11/6/10

Tα οικονομικά στοιχεία μαγειρεύονται ξανα μαγειρεύονται αλλά δεν βράζουν με τίποτα

"Mπαχάρια" ελπίδας στον λαουτζίκο...

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,3% έναντι του υποτιθέμενου ετήσιου στόχου στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) για αύξηση κατά 11,7%.

Όμως, με βάση τα πραγματικά δεδομένα, τα οποία αποκαλύπτει και η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»...


...η αύξηση των εσόδων για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι της τρόϊκας ανέρχεται σε 15% και όχι σε 11,7%, καθώς τον Μάιο το Υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε να αναπροσαρμόσει τους στόχους για τα έσοδα και τις δαπάνες.

Άρα, η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια για την τεράστια υστέρηση στα έσοδα, μια και πραγματοποιεί τις συγκρίσεις σε σχέση με το παλιό Πρόγραμμα Σταθερότητας και όχι με το νέο.

Επιπλέον, στο σκέλος των δαπανών, η περίφημη «επιτυχία» της μεγάλης τους μείωσης το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου δεν είναι παρά πύργος στην άμμο, καθώς οφείλεται κυρίως στην μη πληρωμή των βασικών υποχρεώσεων του δημοσίου –όπως οι εφημερίες των γιατρών- και στην απαράδεκτη μεγάλη μείωση των δαπανών ακόμα και αυτού του συρρικνωμένου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις, προκειμένου η χώρα να βγει από τον γκρεμό της καταστροφικής ύφεσης, προβαίνει, ενάντια σε κάθε οικονομική λογική, στην δραστική τους μείωση.

Η περίφημη «επιτυχία» της μεγάλης τους μείωσης το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου δεν είναι παρά πύργος στην άμμο, καθώς οφείλεται κυρίως στην μη πληρωμή των βασικών υποχρεώσεων του δημοσίου αλλά και στην παράνομη παρακράτηση του ΦΠΑ η οποία έχει εμφανιστεί και αυτή ώς αύξηση των εσόδων του κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Ξανα μαγειρεύει τα οικονομικά στοιχεία η κυβέρνηση με πάγωμα της επιστροφής του ΦΠΑ (Δείτε το βίντεο)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share