12/6/10

Στη χώρα που οι δημόσιες υπηρεσίες εκτιμούν το καλό λάδι (Δείτε το βίντεο)

Ειδικός εκτιμητής του αγνού παρθένου ελαιόλαδου αποδείχθηκε ο διευθυντής δημόσιας υγείας της Νομαρχίας Ρεθύμνου.

Η ατιμωρησία στο δημόσιο έχει παροτρύνει και τον τελευταίο υπαλληλίσκο του δημοσίου να μάθει απο τους πρώτους κιόλας μήνες στην υπηρεσία να εκτιμά το καλό "λάδι".

Όλα ξεκινούν απο τον άγραφο νόμο που επικρατεί στο Ελληνικό δημόσιο, πλην όμως μοναδικού που πάντοτε τηρείται ευλαβικά απο όλους ανεξαιρέτως...


...τους δημοσίους υπαλλήλους.

Πρόκειται για τον απαράβατο ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ που μαθαίνει ο δημόσιος υπάλληλος απο την πρώτη κιόλας εβδομάδα πρόσληψης του στο Ελληνικό δημόσιο.

Είναι ο Νόμος του "Βλέπε-Άκου-Σώπα" . Μην ανακατεύεσαι, για να μην βρείς το μπελά σου.

Είναι ο Νόμος της συγκάλυψης και της συντεχνίας, ο νόμος της συναδελφικής αλληλεγγύης....

Αν παραβείς αυτό το νόμο, τότε το μέλλον σου στην υπηρεσία διαγράφεται αβέβαιο . Όσο πιο ευλαβικά τον τηρήσεις θα σε εμπιστευτούν, κάνεις φίλους και συμμάχους.

Τότε, θα αναρριχηθείς στο "λόμπυ" . Τότε, θα φάς κι εσύ.

Το σκεπτικό απλό... στο Ελληνικό δημόσιο δεν δουλεύει τίποτα, όλοι τα παίρνουν όπως μπορούν. Ανεξαιρέτως πόσα παίρνουν μισθό , όσο υψηλότερα στη διοίκηση τόσο μεγαλύτερος κι ο μισθός, αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερο και το λάδωμα για να κάνει κανείς τη δουλεία του.

Η "εγγυήσεις" συνομωτικές...

Αν κάποιος απελπισμένος πολίτης τολμήσει να σε εκθέσει , τότε η συναδελφική αλληλεγγύη θα λειτουργήσει αυτόματα για να σε στηρίξει. Το ίδιο όμως οφείλεις να κάνεις κι εσύ για κάθε συνάδελφο.

Τώρα βέβαια ορισμένοι το... παρακάνουν

Ανεβαίνοντας στην διοίκηση, ορισμένοι γίνονται αυτόνομοι , ξεχνάνε να πετάξουν κανένα ψίχουλο και στους απο κάτω.

Τότε, οι απο κάτω αρχίζουν τα "ψού-ψού και τα μου-μου " στην υπηρεσία και ο "απο πάνω" γίνεται βούκινο . Τότε χτυπάει και το "καμπανάκι".

Η αλαζονεία όμως και η συνήθεια "βουλώνει αυτιά" και σε ορισμένες περιπτώσεις που συνεχίζει ο "μεγάλος" να μην προσέχει τις βρωμοδουλειές του συλλαμβάνεται κιόλας.(για να φανεί οτι υπάρχει και λίγο απο "κράτος" σε αυτή τη χώρα)

Τότε ακριβώς , λειτουργεί ο επόμενος θεσμός... ο θεσμός της ατιμωρησίας.

Τα πάντα είναι θέμα χρόνου , ο χρόνος "απαλύνει" το αδίκημα και μετά απο μακροχρόνιες Ε.Δ.Ε . και εφέσεις... ο συλληφθέντας "τιμωρείται" με μια ενδεικτική ποινή, ίσα-ίσα για να δικαιολογήσουν την μακροχρόνια εξεταστική διαδικασία....




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share