15/7/10

Έφυγε ο Σπαθάρης μας μείνανε τα καραγκιοζιλίκια... κι ο Καραγκιόζης πήρε ξαφνικά Τουρκική υπηκοότητα

ΤΟΥΡΚΟΣ βαφτίστηκε παγκοσμίως πλέον , μετά την επίσημη σφραγίδα της UNESCO ο ήρωας που μεγάλωσε γεννιές και γεννιές Ελλήνων !!!

Όταν οι Τούρκοι έκαναν προσφυγή για να κερδίσουν την παγκόσμια αναγνώριση του Καραγκιόζη ως Τουρκική μορφή το Ελληνικό υπουργείο πολιτισμού συναινούσε δια της σιωπής με τα γνωστά καραγκιοζιλίκια που το χαρακτηρίζουν στο ρόλο του σιωπηρού παρατηρητή....


Κάπως έτσι η UNESCO έδωσε επισήμως την Τουρκική υπηκοότητα στον Καραγκιόζη, επικυρώνοντας σχετική απόφαση που είχε ληφθεί πέρυσι από μία υποεπιτροπή της, η οποία απαρτιζόταν από εκπροσώπους έξι χωρών: της Τουρκίας, της Εσθονίας, του Μεξικού, της Βόρειας Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κένυας.

Η υποεπιτροπή είχε συνεδριάσει στο Αμπου Ντάμπι και είχε αποδεχθεί την εισήγηση που συνέταξε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, βάσει της οποίας τόσο ο Καραγκιόζης όσο και ο Χατζηαβάτης είναι Τούρκοι.

Η Ελλάδα κρατώντας τα σκήπτρα μόνο στα καραγκιοζιλίκια υποτίθεται πως αντέδρασε αλλά κατόπιν εορτής και σε ρόλο αντισυμβαλλόμενου απέναντι στα Τουρκικά επιχειρήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το "Βήμα" , η απόφαση επικυρώθηκε και από την αρμόδια επιτροπή της UΝΕSCΟ, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση της Ελλάδος, παρά μόνο μία επιφύλαξη που διατύπωσε η διευθύντρια του Νεότερου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού Τέτη Χατζηνικολάου, ότι ο Καραγκιόζης αποτελεί άυλη φιγούρα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι η μοναδική περίπτωση να συμπεριληφθούν και οι πολιτιστικές ενστάσεις της Ελλάδας όσον αφορά τον Καραγκιόζη είναι να υπάρξει ένα είδος συμφωνίας με την Τουρκία, αφού η θρυλική φιγούρα που μεγάλωσε ολόκληρες γεννιές Ελλήνων κατοχυρώθηκε πλέον και επισήμως στην Τουρκία.

Και μένει το παιδικό παράπονο....

Όλη αυτή η χιουμοριστική "αντιπολίτευση" που έκανε ο Καραγκιοζάκος στον Πασά, τι ήταν; Κατασκοπία; Για ξεκάρφωμα «την έλεγε» και «την έκανε» κάθε τόσο στους Τούρκους αξιωματούχους της γειτονιάς του;

Η ξυπόλητη οικογένεια που γίνεται πάλι επίκαιρη; Η φασουλάδα και το κρεμμύδι; Η φιλία με το Μεγαλέξανδρο και η συμβολή στη θανάτωση του κατηραμένου όφη; … Όλα αυτά; Δε φτάνουν για να του δώσουμε με το στανιό την ιθαγένεια; Φτάνουν και περισσεύουν.

Μόνο τα καραγκιοζιλίκια τελικά... παραμένουν "κατοχυρωμένα" Ελληνικά.

Ο θρυλικός ήρωας
, όπως καθετί Ελληνικό στις μέρες μας, προσπαθούν σταδιακά να ξεχαστεί , να μεταλλαχθεί , έτσι μόνο θα σβηστούν στις επόμενες γεννιές οι καταβολές και η ιστορία των Ελλήνων στο πλαίσιο μιας σιωπηρής ανοχής που μας κάνει όλους πιο καραγκιόζηδες από ποτέ…

Κάπως έτσι - κι επειδή οι διεθνείς Οργανισμοί που ξέρουν καλά τη δουλειά τους- , σύντομα θα περάσει και στα Ελληνικά σχολικά βιβλία οτι ο Καραγκιόζης δεν ήταν Έλληνας αλλά Τούρκος , για να μαθαίνουν στο μέλλον τα Ελληνάκια πως οι Τούρκοι δίδαξαν με την πολιτιστική τους κληρονομιά τους Έλληνες....



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share