7/7/10

Κατηγορώ αυτούς που εμπαίζουν την νοημοσύνη τις αρχές και το ορθόδοξο πνεύμα της πατρίδος μου

Γράφει ο Εμμανουήλ Τσιτνόγλου

Πρέπει να αναζωπυρωθούν στον νού και να γίνουν πράξεις ζωής στον κάθε Έλληνα, άνδρα ή γυναίκα μικρό ή μεγάλο, οι αξίες που οι αρχαίοι πρόγονοί μας δίδαξαν, αυτά που ο λόγος του θεού επιβεβαίωσε και διευκρίνισε όταν μας επεσκέφθη, αλλά και που συνέχισε με ανθρώπους του να διδάσκει προτρέποντας και με θαύματα ακόμα, υπέρ της δικής μας τελειότητας...


Ο μεγάλος εχθρός, συκοφάντης και διαστρεβλωτής, ως κατευθυντήριος δύναμις στις μέρες μας, είναι οι πολιτικές εξουσίες διότι καθοδηγούνται από τις εταιρείες.

Στα παράπονα του λαού έναντι των πολιτικών γι` αυτά που τον ταλαιπωρούν, αυτοί παίρνουν ένα περίλυπο δήθεν ύφος ως σαν παρεξηγημένοι (τι υποκρισία ! ) θαρρείς και ο λαός είναι υπό την δούλεψη αυτών και όχι αυτοί οι πολιτικοί υπό την δούλεψη του , ώστε να συντονίζουν την λειτουργία αυτής της χώρας έτσι που ο κάθε Έλληνας πολίτης να ζει καλύτερα, υγιαίνοντας και χωρίς να πρέπει να πολεμήσει για την καταστολή των πνευματικών και σωματικών πολέμων που δέχεται από παντού με την βοήθεια αυτών όπως αποδεικνύεται ότι συμβαίνει.

Οι πολιτικές εξουσίες εντέχνως κατευθύνουν τον λαό, αφού πρώτα τον διαχωρίσουν σε κόμματα σε οπαδούς αθλητικών ομάδων σε οπαδούς παραθρησκευτικών οργανώσεων κ.λ.π. για να δημιουργείται διχόνοια μεταξύ του, μετά αποφασίζουν και νομοθετούν διάφορα σημεία που ενωμένα αυτά, αφ`ενός φέρουν μεγάλα οικονομικά κέρδη με διαφόρους τρόπους σε αυτούς, αφ`ετέρου νομιμοποιούν και προωθούν τις απάνθρωπες τεχνικές των εταιρειών, ώστε οι ιδιοκτήτες των με αυτόν τον μανδύα προστασίας να κάνουν με διαφόρους τρόπους βίωμα και συνήθεια του κάθε ανθρώπου, αυτά που οι αρχαίοι και νεότεροι σοφοί κατέκριναν, με αποδείξεις δε και ακρίβεια κατηγόρησαν.

Οι εταιρείες κατευθύνουν γνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος μιμείται και με την στήριξη των κυβερνώντων (βεβαίως) τον παρακινούν με τις εικόνες των διαφημίσεων, των ταινιών και των σήριαλ αλλά και με τις διδαχές στα μαθητικά θρανία, για ότι αυτές αποφασίζουν, δηλαδή το πώς πότε και με ποιόν τρόπο θα στρέψουν τον λαό μας εκεί που αυτές ωφελούνται, αφού δεν είναι συμφέρον τους η εξυπνάδα του Έλληνα όταν αφήνεται ελεύθερη, (γιατί όπως έχει αποδειχθεί) αυτή τον οδηγεί σε πολύ μεγάλα φιλοσοφικά επιχειρήματα και τεχνολογικά επιτεύγματα. Άλλοτε πάλι, όταν κινδυνεύουν οι στόχοι τους, στρέφουν αλλού την ενεργητικότητά του εξαπατώντας τον με πλήθος πληροφοριών ή με την γένεση κάποιου ακίνδυνου για τις προσδοκίες τους θέματος ώστε να τον αποπροσανατολίσουν.

Αυτή είναι η αιτία που το κάθε άτομο από πρωί-πρωί κάθε μέρα, αναγκάζεται να τρέχει για να δουλέψει με δύο και τρεις ειδικότητες, να κλέβει ή να εξαπατά συνανθρώπους του φυσικά και την εφορία, να παραμελεί την υγιή πνευματική και σωματική τροφή (σε ποιότητα και σε μέγεθος ) ή να είναι άνεργος.

Να υπάρχουν οικογενειακοί καβγάδες που πολλές φορές οδηγούν σε διαζύγια ή φόνους, να ελαττώνονται οι γεννήσεις αφού αυξάνουν οι εκτρώσεις, να παρατηρείται εξωφρενική αμέλεια ή και ανύπαρκτη υγιής διαπαιδαγώγηση, ώστε να ανθεί η παραφροσύνη και το μεγάλο άγχος της εποχής μας που γεννά όλες τις καρδιακές και εγκεφαλικές παθήσεις, τις καρκινογενέσεις και του συχνότατου πλέον φαινομένου των ημερών μας στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης του σώματος.

Και παρ` όλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να τους επικροτούμε και να τους ανεχόμαστε ωσάν να είμαστε άβουλοι και αμέριμνοι παρακολουθώντας την τηλεόραση που κατευθύνεται από εταιρείες και πολιτικούς, περιμένοντας να μας δήξει το πώς πρέπει να σκεπτόμαστε εμείς με τα παιδιά μας και τι ενδιαφέροντα να έχουμε για να είμαστε σύγχρονοι κατ` αυτούς ώστε να μπορούν να ελέγχουν και την βούλησή μας και την προσωπική ζωή στο σπίτι μας.

Τέρμα ποια τα κόμματα τέρμα οι κομματικές πειθαρχίες .

Να ψηφίζουμε μόνον μεμονωμένα άτομα για την βουλή , κανένα κόμμα για να έχει ο κάθε ένας τους την υπευθυνότητα της ψήφου του στην βουλή και να μην κατευθύνεται απο οργανωμένα συλλογικά συμφέροντα .

Με σεβασμό και ταπείνωση
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΣΙΤΝΟΓΛΟΥ


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Εμμανουήλ Τσιτνόγλου


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share