7/7/10

Άρχισαν τα "τσάμικα" οι ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Αλβανία

Μέσα από διεργασίες οι οποίες είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, τα δυο κόμματα τα οποία δημιουργήθηκαν από τους επονομαζόμενους «Τσάμηδες» επενδύοντας στον ακραίο εθνικισμό, ισχυροποιούνται στην Αλβανία.

Το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας» αναβιώνει στη γείτονα χώρα τόσο εξ'αιτίας της προκλητικής στήριξη απο τη διεθνή κοινότητα κυρίως όμως απο την ύποπτη σιωπή των Ελληνικών κυβερνήσεων που εναλλάσσονται τα τελευταία χρόνια στην εξουσία.

Μετά και την προκλητική στήριξη που τους έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια και η διεθνής κοινότητα σε μια προσπάθεια ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και το πρόσχημα της εθνικής ολοκλήρωσης των Αλβανών...


...αλλά και την αποδοχή της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, ο Αλβανικός εθνικισμός στρέφεται προς τη Νότιο Σερβία, τα Σκόπια αλλά και προς την Ελλάδα.

Ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Αλβανία επιχειρούν πλεόν να αναβιώσουν με δυναμικό τρόπο αλυτρωτισμούς εις βάρος της χώρας μας στο πλαίσιο ενός επικίνδυνου Αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού.

Έτσι το θέμα «Τσάμηδων» αναμένεται σύντομα να αρχίσει τις επίσημες απαιτήσεις στην χώρα μας με τη σύσταση ομάδων που αναμένεται να ισχυροποιηθούν μέσα απο την εξέλιξη του σχεδίου Καλλικράτης και τις μαζικές Ελληνοποιήσεις που ήδη προωθούν στα νέα σχέδια της κυβέρνησης.

Οι κύκλοι αυτοί αναμένεται να ισχυροποιηθούν στη δεύτερη φάση του σχεδιού, όταν στους δήμους ιδιαίτερα της βορειοδυτικής Ελλάδας θα παρατηρηθούν ισχυρές πλειοψηφίες Αλβανοφώνων στα δημοτικά συμβούλια.

Σύμφωνα και με το Αμερικανικό σχέδιο η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή προοπτική της έχουν τροφοδοτήσει την όλο και μεγαλύτερη αλαζονεία του Αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και πιο συχνά, σχεδόν καθημερινά, υπάρχουν δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές στην Αλβανία που προβάλλουν εργολαβικά θέμα «τσάμηδων», ενώ το «τσάμικο» υποθάλπεται από τα επίσημα Τίρανα.

«Η «Τσαμουριά» σαν πανεθνική υποχρέωση», «Το «Τσάμικο» απαιτεί ενιαία στάση όχι μονο των αλβανικών πολιτικών δυνάμεων αλλά και των παραγόντων του Κοσσόβου, των Σκοπίων, του Μαυροβουνίου και της Διασποράς», «Το σλόγκαν ένα έθνος μια στάση που συνέβη στο Κόσσοβο ισχύει για κάθε άλλο εθνικό θέμα που παραμένει άλυτο και κυρίως για την «Τσαμουριά»», είναι ένα απάνθισμα δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, όπου τελετές για τη «γενοκτονία των τσάμηδων» εξελίχθηκαν σε ανθελληνικές εκδηλώσεις.

Τα μηνύματα άρχισαν να φθάνουν ήδη από τις εκλογές στην Αλβανία, όταν ξαφνικά ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Σ. Μπερίσα ότι θα συνεργασθεί στις εκλογές με τους τσάμηδες, που αποτέλεσε και έναν από τους λόγους που υποχρέωσαν το μειονοτικό κόμμα ΚΕΑΔ να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Τα δύο κόμματα των «τσάμηδων», το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ενότητας PDU με αρχηγό τον βουλευτή Σπετίμ Ιντρίζιί και το Κόμμα για Δικαιοσύνη και Ολοκλήρωση PDI με αρχηγό τον Ταχίρ Μουχεντίνι, παρά τον ανταγωνισμό τους έχουν αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο σε όλη την Αλβανία και έχουν βρει συμμάχους Αλβανικά κόμματα στο Κόσσοβο, αλλά και στην Αλβανική διασπορά.

Δε είναι τυχαίο ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο Σ. Ιντρίζιί συναντήθηκε τόσο με τον Αλβανό πρόεδρο Μπαμίρ Τόπι όσο και με τον υπουργό Εξωτερικων Ιλίρ Μέτα, με τους οποίους συζήτησε τρόπους προβολής και ένταξης του θέματος «Τσαμουριάς» στην ατζέντα της επίσημης Αλβανικής πολιτικής.

Ο ίδιος ο Ιντρίζι, ο οποίος ορίστηκε από τη κυβέρνηση ως μέλος της αλβανικής αντιπροσωπείας στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι έχει προσληφθεί βρετανικό νομικό γραφείο ειδικευμένο για τέτοιες υποθέσεις ώστε να στηρίξει νομικά την υπόθεση των «τσάμηδων» στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share