχιο καταβάλλοντας το ποσό των 187.894 ευρώ για το οποίο, επίσης, πήρε δάνειο.

Σύμφωνα με το τελευταίο του «πόθεν έσχες», ο κ. Λιάπης αποφάσισε το 2006 να επενδύσει σε διαμέρισμα και σε γραφείο στη λεωφόρο Κηφισίας. Απευθύνθηκε λοιπόν σε τράπεζα η οποία του ενέκρινε δάνειο για να πάρει στην κατοχή του ένα διαμέρισμα 135 τ.μ. και ένα γραφείο 140 τ.μ. στη λεωφόρο Κηφισίας. Κατά την υπογραφή των συμβολαίων ο κ. Λιάπης έδωσε μετρητοίς 185.000 ευρώ.



Πρώτο Θέμα

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Π.Σ. ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share