29/7/10

Εκατομμύρια ευρώ βρίσκονται ξαφνικά για την εκπαίδευση των Μουσουλμάνων - Τώρα απαιτούν και το δικό τους πανεπιστήμιο! (Δείτε το βίντεο)

Η Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ζητά το δικό της πανεπιστήμιο, απαιτώντας μάλιστα την αντικατάσταση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης από ένα πανεπιστήμιο αποκλειστικά για Μουσουλμάνους.

Η Ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα της Θράκης αντιδρά έντονα στα σχέδια της Ελληνικής Πολιτείας η οποία φαίνεται να παρακολουθεί σιωπηρά τις εξελίξεις.

Κεντρικό πρόσωπο στη διαμάχη, η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα...


Αρκετοί μάλιστα εξαπολύουν ξεκάθαρες αιχμές εναντίον της Θ.Δραγώνα, κατηγορώντας τη για ακαταλληλότητα.

Η αυτοαποκαλούμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» έχει ζητήσει εδώ και καιρό να αντικατασταθεί η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, στην οποία εισάγονται μουσουλμάνοι-μέλη της μειονότητας της Θράκης, από μια παιδαγωγική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου τετραετούς φοίτησης, όπου θα εκπαιδεύονται μόνο μουσουλμάνοι που θέλουν να γίνουν δάσκαλοι στα μειονοτικά σχολεία.

Σε όλη αυτή την κίνηση οι Ελληνες πανεπιστημιακοί έχουν ανακαλύψει κρυφά κίνητρα από τους υποκινητές της.

«Κάποιοι θέλουν να ελέγχουν την όλη διαδικασία, δηλαδή την παραγωγή δασκάλων, και στη συνέχεια την εκπαιδευτική διαδικασία στα μειονοτικά σχολεία, την επιμόρφωση αλλά και τους διορισμούς», καταγγέλλει ο ιστορικός αναλυτής Νεκτάριος Δαπέργολας, υπογραμμίζοντας πως είναι αρκετά ύποπτη αυτή η απαίτηση να δημιουργηθεί τέτοιου είδους αποκλειστικό πανεπιστήμιο.

Η αποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» προσπάθησε να αντιδράσει. Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απάντηση που πήρε από την Θ.Δραγώνα, η οποία μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε πέταξε το μπαλάκι στους ανωτέρους της, ξεκαθαρίζοντας ότι η τελική απόφαση θα παρθεί από το υπουργείο Παιδείας. Όλα μιλημένα δηλαδή .... το "μπαλάκι" πήγε κατευθείαν στους ανωτέρους...

Δείτε πόσα εκατομμύρια ευρώ βρίσκονται ξαφνικά για τους μουσουλμάνους!!!

Τυχαίο...




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share