4/6/10

Στο Ευρωδικαστήριο η χώρα για την κρατική ρεμούλα !

Και αυτά τα "σπασμένα" ο λαουτζίκος θα τα πληρώσει...

Με παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο απειλεί τη Ελλάδα η Ευρωπαική Επιτροπή, καθώς η χώρα μας δεν έχει μεταφέρει πλήρως στο εθνικό της δίκαιο κοινοτική οδηγία για τις δημόσιες προμήθειες.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση, η Ελλάδα έπρεπε μέχρι το τέλος του 2009 να έχει ενσωματώσει πλήρως μια οδηγία η οποία στόχευε στην ενδυνάμωση των εθνικών διαδικασιών ώστε να καταπολεμηθεί η παράνομη απονομή δημοσίων προμηθειών...


Η Ελλάδα πρεπει να δώσει μια ικανοποιητική απάντηση για το θέμα εντός 2 μηνών, αλλιώς η Κομισιόν μπορεί να παραπέμψει και αυτό το θέμα στο Δικαστήριο των Ευρωπαικών Κοινοτήτων.

Παράλληλα, η Ελλάδα κατηγορείται πως δεν έχει ενσωματώσει καθόλου στη νομολογία της κοινοτική οδηγία η οποία έχει ως σκοπό να διευκολύνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές, και η οποία εκτός των άλλων διασφαλίζει πως όλες οι σχετικές εσωτερικές πληρωμές ή πληρωμές σε ευρώ πρέπει να διεκπαιρώνονται το πολύ εντός μιας ημέρας από τη στιγμή που δίνεται η σχετική εντολή.

Και σε αυτή την περίπτωση, αν η Κομισιόν δε λάβει μια ικανοποιητική απάντηση εντός 2 μηνών, μπορεί να προσφύγει εναντίον μας το Ευρωδικαστήριο.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα παραπέμπεται στο ευρωδικαστήριο καθώς δεν έχει ενσωματώσει στο εθνικό της δίκαιο κοινοτική περιβαλλοντολογική νομοθεσία που διασφαλίζει το διαμοιρασμό δεδομένων που αφορούν τις υποδομές.


Διαβάστε επίσης:

Παραπομπές στο Ευρωδικαστήριο κατά της Ελλάδος !

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδικάζει, το Ελληνικό στη Βέροια αθωώνει !!!



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share