29/7/10

Aκόμη ένας Τουρκοσύλλογος στην Κομοτηνή υπό τις ευλογίες του Προξενείου

Συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται οι διάφοροι εν Θράκη Τουρκοπροξενοσύλλογοι, που με την προμετωπίδα (τουτέστιν τον φερετζέ) του…πολιτισμού, προωθούν το παιχνίδι της Άγκυρας για τη συστηματική προβολή και ανάδειξη της…Τουρκικής πολιτιστικής ταυτότητας της Θράκης.

Ένας τέτοιος σύλλογος ιδρύθηκε και τις προάλλες, μάλιστα μέσα στην Κομοτηνή, ο «Μειονοτικός Εκπαιδευτικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Χάρμανλικ»....


Σας παραθέτουμε την είδηση, όπως την διαβάσαμε στο tourkikanea (μετάφραση από την εφημερίδα Μπιρλίκ, 21-7-2010). Εμείς θα σας προϊδεάσουμε μόνο, λέγοντάς σας ότι το ΔΣ του νέου συλλόγου, αμέσως μετά τον σχηματισμό του, επισκέφτηκε βεβαίως τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς (φωτό), τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και τον βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Αυτά για να μην υπάρχει…καμμία αμφιβολία. Όσο για τον βαρύγδουπο και μεγαλεπήβολο τίτλο αυτού του νέου συνοικιακού ανθυποσυλλογίσκου, τι σχόλιο να καταθέσουμε! Καλά το «αθλητικός», μπορεί να σχεδιάζουν κανένα τουρνουά τένις οι άνθρωποι μεταξύ του δώθε και του…κείθε μαχαλά. Εντάξει και το «πολιτιστικός», όλο και κάνα γλέντι με – δήθεν θρακιώτικους – τουρκοχορούς θα στήσουν στην πλατειούλα τους, όλο και καμμιά βραδιά τουρκικής ποίησης (λέμε τώρα) θα διοργανώσουν στο τοπικό καφενείο!

Εκείνο το «εκπαιδευτικός» όμως τι νόημα έχει; Υποδηλώνει απλώς τον ευρύτερο και πρόδηλο σκοπό (ήτοι την…δια βίου εκπαίδευση – που είναι και της μόδας – των μελών στα ιδεώδη του τουρκισμού) ή μήπως και κάτι πιο…συγκεκριμένο; Μήπως κανένα παιδικό σταθμό, ας πούμε; Ή μήπως (σιγά-σιγά) και κανένα νηπιαγωγείο;

«Mε τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 14-5-2010 στον ¨Μειονοτικό Εκπαιδευτικό, Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Χάρμανλικ¨ καθορίστηκαν η νέα διοίκηση και η ελεγκτική επιτροπή του συλλόγου που ιδρύθηκε πριν λίγο καρό στην περιοχή Χάρμανλικ της Κομοτηνής. Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του συλλόγου στις 25 Ιουλίου θα οργανώσει εκδήλωση εγκαινίων.
Η διοίκηση πριν από τα εγκαίνια επισκεπτόμενη κάποιους τοπικούς διοικούντες τους ενημέρωσε για τον σύλλογο.

Το Δ.Σ. του Μειονοτικού Εκπαιδευτικού, Πολιτιστικού συλλόγου Χάρμανλικ από την μια ετοιμάζεται για τα εγκαίνια και από την άλλη πραγματοποίησε επισκέψεις αβροφροσύνης.

Η διοίκηση του συλλόγου πριν από τα εγκαίνια που θα γίνουν στις 25-7-2010 επισκέφτηκε τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, τον εκλεγμένο Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ, τον βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη και τους ενημέρωσαν γύρω από τον σύλλογο. Η διοίκηση του συλλόγου πραγματοποίησε τις επισκέψεις στους τοπικούς διοικούντες στις 16-7-2010 ημέρα Παρασκευή.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΜΟΥΦΤΗ ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΕΡΗΦ

Οι διοικούντες του Μειονοτικού Εκπαιδευτικού, Πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου Χάρμανλικ, άρχισαν τις επισκέψεις αβροφροσύνης στις 16-7-2010 και ημέρα Παρασκευή από τον εκλεγμένο Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ.

Τον Μουφτή Ιμπραίμ Σερίφ στο γραφείο του, τον επισκέφτηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου Χουσείν Φείζ Χασάν, ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Ραμαδάν Μολλά και ο ταμίας Μουσταφά Αχμετσίκ.

Η επίσκεψη έγινε την Παρασκευή και ο Μουφτής Ιμπραίμ Σερίφ υποδέχτηκε πολύ θερμά τους διοικούντες του συλλόγου. Οι διοικούντες του συλλόγου έμειναν εκεί περίπου μισή ώρα και παρέθεσαν πληροφορίες για τον σύλλογο, για την συνοικία και για την τελετή εγκαινίων που θα κάνουν. Ο Μουφτής Ιμπραίμ Σερίφ, αφού ενημερώθηκε για τον σύλλογο, συνεχάρη τους διοικούντες και ευχήθηκε ο σύλλογος να αποβεί επωφελής για την συνοικία.

Ο Μουφτής Ιμπραίμ Σερίφ ευχήθηκε επιτυχία στις δραστηριότητες τους και ανέφερε πως σαν μουφτεία θα παράσχει την απαραίτητη στήριξη στις εκδηλώσεις. Στο τέλος της επίσκεψης οι διοικούντες του συλλόγου ευχαρίστησαν τον Μουφτή Ιμπραίμ Σερίφ επειδή τους δέχτηκε, και τράβηξαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ

Την ίδια μέρα οι διοικούντες του συλλόγου αφού επισκέφτηκαν τον Μουφτή Ιμπραήμ Σερήφ, αργότερα επισκέφτηκαν τον βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν Στο γραφείο του.

Η συνάντηση των μελών του Δ.Σ. με τον βουλευτή κράτησε επίσης μισή ώρα.

Οι διοικούντες ενημέρωσαν τον βουλευτή για τον σύλλογο. Οι διοικούντες του συλλόγου αναφέροντας στον βουλευτή τους στόχους του συλλόγου, ζήτησαν την στήριξη του αν χρειαστεί, για την επίλυση των προβλημάτων της συνοικίας. Επίσης ζήτησαν να τους στηρίξει, μετέχοντας στις εκδηλώσεις τους.

Ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν ανέφερε στους διοικούντες του νεοϊδρυθέντος συλλόγου πως θα βοηθήσει όσο μπορεί. Τέλος οι διοικούντες του συλλόγου ευχαρίστησαν τον βουλευτή για τον χρόνο που αφιέρωσε για την επίσκεψη αβροφροσύνης τους. Ο δε βουλευτής, ευχήθηκε επιτυχία στις μελλοντικές εκδηλώσεις του συλλόγου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΣΑΡΝΙΤΣ

Οι διοικούντες του Μειονοτικού Εκπαιδευτικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Χάρμανλικ, στις 19 Ιουλίου 2010 επισκέφτηκαν τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς. Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε ημέρα Δευτέρα μετείχαν ο πρόεδρος Χουσείν Φείζ Χασάν, ο αντιπρόεδρος Ραμαδάν Μολλά, ο γραμματέας Νιχάτ Ίρτζανλι, ο βοηθός ταμία Ρασίμ Χαλίλ Ιμπράμ και το μέλος του Δ.Σ. Ιρφάν Κιοσέ.

Ο πρόξενος Σάρνιτς υποδέχτηκε στο γραφείο του τους διοικούντες του συλλόγου με πολύ θερμό και ειλικρινή τρόπο. Στην συνάντηση που διήρκησε περίπου μισή ώρα οι διοικούντες του συλλόγου ευχαρίστησαν τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς για τον χρόνο που τους έδωσε για την πραγματοποίηση της επίσκεψης αβροφροσύνης τους.

Ακολούθως τον ενημέρωσαν για τον σύλλογο που ιδρύθηκε από τους κατοίκους της συνοικίας Χάρμανλικ. Ταυτόχρονα ενημέρωσαν και τον πρόξενο γύρω από το Χάρμανλικ, που είναι μια από τις πιο σημαντικές συνοικίες της Κομοτηνής.

Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς συνεχάρη τους διοικούντες του συλλόγου για την ίδρυση του συλλόγου. Ο πρόξενος ανέφερε πως οι μελλοντικές δραστηριότητες του συλλόγου θα έχουν μεγάλη σημασία για την συνοικία, και ευχήθηκε επιτυχίες στις δραστηριότητές τους. Τέλος οι διοικούντες του συλλόγου κάλεσαν τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς στα εγκαίνια του συλλόγου στις 25 Ιουλίου 2010, και μετά τράβηξαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΣΑΚΗ

Οι διοικούντες του συλλόγου στις 20 Ιουλίου ημέρα Τρίτη επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη.

Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε Τρίτη βράδυ, ενημέρωσαν τον δήμαρχο για τον σύλλογο που ιδρύθηκε από τους κατοίκους της συνοικίας Χάρμανλικ.

Επίσης ανέφεραν πως ο σύλλογος τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ σημαντικός για τους κατοίκους της συνοικίας, και ζήτησαν την βοήθεια της δημαρχίας σε περιπτώσεις εκδηλώσεων που υπάρχει ανάγκη, όπως για τη καθαριότητα του περιβάλλοντος και σε άλλα θέματα.

Οι διοικούντες αναφερόμενοι στην γενικότερη κατάσταση της συνοικίας, ενημέρωσαν τον δήμαρχο για τα υπάρχοντα προβλήματα. Επίσης ζήτησαν να καθαριστεί η πλατεία όπου θα γίνουν τα εγκαίνια στις 25 Ιουλίου.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης αφού ενημερώθηκε γύρω από τον σύλλογο και τη συνοικία, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις που θα κάνουνε. Ανέφερε επίσης πως η πλατεία όπου θα γίνουν τα εγκαίνια θα καθαριστεί. Οι διοικούντες του συλλόγου ευχαρίστησαν τον δήμαρχο που τους δέχτηκε και ακολούθως τράβηξαν αναμνηστικές φωτογραφίες».


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Proxeneio-stop.org


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share