15/7/10

Που συσσωρεύεται το χρήμα του Ελληνικού λαού ; - Άναψε το "πράσινο" φως απο Παπανδρέου και έρχονται μαζικές απολύσεις με τη συγχώνευση.

Τριπλή συγχώνευση "εις σάρκαν μιαν" Αγροτικής, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Πειραιώς !!!

Οι πρώτες συνδικαλιστικές αντιδράσεις για την εξαγορά


Χθες το απόγευμα ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο Γ.Παπανδρέου από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών για την πρόταση εξαγοράς που ανακοίνωσε σήμερα ο ισχυρός άνδρας της τράπεζας Πειραιώς.

Μετά την επικοινωνία Παπακωνσταντίνου-Σάλλα και μετά την επιστολή που δημοσιοποίησε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών, ο ίδιος ο "Τσάρος"...


...ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και αυτός με την σειρά του τους στενούς συνεργάτες του (Πάγκαλο, Παμπούκη, Γερουλάνο).

Από εκεί προήλθαν οι διαρροές προς τις εφημερίδες και τους οικονομικούς συντάκτες.

Η ισχυροποίηση του τραστ των επιχειρηματιών που ελέγχουν την Τράπεζα Πειραιώς ανεβαίνει στα επίπεδα της Εθνικής.

Οι κυριότεροι μέτοχοι είναι οι Βαρδινογιάννης, Βασιλάκης και Κων/νος Αγγελόπουλος. Και οι τρεις γίνονται πολύ μεγάλοι παίκτες στον τραπεζικό χώρο.

Η εξαγορά των δυο τραπεζών έρχεται σε μια περίοδο που οι μετοχές των τραπεζών τείνουν να εξαερωθούν και λίγο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress test τα οποία εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν σε κάθε περίπτωση τις ευαίσθητες πτυχές των τραπεζών.

Η τριπλή συγχώνευση "εις σάρκαν μιαν" Αγροτικής, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Πειραιώς ανάβει το πράσινο φώς για μαζικές απολύσεις εκατοντάδων τραπεζικών υπαλλήλων και προωθείται με τις ευλογίες της κυβέρνησης αντι 700 εκ.€ για τα ποσοστά του δημοσίου.

Σύμφωνα με την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ
το νέο σχήμα θα έχει περίπου 1.000 υποκαταστήματα και 25.000 υπαλλήλους και θα είναι το μεγαλύτερο εγχώριο τραπεζικό δίκτυο.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι επικαλύψεις σε οργανικά τμήματα (Corporate Finance, Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, Leasing) είναι σχετικά περιορισμένες.

Παράλληλα, σημειώνει ότι τα έσοδα από τόκους των τριών ιδρυμάτων το 2009 αθροιστικά διαμορφώθηκαν στα 2,2 δισ. ευρώ καθιστώντας το σχήμα ως το τρίτο μεγαλύτερο από τις εγχώριες τράπεζες.

Σε άλλες παραμέτρους που έχουν ενδιαφέρον η χρηματιστηριακή επισημαίνει τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας και της Εurobank με ποσοστά άνω του 5% στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Συμπερασματικά η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως από την πρώτη εικόνα εκτιμά ότι το deal είναι θετικό για τους μετόχους της Τρ. Πειραιώς. Αναμένει ωστόσο περισσότερα στοιχεία για ενδεχόμενες αναδιαρθρώσεις (κόστους, τμημάτων κλπ), την διαχείριση του δυναμικού και την διοικητική δομή.

Οι πρώτες συνδικαλιστικές αντιδράσεις για την εξαγορά


Σε στάση εργασίας και κατάληψη των κεντρικών γραφείων της τράπεζας προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ οι υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η
Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η ΟΤΟΕ ζητεί άμεση ενημέρωση από την κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της ATEBank αναφέρεται:

«Επίθεση κατά της Αγροτικής Τράπεζας και κατ' επέκταση ενάντια στον αγροτικό τομέα, εκδηλώθηκε από το μεταπρατικό ιδιωτικό κεφάλαιο, σήμερα το πρωί!

Η Τράπεζα Πειραιώς, διά του κ. Σάλλα, υπέβαλλε πρόταση για την εξαγορά της ΑΤΕ και του Τ.Τ., έναντι ευτελούς τιμήματος και ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να πει το ΝΑΙ...

Σε μια συγκυρία οικονομικής κρίσης, με τις αποτιμήσεις στο ναδίρ, μόνο ένας άφρων θα έφτανε να ξεπουλήσει κρατική περιουσία, αντί "πινακίου φακής".

Προειδοποιούμε τις επίδοξους εκποιητές να μην το τολμήσουν!

Αν το επιχειρήσουν, να γνωρίζουν, πως το δρομολόγιό τους θα έχει κατεύθυνση απευθείας τον Κορυδαλλό, χωρίς να περνάει, καν, από την Ευελπίδων!

Οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ προχωράμε σε 24ωρη πανελλαδική, προειδοποιητική, Απεργία, αύριο Παρασκευή 16-7-2010, λέγοντας ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ !».


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share