12/6/10

Με τον καύσωνα θα λιώσουν το ασφαλιστικό - Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα

Μέσα στον Ιούλιο αποφασίστηκαν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, καθώς η κυβέρνηση συμφώνησε οτι είναι καλύτερα το μεγάλο "ψαλίδι" στις συντάξεις να πέσει κατακαλόκαιρο που ο κόσμος δεν θα το πολυ πάρει χαμπάρι και έτσι θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις εν μέσω καύσωνα.

Με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες και την περίοδο διακοπών κυβέρνηση και τρόικα θα ονομάσουν "νόμο του κράτους" τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Στην πρέσα και η βασική σύνταξη, οι συντάξεις των ένστολων αλλά και των εργαζομένων με βαρέα και ανθυγιεινά...


Ο αρμόδιος Επίτροπος, Όλι Ρεν, έκανε λακωνικές δηλώσεις για τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στην Επιτροπή και την κυβέρνηση , αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η Eλληνική κυβέρνηση συμφώνησε μαζί μας για το πώς να προχωρήσουμε αναφορικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας και οι αλλαγές όπως η Ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε θα γίνουν κατά τη περίοδο του Ιουνίου και του Ιουλίου»


Όπως προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση, από τον επόμενο κιόλας χρόνο οι επικουρικές συντάξεις θα αναπροσαρμόζονται και το ενδεχόμενο μείωσης είναι πλέον σίγουρο.

Το ενδεχόμενο μείωσης, ανάλογα με τη δημοσιονομική κατάσταση και τα οικονομικά των ασφαλιστικών οργανισμών, αφορά και τη βασική σύνταξη.

Ακόμη όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τα ζητήματα που αφορούν σε όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ειδικών κατηγοριών (μητέρες ανηλίκων), τα οποία πρόκειται να αυξηθούν για τους περισσότερους ασφαλισμένους από το 2011 μέχρι το 2015, που φαίνεται ότι θα είναι τελικά ο χρόνος έναρξης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, αντί το 2018 όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα άλλα πέντε χρόνια, μέχρι να συμπληρώσουν τα 60, θα πρέπει να σφίξουν τα δόντια όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και έχουν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα

Η αύξηση θα είναι ένα δωδεκάμηνο ανά έτος και θα αρχίσει το 2011. Έτσι από το 2011 ως και το 2015 θα αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης στο 56ο, το 57ο,58ο, το 59ο και το 60ο έτος αντίστοιχα.Για όσους συνταξιοδοτούνται με 15 έτη ασφάλισης με βαρέα και ανθυγιεινά το όριο πάει αυτομάτως στα 65.

Μένει όμως να γίνουν ακόμη πολλές διευκρινίσεις αφού η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της και περιορίζεται μόνο σε κάποιες δηλώσεις "πυροτεχνήματα" με στόχο να πάρει παλμό για κοινωνικές αντιδράσεις και αν δει εντάσεις να τροποποιήσει το νόμο ποιο μεθοδικά έτσι ώστε να συμπληρωθεί στο μέλλον κι έτσι σταδιακά να επιτευχθούν λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις.

Ο πατροπαράδοτος τρόπος διακυβέρνηση στην Ελληνική "δημοκρατία" , δηλαδή το "διαίρει και βασίλευε" θα είναι βασικό πυρήνας του κυβερνητικού σχεδιασμού , αφού η κυβέρνηση προσανατολίζεται να διασπάσει τη κοινωνική συνοχή (με την βοήθεια πάντα του υπερόπλου ΜΜΕ) και να αντιμετωπίσει έτσι ξεχωριστά τις κοινωνικές ομάδες που θίγονται , βάλλοντας τες παράλληλα μέσω τον ΜΜΕ για να εξαγριώσει έτσι το κοινό αίσθημα και να στρέψει έτσι και τις άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίων της.

Ευγενικοί Χορηγοί στην προσπάθεια αυτή θα είναι για μια ακόμη φόρα οι μεγάλοι αποδέκτες κρατικών διαφημίσεων και χορηγιών...

Τα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ε(ξ)ημέρωσης δια των εκπροσώπων τους.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share