11/6/10

Yπο διάλυση το σύστημα υγείας - Κόβουν εξετάσεις, εφημερίες και χειρουργεία!

Μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής βάζουν «λουκέτο» στις εφημερίες.

Οι γιατροί του ΕΣΥ βρίσκονται σε μόνιμη επίσχεση εργασίας.

Τα αποθέματα σε ιατρικά υλικά και αναλώσιμα έχουν εξαντληθεί. Βασικές ιατρικές πράξεις, επεμβάσεις αλλά και εξετάσεις, «κόβονται» στην καθημερινή πρακτική. Οι προμηθευτές αρνούνται να δώσουν νέα υλικά...


Οι διοικητές περιμένουν ακόμη κατευθύνσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ακόμη προαναγγέλλει τους περιβόητους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για τις προμήθειες των νοσοκομείων.

Εγκλωβισμένοι σε αυτό το σκηνικό διάλυσης βρίσκονται οι ασθενείς που προσέρχονται στο ΕΣΥ βιώνοντας πρωτοφανή ταλαιπωρία και, κυρίως, μένοντας εκτεθειμένοι και ακάλυπτοι σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία της χώρας ενημερώνουν αρμοδίως τις Διοικητικές Υγειονομικές Υπηρεσίες (ΔΥΠΕ) και το υπουργείο Υγείας ότι «κλείνουν» τις εφημερίες τους, ότι δηλαδή δεν δέχονται περιστατικά τις ημέρες της γενικής εφημερίας τους.

Παράλληλα, δεκάδες τμήματα νοσοκομείων γνωστοποιούν ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη διένεργεια προγραμματισμένων ιατρικών πράξεων, όπως πχ χειρουργικών, μικροβιολογικών κα., λόγω έλλειψης ιατρικών υλικών.

«Λουκέτο» σε εφημερίες και Μικροβιολογικά Εργαστήρια

Ενδεικτική της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί είναι η ανακοίνωση των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» που εστάλη χθες προς το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με την οποία «λόγω επίσχεσης εργασίας των ιατρών την Πέμπτη 10/06/2010 δεν θα υπάρχουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εφημερεύοντες ιατροί από τις παρακάτω ειδικότητες : ακτινολογικό, αναισθησιολογικό, παθολογικό, καρδιολογικό χειρουργικό, ορθοπεδικό, πνευμονολογικό, νευρολογικό, νεφρολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό, ΩΡΛ, γναθοχειρουργικό.

Ως εκ τούτου δε δύναται να πραγματοποιηθεί η Γενική Εφημερία». Ανάλογο «λουκέτο» στη γενική εφημερία βάζει το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, γεγονός που ανατρέπει όλο τον προγραμματισμό του συστήματος εφημεριών στην περιοχή της Αττικής καθώς αφήνει ακάλυπτη την ευρύτερη περιφέρεια της Δυτικής Αττικής.

Σε άλλα νοσοκομεία όπως πχ στο «Σωτηρία», το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, το Γενικό νοσοκομείο Σπάρτης κα., οι υπεύθυνοι των Εργαστηρίων έχουν ενημερώσει αρμοδίως ότι είναι αδύνατη η διενέργεια όλων των βασικών μικροβιολογικών, ιολογικών κα εξετάσεων λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.

Στον Ευαγγελισμό και το Ιπποκράτειο Αθήνας ματαιώνονται όλες οι καρδιολογικές εξετάσεις και επεμβάσεις καθώς εξαντλήθηκαν καρδιοχειρουργικά υλικά, οξυγονωτές, σετ επεμβάσεων, γάντια, φίλτρα αναπνευστήρα κα.

Δεν τους έβγαλαν την χολή!

Στο Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» δεν έγιναν την Πέμπτη όλες οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης χολής καθώς τα αναγκαία υλικά επαρκούσαν μόνο για τις τρεις επεμβάσεις!

Την ίδια στιγμή, που τα υλικά έχουν «στερέψει», οι ασθενείς εμπαίζονται με τις καθυστερήσεις και τις ματαιώσεις ιατρικών πράξεων και τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, οι νέοι διοικητές… εκπαιδεύονται.

Οι «άριστοι» που (υποτίθεται) ότι αναδείχθηκαν μέσω της διαδικασίας opengov.gr για να διοικήσουν τις μονάδες υγείας της χώρας στην πιο κρίσιμη περίοδο της λειτουργίας τους, με τις ελλείψεις και τα χρέη να χτυπούν κόκκινο, ακόμη υποβάλλονται σε εκπαιδευτικά σεμινάρια επάνω στις βασικές αρχές της Διοίκησης Μονάδων Υγείας.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share