18/6/10

Ο κόσμος το'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι

Γράφει ο Απόστολος Τσοράκης

Έχει φοβερή πλάκα να διαβάζω κάθε μέρα απόψεις και άρθρα στις εφημερίδες από προβεβλημένους δημοσιογράφους και πολίτες που ασχολούνται με τα κοινά για την ανυποληψία των ΜΜΕ και την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.

Και φυσικά η πλάκα δεν αφορά την ποιότητα των κειμένων ή το χαρακτήρα αυτών που υπογράφουν, αλλά την υποκρισία που διακρίνω στην πλοκή τους...


Υπάρχει μια ομερτά στην Eλληνική φαβέλα που όλοι όσοι εμπλέκονται στο δημόσιο βίο την γνωρίζουν, την συζητάνε και παραγοντίζουν επειδή δεν την αποκαλύπτουν.

Μαϊντανοί στα τηλεοπτικά παράθυρα, αφήνουν υπονοούμενα ότι έχουν γνώση οι φύλακες, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την θέση του φύλακα με όσα προνόμια αυτή τους προσφέρει και όχι να επιτελέσουν το ρόλο του ελεγκτή της εξουσίας.

Κανένας δεν αναφέρεται στην αλήθεια για το Βατοπέδι, που αποτελεί βέβαια Eθνικό μυστικό αλλά η ομερτά των διεφθαρμένων πολίτικών το έχει ευτελήσει, κανείς δεν μιλάει δημοσίως για αυτά που αποκαλύπτουν ως διαδρομιστές οι δημοσιογράφοι για αυτούς που τα έπιασαν από την Siemens, κανένας δεν αποκαλύπτει τι έγινε με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ή με τα κλεμμένα των ταμείων. "The party its over" μας διαμηνύσαν οι εταίροι στην Ε.Ε. και επέβαλαν στην χώρα οικονομική κατοχή και κανένας από τα παλικαριά των ΜΜΕ δεν έσπασε την ομερτά προσδοκώντας μελλοντικά οφέλη.

Για να σπάσει όμως το σπυρί πρέπει κάποιος να πάρει το κόστος και την ηγεσία στην αποκάλυψη του Ελληνικού σοβιέτ.

Όχι όμως με κραυγές και φασιστικές νοοτροπίες που συμβολίζουν η διαλεκτική των παρουσιαστών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, από το άγχος τους να φανούν ήρωες και πρωτοπαλίκαρα της νέας τάξης πραγμάτων.

Ούτε με την συνδικαλιστική πρακτική του 'μετά από εμάς το χάος'. Το πάρτυ τελείωσε και άρχισε ο χορός της Ανατολής.

Είμαστε σε πόλεμο και μάλιστα παγκόσμιο, και οι Έλληνες δημοσιογράφοι ελπίζουν η ομερτά να τους εξασφαλίσει μια θέση την επόμενη μέρα της ανακωχής.

Την ίδια στιγμή που το σύμπαν καταρρέει και όλη η κάστα των σημερινών πρωταγωνιστών θα εξαφανιστεί εν μία νυκτί και θα διατηρήσουμε για αυτούς μόνο πικρές αναμνήσεις, τύπου Δέσποινας Παπαδοπούλου και της βίλας της στην Πάρνηθα, ακούμε τον κάθε παπάρα που τα έχει πιάσει από επιχειρηματίες και κόμματα να έχει πολιτική άποψη και τον κάθε δημοσιογράφο ατζέντη συμφερόντων να πρωτοστατεί στην προάσπιση των συμφερόντων του χρηματοδότη του.

Τα ονόματα από τις λίστες της Siemens είναι γνωστά στις πιάτσες των δημοσιογράφων, των δικηγόρων και των πολιτικών.

Το εθνικό μυστικό του Βατοπεδίου το ξέρουν καλύτερα από εμάς οι εχθροί μας. Όλα τα σκάνδαλα, το μεγάλο φαγοπότι του χρηματιστηρίου, των φαρμάκων, των ταμείων, των κουμπάρων και άλλων που ακόμα δεν έχουμε μάθει, είναι γνωστά στις παρέες των επιχειρηματιών, δικηγόρων, δημοσιογράφων και κάθε λογής παραγοντίσκων. Και όλοι αυτοί με ένα απίστευτο αλισβερίσι προσπαθούν να συντηρήσουν το σύστημα και να ρίξουν στάχτη στα μάτια του τρομοκρατημένου πολίτη από το κράτος νταβατζή.

Τα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε μια πρωτόγνωρη αλλαγή που ξεκινά από την αμφισβήτηση του οικονομικού μοντέλου στο οποίο βασίστηκαν όλες οι σύγχρονες "πολιτισμένες" οικονομίες του ψυχρού πολέμου και της παγκοσμιοποίησης.

Οι αναδυόμενες οικονομίες του χαμηλού κόστους και της Μεσαιωνικού τύπου κοινωνίες προκαλούν την παχιά αγελάδα που χτίστηκε σε Ευρώπη και ΗΠΑ σε βάρος των αποικιών του 17 & 18ου αιώνα.

Και μέσα σε όλο αυτό το χάος η Ελληνική ομερτά, που ακολουθεί την αντίστοιχη διεθνή ομερτά, κρύβεται πίσω από την μηχανοργανωμένη μαύρη οικονομία των τραπεζών αλληθωρίζοντας στην αλλαγή της εποχής και το τέλος των αυτοκρατοριών της δυτικού τύπου οικονομίας.

To παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Τσοράκης Απόστολος

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα : Mια Μετασοβιετική δημοκρατία με αύρα Κολομβιανού καρτέλ σε πολιτική κρίση!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share