3/7/10

H νέα κυβέρνηση της Σλοβακίας δεν δανείζει στην Ελλάδα - Δείτε όμως τι λέει το μνημόνιο που υπέγραψε η Ελληνική κυβέρνηση.

Η νέα πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ιβέτα Ραντίκοβα δήλωσε ότι η νεοσυσταθείσα κυβέρνησή της δεν υποστηρίζει το επονομαζόμενο "πακέτο στήριξης" της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα και ότι θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί με την ΕΕ για το ύψος της συνεισφοράς που ανέρχεται σε 800 εκατομμύρια ευρώ...

«Δεν θα υποστηρίξουμε αυτό το δάνειο στο κοινοβούλιο», δήλωσε η Ραντίκοβα μιλώντας εκ μέρους του κόμματός της SDKU, σχετικά με ένα νομοσχέδιο που αφορά τη συνεισφορά της Μπρατισλάβας....


Πρόσθεσε μάλιστα ότι χωρίς την επικύρωση από το Σλοβακικό κοινοβούλιο η υπόσχεση που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στις Βρυξέλλες δεν θα ισχύει.

«Δεν υποστηρίζαμε αυτή την απόφαση και δεν ρωτηθήκαμε"
, υπογράμμισε.

Ωστόσο, επισήμανε ότι η απόφαση για συνεισφορά στο πακέτο στήριξης δεν μπορεί να αλλάξει, όμως δήλωσε οτι ότι μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση σύμφωνα με τους όρους συμφωνίας.

Μόλις αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα της κυβέρνηση θα ξεκινήσει
διαπραγματεύσεις με την ΕΕ γα το μέγεθος της συνεισφοράς της Μπρατισλάβα, ανέφερε η πρωθυπουργός ενώ κατηγόρησε την απερχόμενη κυβέρνηση του Ρόμπερτ Φίκο λέγοντας οτι η υπόσχεση που είχε δώσει στις Βρυξέλλες αποτελεί «μία τεράστια υποχρέωση» για τη Σλοβακία.

Οι δηλώσεις έγιναν στο διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι Sme - TV, έξι ημέρες προτού η κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της οποίας ηγείται αναλάβει την εξουσία.

Και... τώρα τα χειρότερα....


Εκείνο που αρκετοί Έλληνες δεν γνωρίζουν είναι οτι στο μνημόνιο που υπέγραψε η Ελληνική κυβέρνηση στούς όρους δανεισμού αναφέρεται κατηγορηματικά ότι :

Ενώ η Ελλάδα δεσμεύεται οτι δεν έχει το δικαίωμα να λάβει δάνειο απο άλλη χώρα χωρίς την έγκριση των δανειστών. Oι δανειστές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα τους σε τρίτους εφόσον αυτοί το επιθυμούν.

Σας λέει κάτι αυτό ;;;

Για να το πούμε ποιό απλά, μπορεί να έχουμε πάρει χρήματα απο τη Σλοβακία και ξαφνικά να βρεθούμε να χρωστάμε στους Τούρκους.

Το θυμάστε εκείνο το περίφημο "πιστόλι κάτω απο το τραπέζι" του Παπανδρέου ;;;;
Αν όχι δείτε το εδώ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share