3/7/10

Δεν υπάρχει δεν μπορώ , υπάρχει δεν θέλω... - Πρόταση με ανοικτά σχόλια για τους αναγνώστες εως τις 7/7/2010 > Συνεχής ανανέωση

Το παρακάτω άρθρο αποτελεί μια πρόταση ενός απλού αγανακτισμένου πολίτη που έχει σιχαθεί το σάπιο πολιτικό σύστημα το οποίο χρόνια τώρα κυβερνά αυτό τον τόπο.

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ παραθέτει την παρακάτω πρόταση σε ανοικτό σχολιασμό απο τους αναγνώστες εώς και τις 7 Ιουλίου με σκοπό να γίνουν τυχόν προτάσεις ή διορθώσεις.

Τα σχόλια των αναγνωστών θα προστίθενται αυτομάτως κάτω απο το άρθρο και μπορείτε να τα αποστέλλεται στο contact.tiresias@yahoo.gr με την ένδειξη "σχόλιο".

Μην ξεχνάτε στη αρχή κάθε μηνύματος να διευκρινίζεται αν το σχόλιο σας επιθυμείτε να δημοσιευθεί επώνυμα ή ανώνυμα...


Σημασία για εμάς έχει η άποψη κάθε ενεργού πολίτη μακριά όμως απο κομματικές σκοπιμότητες η οποίες θα εξαιρούνται και για ευνόητους λόγους δεν θα δημοσιεύονται.

Οι δοσίλογοι πολιτικοί μας έχουν βάλει την χώρα στον αυτόματο πιλότο. Πάτησαν το κόκκινο κουμπάκι με την ένδειξη "Ελεγχόμενη Χρεοκοπία", και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι χειμώνα δεν βγάζουμε.

Γράφει ο Θαλαμοφύλακας

Το πιο πιθανό είναι το φθινόπωρο κατά τον Οκτώβριο - Νοέμβριο να χρεοκοπήσουμε και να πάμε σε δραχμή. Αν μας χρεοκοπήσουν, θα εφαρμοστούν τα αναγραφόμενα στο μνημόνιο, και καληνύχτα Ελλάδα.

Αν σηκωθούμε τώρα και αρνηθούμε το χρέος όπως έκαναν η Αργεντινή και το Εκουαδόρ δε θα χρωστάμε σε κανέναν και το 35% του ΑΕΠ που πληρώνουμε σήμερα σε τόκους και δάνεια θα βοηθήσει στην ανάπτυξη. Βλέπω από την αγορά ότι δουλειές γίνονται. Δεν υπάρχουν όμως λεφτά. Τα έχουν μαζέψει οι Τράπεζες.

Θα παραθέσω τα της άρνησης πληρωμής του δημόσιου χρέους. Η άρνηση έχει προταθεί από πανεπιστημιακούς οικονομολόγους, και δεν είναι όσο τραγική ακούγεται. Θέλει μόνο να σκεφτούμε. Να μην απορίπτουμε επειδή έτσι μας είπαν, αλλά επειδή σκεφτήκαμε και απορίψαμε.

Η Επιλογή είναι δική μας.

----------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ: ΕΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Πριν μερικά χρόνια, ο πρώην - ευτυχώς - δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κοσμόπουλος είχε καλέσει τον κόσμο της Θεσσαλονίκης σε ειρηνικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης (για λάθος λόγους βέβαια) για να διαμαρτυρηθεί για την ονομασία των σκοπίων.

Κατάφερε να κατεβάσει πάνω από 1.000.000 κόσμο (μιλήσανε και για δύο), και δεν θα ξεχάσω εκείνη την ημέρα, που είχαν παραλύσει οι συγκοινωνίες, είχαν κλείσει τα καταστήματα, και δεν μπορούσες να περάσεις ούτε με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.

Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, ήταν απλός κόσμος που κατέβηκε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί γι αυτά που πιστεύει. κατέβηκε με τα παιδιά του, χωρίς να φωνάζει, χωρίς να χτυπάει, και χωρίς να πετάει πέτρες.

Το αποτέλεσμα ήταν να παραλύσει για μια μέρα η οικονομία της πόλης. Σκεφθείτε να γίνει μια μέρα το ίδιο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Να κατεβαίνει κάθε μέρα ο κόσμος ειρηνικά στον δρόμο και να αρνείται να εργαστεί, ή να υπακούσει γενικότερα. Θα παραλύσει η οικονομία του κράτους.

Σε πέντε το πολύ πολύ ημέρες, όλοι αυτοί που μας φοβερίζουν και μας απειλούν, θα γίνουν αρνάκια, και θα κάνουν ότι θέλουμε. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται μαζικότητα.

Να κατέβουν π.χ. 2.000.000 Ελληνες στην Αθήνα, και 1.000.000 Ελληνες στην θεσσαλονίκη, και σε όλη την χώρα να είναι μαζεμένοι οι πολίτες έξω από το δημαρχείο. Το πρόβλημα για το πώς θα γίνουν όλα αυτά είναι ο συντονισμός. Στο V for Vendeta, το έναυσμα το έδωσε ο θάνατος του υπερήρωα. Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το έναυσμα το έδωσε ο δήμαρχος. Εδώ δεν περιμένουμε έναυσμα, αφού οι πολιτικοί μας, τα κανάλια που τους ανήκουν και οι παρατρεχάμενοι δεν πρόκειται να διαδώσουν ένα τέτοιο νέο, και έχουμε και έλλειψη από σούπερ ήρωες. Αρα πρέπει να το κανουμε μόνοι μας. Αρα πρέπει να δεχθούμε ένα συντονιστικό όργανο. Το έναυσμα θα μπορούσε να είναι ένα απλό κάλεσμα. Αυτή εδώ η προκήρυξη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Τον τρόπο διαμαρτυρίας με "ήρεμη ανυπακοή" δεν τον σκέφτηκα εγώ. Τον σκέφτηκαν μεγάλοι άνδρες που ούτε το όνομά τους δεν είμαι άξιος να προφέρω: Γκάντι, Χριστός.

Οι Πολίτες δεν θα χρειαστεί να φερθούν βίαια, αφού ο αριθμός μας φτάνει και περισσεύει. Είμαστε πολύ περισσότεροι από αυτούς. Αν αρνηθούμε να φύγουμε και να πάμε σπίτια μας μέχρι να γίνουν αυτά που ζητάμε στην προκήρυξη, και επιμείνουμε σε αυτό, όλα όσα ζητάμε θα γίνουν!

Κανένας στρατός και καμία αστυνομία δεν θα αντιπαρατεθεί με ένα τόσο μεγάλο πλήθος.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ σε όποιον ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, πέρα και πάνω απο κομματική ιδεολογία, θρησκεία, οικουμενικά πιστεύω.

Οποιον αγαπάει πραγματικά την Ελλάδα και μπορεί να ΞΕΧΑΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, που είναι η Πατρίδα, η οικογένεια, η περιουσία. Η ΕΛΛΑΔΑ. Η γη αυτή που ποτίστηκε τόσες φορές με αίμα.

Που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας αφήνοντας τα κοκκαλάκια τους σε τόσες και τόσες δυστυχίες. Η πολιτιστική μας κληρονομιά. Η φυσική ομορφιά. Ολα αυτά που χάνουν την αξία τους κάθε φορά που λέγονται από γλοιώδη στόματα. 2.Μιλάτε σε όλους τους φίλους σας και τους πιέζετε να κουνηθούν λίγο. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να γίνει είναι να σηκώσουν το κορμί τους και να το φέρουν στο κέντρο της πόλης, την συμφωνηθείσα μέρα και ώρα. Εκείνη την ημέρα και ώρα, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα κέντρα των πόλεων και χωριών της Ελλάδας, έξω από δημαρχιακά μέγαρα, νομαρχίες, και να κατεβάσουμε 5.000.000 κόσμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!

Δείξτε τους το μνημόνιο που υπέγραψαν οι βουλευτές μας.
Δείξτε τους το βίντεο με την Αννα Ψαρούδα Μπενάκη που πληροφορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η εθνική μας κυριαρχία θα περιοριστεί, και ότι τα δικαιώματα του πολίτη θα υποστούν μεταβολές. Τυπώστε σε χαρτί για όσους δεν έχουν internet αναρτήσεις οι οποίες να σχηματίζουν την εικόνα της προδοσίας. Κλείστε τους την τηλεόραση! Δείξτε τους blogs και forum στο internet. Δεν υπάρχει σούπερ ήρωας. Ο σούπερ ήρωας είσαι εσύ κι εγώ. Αν καταφέρουμε να ξυπνήσουμε αρκετούς, θα πετύχουμε σίγουρα κάτι. Και δεν χρειαζόμαστε αρχηγό. Οι Ελληνες δεν είναι αναίσθητοι. Παραπληροφορημένοι είναι.

Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Ακόμα κι εγώ όταν βγαίνω έξω και βλέπω τον κόσμο να κυκλοφορεί "ως συνήθως", αναρωτιέμαι, και η πίστη μου κλονίζεται. παρ΄ όλα αυτά, όταν επιστρέφω στα ιστολόγια, αντιλαμβάνομαι από τα στοιχεία ότι δεν είμαι τρελός. Οτι πράγματι εξυφαίνεται ένα σχέδιο αποδιοργάνωσης του Ελληνικού Κράτους με σκοπό τον διαμελισμό του και η πώλησή του σε εταιρίες και κερδοσκόπους. Κάποιος που ακούει πρώτη φορά αυτές τις απόψεις, δυσπιστεί, αλλά η κρίση δίνει την ευκαιρία αυτό που πριν απορρίπταμε χωρίς σκέψη (παρ όλο που ήταν αληθές), σήμερα να το εξετάζουμε: Μας κυβερνάνε Προδότες! Πείτε λοιπόν σε όλους τους γνωστούς σας να "χαραμίσουν" μια μέρα από την ζωή τους για το καλό της Ελλάδας! Ετσι κι αλλιώς όλες οι μέρες τους "χαράμι" πάνε. Πείστε τους να κάνουν μια δοκιμή για να μετρήσουμε την δύναμή μας!

Ο ΦΟΒΟΣ

Εχω ρωτήσει πάρα πολύ κόσμο τι κακό μπορούμε να πάθουμε αν αρνηθούμε να πληρώσουμε, και κανένας δεν μου είπε έναν σοβαρό, πέρα από το ότι θα περάσουμε δύσκολα. Αν δεν το κάνουμε, θα περάσουμε ΑΠΕΙΡΩΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ. Πρέπει να το κάνουμε τώρα. Με τον τρόπο αυτόν. Με την διάδωση μιάς προκήρυξης. Χα Χα. Απλό; Μερικές φορές συμβαίνει οι λύσεις προβλημάτων που είναι προϊόντα μιας μακροχρόνιας επίπονης διαδικασίας να είναι εξαιρετικά απλές. (Ε=mc2)

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ GOLDMAN SACHS ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 30/06/2010
ΩΡΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΑΤΙΜΟΙ!

Με ξεγελάσατε και αυτήν την φορά. Μου είπατε ότι λεφτά υπάρχουν, ότι θα μου φτιάξετε μια άλλη Ελλάδα, ότι θα τιμωρήσετε τους εγκληματίες, ότι θα φροντίσετε για την ευημερία μου.

Και εσείς προδότες, όχι μόνο δεν κάνατε όσα λέγατε, όχι μόνο μου είπατε ψέμματα, αλλά με κοροϊδεύετε κατα πρόσωπο καλώντας πολιτικούς να δώσουν λόγο για αδικήματα που παραγάφηκαν και τιμωρώντας τους με αφαίρεση κομματικής ταυτότητας. Πουλήσατε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, χωρίς πριν να με ρωτήσετε, και χωρίς να μου δώσετε άλλη διέξοδο. Ετοιμάζεστε να Ελληνοποιήσετε μη Ελληνες, και να διαμελίσετε την χώρα μου. Γουρούνια.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ! ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΣΕΒΑΣΜΟ! ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

Είμαι o τυχερός κληρονόμος της πιο όμορφης πατρίδας του κόσμου. Και της πιο πλούσιας. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι έρευνες, και οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Ελληνες επιστήμονες που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Δεν είμαι ούτε φτωχός, ούτε κακομοίρης. Και αρνούμαι να γίνω. Εχω λεφτά. Αλλά δεν σας τα δίνω γιατί το χρέος που έχετε στα χέρια σας είναι προϊόν απάτης, με σκοπό την υποδούλωση των Ελλήνων. Βλέπω ότι ο μόνος τρόπος να γλιτώσω είναι να ακολουθήσω το παράδειγμα της Ισλανδίας. ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Ελληνική γροθιά στο στομάχι των κερδοσκόπων!

Για να σώσω ότι προλάβω από τη χώρα απαιτώ ΑΜΕΣΑ:

ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ GOLDMAN SACHS ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.

ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Και όχι μόνο αυτό. Αποφάσισα να ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΩ να ξανακάνετε τα ίδια. Γιατί βρήκα τρόπο.

Ξύπνησα.

Κατάλαβα ότι η λύση δέν είναι η αλλαγή κόμματος εξουσίας. Οτι όλα τα σημερινά κόμματα (συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι εταιρίες ανεπάγγελτων που επωφελούνται απο την ευπιστία μας για να ζούν χωρίς να εργάζονται. Οτι ΟΛΟΙ ΣΑΣ είστε οικονομικά εξαρτώμενοι και κατευθυνομενοι άμεσα ή έμμεσα απο τις τράπεζες και τα διεθνή κέντρα εξουσίας. Οτι τα κόμματα σας επιλέγουν στελέχη από τον βόθρο των κρατικών μηχανισμών, που απωθεί κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Αρα λοιπόν, αφού οι ελεύθερα σκεπτόμενοι δε συμμετέχουν, κάνετε κουμάντο εσείς. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Και αφού εμείς οι πολίτες είμαστε όλη την ημέρα με σκυμμένο το κεφάλι στην δουλειά και τις υποχρεώσεις, και δεν έχουμε τον χρόνο να ελέγξουμε εσάς τους ασκούντες την εξουσία, αποφασίσαμε να τιμωρούμε παραδειγματικά όσους πολιτικούς και αξιωματούχους λειτουργούν ενάντια στο συμφέρον μας, ώστε να σας αποτρέψουμε από την παρανομία. Η εξουσία πηγάζει από το λαό. Εκτός αν δεν είναι έτσι. Να μας το πείτε ανοικτά τότε.

Ζητώ λοιπόν να καταργηθεί το σημερινό πολιτικό σύστημα το οποίο δημιούργησε την ομάδα υπερανθρώπων (νόμος περί ευθύνης υπουργών), τα μέλη της οποίοιας όχι μόνο δέν τιμωρούνται παραδειγματικά, αλλά προστατεύονται από βουλευτική ασυλία (!), 5ετή παραγραφή (!), που παρ' όλο που πούλησαν την πατρίδα μας έχουν το θράσσος να εμφανίζονται στην τηλεόραση, και έχουν μετονομάσει την κλοπή του δημοσίου σε "μαγκιά" αντί για ατιμία.

Επειδή λοιπόν οι πολιτικοί μας θα πρέπει να είναι υποδείγματα ήθους και τιμιότητας, και όχι επικεφαλείς στρατιών κρατικοδίαιτων τεμπέληδων, και επειδή αδυνατούμε να τους ελέγξουμε, απαιτούμε τα εξής:

1. Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας.
2. Κατάργηση της παραγραφής, και του υπόλοιπου νόμου περι ευθύνης υπουργών.
3. Δήμευση της περιουσίας όσων αξιωματούχων δέν μπορούν να την δικαιολογήσουν.
4. Φυλακή ή εξορία για όσους αποδειχθεί ότι λειτούργησαν ενάντια στο συμφέρον μας.
5. Αποπομπή του προίσταμένου όποιου διωχθεί κατα τον παραπάνω τρόπο.
6. ΑΜΕΣΗ εκδίκαση όλων των παρόμοιων τέτοιων υποθέσεων.
7. Κατάργηση των εξεταστικών επιτροπών.
8. Παραδειγματική τιμωρία όσων αξιωματούχων έκλεψαν.

Ή ευθύνη για τους υφισταμένους, θα εξασφαλίσει ότι θα ανέλθουν επιτέλους οι ΑΞΙΟΙ σε αυτήν την χώρα. Εχω και σύστημα αυτόματου ελέγχου της δημοκρατίας, που θα το ονομάσω Αριστοκρατική Δημοκρατία.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ!

--------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------

Ο σχολιασμός το θέματος θα είναι ανοικτός για τους αναγνώστες μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Εμείς θα κάνουμε μόνο ένα μικρό σχόλιο αποκλειστικά για τους φυγόπονους , αιώνιους σκεπτικιστές...

Μην ζορίζεται το μυαλό σας για το ποίος μπορεί να εγγυηθεί τί , διότι ποτέ κανείς πολιτικός δεν εγγυήθηκε τίποτα (εκτός απο λόγια) όλοι κυβερνούν και μετά σηκώνονται και φεύγουν άμοιροι ευθυνών για να έρθουν οι επόμενοι... "εθνοσωτήρες",κι όπου βγει ... πάντα ο λαουτζίκος τα πληρώνει όλα έτσι κι αλλιώς.

Διαβάστε επίσης:

Εγκλήματα με το πρόσχημα της Δημοκρατίας - Γιατί δεν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα

Συνταγματική Αναθεώρηση - Γιατί δεν έχουμε δημοκρατία

Λύσεις υπάρχουν... Αυτιά δεν υπάρχουν !

Στάση πληρωμών κηρύσσουν τα Ελληνικά νοικοκυριά - Η κρίση "στρώνει" χαρακτήρα

Το ξεπούλημα της Eλληνική «αποικίας»

_____________________________________________________________
ΣΧΟΛΙΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΠΟ 3/7/2010 εώς 7/7/2010
_____________________________________________________________

Ημερομηνία 3/7/2010 - Σχόλιο 1

Σαν ιδέα ακούγεται πολύ καλή , και συγχαρητήρια που το βάλατε σε δημόσια συζήτηση το θέμα όμως παιδιά είναι οτι αυτός ο λαός φαίνεται να πάσχει απο συνεννόηση και πολύ φοβάμαι πως ότι πρόταση κι αν γίνει δεν υπάρχει περίπτωση να οργανωθεί αυτός ο λαός ούτε καν ένα μεγάλο μέρος αυτού.

Το χειρότερο βέβαια είναι οτι στο τέλος αντί να οργανώσουμε ένα κοινό σχέδιο σε βάρος των κατακτητών μας θα σκάσει ξαφνικά κάποια στιγμή αυτή η κοινωνία και θα επικρατήσει τέτοιο χάος που θα γίνει το σώσων ευατό σωθήτω και πολύ φοβάμαι πως όταν γίνουν αυτά θα είναι αργά πλέον για προτάσεις.

Αυτοί που τώρα μας κυβερνούν θα μπούν σε ένα αεροπλάνο και θα φύγουν και μετά όσοι ποτέ επιστρέψουν θα μας λένε οτι ο Ελληνικός λαός κέρδισε τη μάχη επειδή ο Έλληνας ραγιάς δεν γίνεται και άλλα τέτοια εμψυχωτικά (κατόπιν εορτής).

Κατά τι δική μου γνώμη πιστεύω πως οτιδήποτε κι αν αποφασίσει η κοινωνία μας να οργανώσει μακριά απο κομματικές βλέψεις θα είναι καλό , και είμαι σίγουρος οτι οι περισσότεροι να ακολουθήσουν μετέπειτα.

Πάντοτε θα υπάρχουν και οι άλλοι , οι φυγόπονοι , οι ραγιάδες , έτσι όμως είναι η ζωή και για αυτό το λόγο οι ισχυροί του πλανήτη πάντα εκμεταλλεύονται τις άβουλες μάζες που λέγονται λαοί.

Δημήτρης Βασιλείου
Σπάρτη
________________________________________________________________

Ημερομηνία 3/7/2010 - Σχόλιο 2

Ασφαλώς και δεν υπάρχει δεν μπορώ παρα μόνο δεν θέλω . Το θέμα όμως είναι ποιοι θα αναλάβουν να τα οργανώσουν όλα αυτά σε ολόκληρη την Ελλάδα ;;;

Zoύμε σε μια κοινωνία που τα κόμματα έχουν φροντίσει να ελέγχουν τα πάντα . Δεν βλέπεται ποιοι ελέγχουν τα μεγάλα συνδικάτα , τις ομοσπονδίες τους συλλόγους ;;;

Όταν αυτοί δουν οτι οι κοινωνία ξεκινά κάτι τέτοιο στην αρχή θα το στηρίξουν για να ενσωματωθούν σε αυτό και μετά θα κοιτάξουν πώς θα επωφεληθούν απο όλα αυτά ή να διαχωρίσουν τη θέση τους.

Σαν ιδέα ακούγεται καλή και πιστεύω πως αρκετοί θα ακολουθούσαν γιατί κακά τα ψέματα έρχονται δύσκολες μέρες για την πατρίδα μας , το θέμα είναι πως θα οργανωθεί χωρίς να εμπλακούν μέσα παράγοντες και κομματικά συμφέροντα ;;;

Δώρα Ιωάννου
________________________________________________________________

Ημερομηνία 3/7/2010 - Σχόλιο 3

Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας αυτή. Είναι κάτι που λίγο - πολύ όλοι μας συζητάμε τον τελευταίο καιρό με φίλους, οικογένεια κ.λ.π, αλλά δεν έχουμε καταλήξει στο πώς μπορεί να οργανωθεί....

Απο ότι φαίνεται να μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία! Μία ευκαιρία να δείξουμε τί σημαίνει ΕΛΛΗΝΑΣ.

Μία ευκαιρία να δείξουμε σε όλα τα κόμματα και στους συνδικαλισταράδες-επαγγελματίες τεμπέληδες-άχρηστους εργατοπατέρες ότι δεν τους ανεχόμαστε άλλο!!!

Φτάνει πια... δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία... μας είστε παντελώς άχρηστοι... ΑΠΟΛΥΕΣΤΑΙ !!!

Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα επηρεάσω προς αυτήν την κατεύθυνση όσους περισσότερους μπορώ.

Υ.Γ Παρακαλώ ενημερώστε για την καταληκτική ημερομηνία γιατί προφανώς αυτή που αναγράφεται στην αρχή της προκύρηξης δεν ισχύει.

Αναγνώστης
__________________________________________________________________

Ημερομηνία 3/7/2010 - Σχόλιο 4

Ναι πιστευω οτι μπορει και πρεπει να γινουν ολα αυτα που αναφερει ο φιλος θαλαμοφυλακας. Το θεμα ειναι το πως θα ξεκινησει μιας και η αρχη ειναι το ημισυ των παντων. Ο καλυτερος τροπος πιστευω πως ειναι να τυπωθει η προκυρηξη σε φειγ βολαν ωστε να μπορεσουν να την διαβασουν οι παντες οριζοντας και μια ημερομηνια.

Δεν θελει και πολύ σκεψη, πραξεις χρειαζονται.

Θεολόγης Καμπίτης
________________________________________________________________

Ημερομηνία 3/7/2010 - Σχόλιο 5

Άντε βρε παιδιά να το οργανώσουμε να φύγει αυτή η σαπίλα της ψευτοδημοκρατίας που έχει αιχμαλωτίσει την πατρίδα μας και την ξεπουλάει !!!

Αμήν Θεέ μου να το δώ κι αυτό , και θα δείς μετά την έχει να γίνει στην Ευρώπη θα ξεσηκωθούν κι άλλοι λαοί σε άλλα κράτη που ζούν παρόμοιες καταστάσεις. Αυτή ειναι η Ελλάδα μωρέεεε !!!

Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε , οχι τα χάπατα που μας ταίζουν όλη μέρα κάθε μέρα στην τηλεόραση .... Ξυπνάτε μωρέ Έλληνες !

Ξυπνάτε μωρέεε , υπάρχει πατρίδα , υπάρχουν ακόμη ΈΛΛΗΝΕΣ !!!

Ελάτε να το αποδείξουμε όλοι μαζί, να διώξουμε το σαράκι που τρώει την πατρίδα μας !

Αλέξανδρος Νικολάου
_________________________________________________________________

Ημερομηνία 3/7/2010 - Σχόλιο 6

Καλησπέρα σε όλους

Πιστεύω οτι η ιδέα είναι πολύ καλή και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Σίγουρα κάποιοι τρομάζουν , σίγουρα κάποιοι έχουν μάθει να ζούν στη μιζέρια τους... κάποιοι άλλοι είναι βολεμένοι και δεν έχουν λόγο να ξεβολευτούν, αυτό το κράτος έχει πολλούς αιχμαλώτους.

Εκείνο που εγώ έχω να πώ είναι πως αυτή η προσπάθεια πρέπει να μείνει μακριά απο συνδικαλισμούς και κομματικές παρεμβάσεις ακόμη κι αν υπάρχει καλοπροαίρετη πρόθεση. Αλίμονο αν ο αγώνας κομματικοποιηθεί , κάποιοι θα προσπαθήσουν να το κάνουν με στόχο να το διαλύσουν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις, χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε αυτό.

Μακάρι να τα καταφέρουμε , συμφωνώ με αυτούς που λένε οτι χρειάζεται προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος . Σε αυτό μπορούν να συμβάλει η μπλοκόσφαιρα αλλά και ιστοσελίδες που θα στηρίξουν τον αγώνα. Να ξέρετε όμως πως τη τηλεόραση και οι επαγγελματίες μεγαλοδημοσιογράφοι θα προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν την προσπάθεια , όταν όμως δούν το λαό να κατεβαίνει στους δρόμους θα υποχρεωθούν να καλύψουν το θέμα με ρεπορτάζ.

Κατερίνα Ευθυμίου
________________________________________________________________

Ημερομηνία 3/7/2010 - Σχόλιο 7

Σωστά είναι αυτά στο σύνολό τους και θεωρώ ότι αυτό ζητάμε όλοι μας (τουλάχιστον οι σκεπτόμενοι και συνειδητοποιημένοι ενεργοί πολίτες).

Το θέμα είναι ότι η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ εξουσία είναι ίσως πιο διαβρωμένη από τους πολιτικούς. Άρα ΠΟΙΟΣ και ΠΏΣ θα απονείμει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; Με ποιο τρόπο; Με τους ήδη διαβρωμένους δικαστικούς ΔΕΝ θα γίνει απολύτως τίποτα.

Με λαϊκά δικαστήρια; Δεν είναι απλό, τουλ. για μένα που δεν είμαι νομικός. Θα πρέπει να δούμε από νομικής πλευράς τι ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει για να γίουν όλα αυτά με δίκαιο τρόπο.

Το σύνταγμα πρέπει να προστατευτεί μιας και (άποψή μου) παραβιάζεται στο σύνολό του και έχει μείνει μόνο το τελ. άρθρο (120) το οποίο πρέπει να ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ μας.


Βαγγέλης/blog: ΜΕ ΑΠΟΨΗ
________________________________________________________________

Ημερομηνία 3/7/2010 - Σχόλιο 8

Καλό ακούγεται σαν ιδέα, όμως τα τόσα χρόνια ωχαδερφισμού και αδιαφορίας έχουν ποτίσει το κορμί του Έλληνα.

Πιστεύω ότι προς το παρόν δεν είναι εφικτή τέτοια συγκέντρωση. Όχι τουλάχιστον στους αριθμούς που συζητάμε. Πες το φόβος, πες το βόλεμα, έτσι έχει η κατάσταση σήμερα.

Έχουμε ξεχάσει να πολεμάμε. Θέλουμε άλλους να μας σώσουν. Τόσα χρόνια ψηφίζουμε απεγνωσμένα μιά τον ένα μιά τον άλλο. Μου θυμίζει το "Ο πνιγομένος από τα
μαλλιά του τραβιέται". Ελπίζαμε να μας σώσει ο Γιωργάκης. Όπως και ο Κωστάκης. Προδότες του Ελληνικού Έθνους όλοι τους. Δυστυχώς, αυτή η άξια χώρα, πάντα έπασχε από πολιτικούς. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Ποιός (Αμερικάνοι και λοιποί) θα ήθελε ένα άξιο Έθνος με άξιους ηγήτορες. Δε νομίζω λοιπόν ότι μια απλή προκύριξη είναι αυτό που λείπει από τον Έλληνα. Πιστεύω ότι η πραγματική "προκύριξη" και αφύπνιση θα έλθει μέσα από την πραγματική πείνα μας και των παιδιών μας. Όταν πραγματικά θα ΠΕΙΝΑΜΕ! Και νομίζω ότι αυτή η ώρα δεν θα
αργήσει πολύ ακόμα.

Αναγνώστης
__________________________________________________________________

Ημερομηνία 4/7/2010 - Σχόλιο 9

Βλεπουμε τον τελευταιο καιρο ολο και περισσοτερους να κατεβαινουν στους δρομους, να διαδηλωνουν να φωναζουν γιαυτα που δικαιουντε για αυτά που τους πηρανε….. βλεπω μια κατασταση που την περιγραφουν σαν ‘’καζανι που βραζει’’.

Λετε αυτος που φτιαχνει το φαγητο να μην ξερει ποτε να βγαλει λιγο ατμο για να μην εκραγει η χυτρα?

Λετε το μονο που ξερει να είναι πώς να βαζει το φαγητο στην φωτια?

Εχουν αφησει το κοσμο να εκτονωνει ολη την οργη του ολη την ενεργεια του σε ανουσιες (για εμενα διαδηλωσεις ) φωνες από δεξια και αριστερα …αυτό μου θυμιζει το ρητο…’’τι ηχο κανει ένα δεντρο όταν πεφτει στο δασος και δεν είναι κανεις εκει να το ακουσει’’
Πραγματικα πεστε μου πιστευει κανεις πως με αυτές τις ‘’μεμονομενες κινησης ,απλους ψιθυρους θα μπορεσουμε να ακουστουμε, θα μπορεσουμε να παρουμε πισω αυτά που μας ανηκουν?

Πιστευουμε πως αυτου του ειδους οι πορειες η,οι διαδηλωσεις θα μας φερουν πιο κοντα στους στοχους μας?… μα αληθεια εμεις αποφασιζουμε τις πορειες? Η μηπως και αυτό μας το επιβαλουν για να εκτονοσουν την οργη του λαου για άλλη μια φορα ελεγχομενα?
Συνδικατα και κομματα είναι απλα ένα οπλο επιβολης εξουσιας από αυτους που τους ελεγχουν και κανενα οπλο ποτε δεν βοηθησε κανεναν, μπορουν να προστατεψουν αλλα η υποταγη παντα προσφερει πολλα περισσοτερα σε αυτους .

Η αμυνα μας πρεπει να είναι η δικια μας επιθεση, η δικια μας αυτοβουλη επιθεση όχι η παρακινουμενη.

Οσο αυτοι κρυβουν τους φοβους τους πισω από από’καλυψεις’ σκανδαλων εμεις πρεπει να περιμενουμε… σιωπη και υπομονη, αυτό παντα μας τρομαζει και τους τρομαζει περισσοτερο..σαν μια καλη ταινια τρομου!!!

Ο κοσμος ..δεν κοιματε απλα παρατηρει και περιμενει αυτό καναμε από πολύ παλια αυτό θα κανουμε και τωρα.

Δεν περιμενω μια αφισα στον δρομο να μου πει που να παω, τι να φωναξω, τι συνθηματα να πω, αλλα όταν θα ερθει η στιγμη να ακουστει μια φωνη από ολους μας, ειμαι σιγουρος πως ολες οι φωνες θα γινουν μια χωρις να χρειαστει κανεις να το συντονισει, τα ευσημα για το κατοθρωμα θα είναι δικα μας και δεν θα ανηκουν η ανηκουμε σε καμια παραταξη η συνδικατο.

Αναγνώστης
___________________________________________________________________

Ημερομηνία 4/7/2010 - Σχόλιο 10

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ{ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ}ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ,8 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ.

ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΦΩΝΑΖΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ ΜΕ ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΡΕΛΟ,ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ,ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΠΕΡΕΙΜΕΝΟΥΜΕ!!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ....ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΑΠΟ ΡΟΔΟ.ΤΑ ΞΑΝΑ ΛΕΜΕ.

Υ.Γ.ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΑΛΙΚΗ,Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΟ......

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ - ΡΟΔΟΣ
__________________________________________________________________

Ημερομηνία 4/7/2010 - Σχόλιο 11

Διαβασα ενα σχολιο το οποιο λεει οτι " Πιστεύω ότι η πραγματική "προκύριξη" και αφύπνιση θα έλθει μέσα από την πραγματική πείνα μας και των παιδιών μας".

To ολο θεμα ειναι να μην δουμε τα παιδια μας να πεινανε και γι΄αυτο το λογο θα πρεπει να ενεργοποιηθουμε γρηγορα και συντονισμενα. Οι διαχειριστες των blog οπως του τειρεσια, θα πρεπει να διαδραματισουν συντονιστικο ρολο σε αυτο το εγχειρημα.

Οσο για το σχολιο του οτι δεν ακουγομαστε και το οτι ολα αυτα ειναι ψυθιροι αρκει να σκεφτουμε οτι για το κλεισιμο μιας σελιδας (gamato) κατεβηκαν στο δρομο κανα εκατομυριο ανθρωποι. Για το κλεισιμο των σπιτιων μας τι θα κανουμε????

Θεολόγης Καμπίτης
_________________________________________________________________

Ημερομηνία 4/7/2010 - Σχόλιο 12

Πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη για την Ελλάδα μας και τα παιδιά μας.

Η ιδέα να μοιράζουμε φειγ-βολάν ο καθένας όπως μπορεί ,για αρχή, ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο για το τι συμβαίνει και τι μέλλει να γίνει είναι πάρα πολύ καλή.Τίποτα δεν είναι αδύνατο αρκεί να πιστέψουμε σε αυτό!!

Ισως μετά από τα τόσα χρόνια αποχαύνωσης και βολέματος (αυτό επιδίωκαν) να μας φαίνεται βουνό αλλά αρχίζουμε και ξυπνάμε πια και υποχρέωση μας είναι να ξυπνήσουμε και όσους περισσότερους μπορούμε!!ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!

Αναγνώστρια
_______________________________________________________________

Ημερομηνία 4/7/2010 - Σχόλιο 13

Ορίστε ημερομηνία άμεσα!!!είμαι πρόθυμη να έρθω και να το διαδώσω με κάθε τρόπο που μπορώ! Πιστεύω στη δύναμή μας!

Βασιλοπούλου Μαρία
_________________________________________________________________

Ημερομηνία 4/7/2010 - Σχόλιο 14

Γεια σας, το ίδιο ακριβώς που κάνει ο Τηλέμαχος έκανα και εγώ σήμερα κιόλας στη δουλειά μου, φωτοτυπίες και τις μοίρασα..... ο κόσμος τα ασπάζετε ευχαρίστως αυτά !!

Είμαι απο τη Ρόδο και εγώ, παρακαλώ να μας φέρετε σε επικοινωνία με τον "Τηλέμαχο από Ρόδο" αν φυσικά το επιθυμεί και εκείνος. Τα email μας τα έχετε εσείς και των δύο.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ θέλουμε και είναι επιτακτική η ανάγκη !!!!!!!!

Κώστας - Ρόδος.
__________________________________________________________________
Το αίτημα προωθείται στον Τηλέμαχο μέσω του δικτύου μας
__________________________________________________________________

Ημερομηνία 4/7/2010 - Σχόλιο 15

Πολυ ωραια ολα αυτα,συμφωνω,πρεπει να αντιδρασουμε και οχι να περιμενουμε μοιρολατρικα τον φυσικο μας θανατο.Αναρωτιεμαι ομως,μονο οικονομικοι ειναι οι λογοι που μας οδηγησαν σε αυτη την κατασταση;

Μηπως,αν ξεφυγουμε απο τις δυσκολιες τωρα δεν θα οδηγηθουμε με μαθηματικη ακριβεια στις ιδιες συνθηκες;θελω να πω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια σκεφτονται και ενεργουν με ιδιοτελεις σκοπους,τους ενδιαφερει μονο ο εαυτουλης τους και πως θα αδικησουν τον συνανθρωπο τους. Καμμια αλληλεγγυη,ιχνος παιδειας,βριζουν και κατηγορουν τους πολιτικους και ταυτοχρονα στοιχιζονται πισω απο τα κομματα για να παρουν κανενα ξεροκομματο απο την κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος που πλουτισε πολιτικους,δημοσιογραφους,δικαστικους,εργολαβους του δημοσιου και λοιπους ημετερους.

Δυστυχως,οσο και να ακουγεται απαισιοδοξο δεν ξερω ποσοι ειναι αυτοι που μπορουν να πειθαρχησουν τον εαυτο τους,να ενδιαφερθουν και να αγωνιστουν για το κοινωνικο συνολο και να μην υποκυψουν στις υποσχεσεις και τα ανταλλαγματα.

Δεν ειναι η πρωτη φορα που η οργη και η αγανακτηση ξεχειλιζουν και στο τελος υποχωρουν,μεχρι να παρουσιαστει η επομενη φορα που θα θιχτουν τα οικονομικα μας, τα ασφαλιστικα μας-η-οποια αλλα συμφεροντα μας.

Ας κανουμε ολοι την αυτοκριτικη μας,να αλλαξουμε τη νοοτροπια μας και να ειστε σιγουροι οτι και οι επιλογες μας θα ειναι καλυτερες,επιβαλλεται να προασπισουμε τα δικαιωματα μας και τα κεκτημενα δεκαετιων.

Περιμενω το συνθημα. - Αναγνώστης
__________________________________________________________________

Ημερομηνία 4/7/2010 - Σχόλιο 16

Kαλησπέρα και συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας . Η ιδέα ακούγεται πολύ καλή και ήδη την έχω προωθήσει με email σε αρκετούς γνωστούς και φίλους. Αυτός ο λαός πρέπει κάποια στιγμή να αντιδράσει .

Διαφωνώ με την άποψη του αναγνώστη στο σχόλιο 9 που λέει οτι δεν περιμένει μια αφίσα για να αντιδράσει. Αν δεν συντονιστούμε με κάποιο τρόπο μια ζωή τα συλλαλητήρια θα διαχειρίζονται τα οργανωμένα συνδικάτα και η κοινωνία θα περιμένει να ανταποκριθεί σε διαδηλώσεις του τύπου φωνές και μετα σπίτι για ύπνο.

Ο σκοπός είναι να μην σταματήσουμε μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό αν γίνει μόνο για μερικές ώρες.

Το όλο θέμα είναι να ξεκινήσει και μετά θα κατέβουν κι άλλοι στους δρόμους αυτό θα επεκταθεί σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ότι είναι να γίνει όμως να γίνει τώρα γιατί φοβάμαι οτι το φθινόπωρο θα είναι πολύ αργά για δάκρυα , αν η κοινωνία τελικά εκραγεί κάποια στιγμή όλα αυτά φοβάμαι οτι δεν θα έχουν νόημα και θα επικρατήσει το χάος.

Mια απογοητευμένη Ελληνίδα...
___________________________________________________________________

Ημερομηνία 5/7/2010 - Σχόλιο 17

Ελπίζω κι εύχομαι να πιάσει τόπο η προσπάθεια, γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζητάνε τη διέξοδο από το μαύρο σκοτάδι που μας βύθισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η προκήρυξη έχει διαδοθεί αρκετά στό FaceBook, αλλά πιστεύω πώς αυτή η διαφήμιση δεν είναι αρκετή, ώστε να μαζευτεί ο κόσμος που χρειάζεται. Πρέπει ν’ ακουστεί πιο μαζικά: μέσα από ραδιόφωνο, μέσα από εφημερίδες free-press, πάντως είναι ανάγκη νά διαδοθεί περισσότερο.

Θα σας αναφέρω 3 προσπάθειες συγκέντρωσης πολιτών χωρίς κομματικές εξαρτήσεις , που έχουν συσταθεί εντός Facebook και διαδικτύου γενικότερα, προκειμένου νά δράσουν μελλοντικά, ώστε να επικοινωνήσεις μαζί τους καί να υπάρξει συλλογικότερη δράση:

· ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - Ιδρυτική Διακήρυξη
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/06/blog-post_5333.html

· ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
http://www.facebook.com/group.php?gid=131383026889096&ref=ts

· Ύστατη Ελπίδα
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001128027223&ref=ts

· ΠΑΝΕΛΛHNIO ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ - ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=109556885734779&v=wall&ref=search

Μαριάννα
_____________________________________________________

Ημερομηνία 5/7/2010 - Σχόλιο 18

Συγχαρητήρια στην σελίδα σας για την ανάδειξη του θέματος. Το θέμα είναι να γίνει μια προσπάθεια απο κάποιους που έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικά ΜΜΕ να προβληθεί το θέμα κι απο κεί. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο όμως δεν μπορεί να μην υπάρχουν και σωστοί δημοσιογράφοι που θα τολμούσαν να το ξεστομίσουν στον αέρα.

Κι εμπας η περιπτώση πέρα απο τους σαλονάτους μεγαλοδημοσιογράφους υπάρχουν και μικροί , αν δεν τολμούν να το ξεστομίσουν ούτε αυτοί σας το περάσουν έμμεσα με κάποιο ρεπορτάζ που θα τα δηλώνουν οι πολίτες.

Πιστεύω πως αξίζει να γίνει μια τέτοια προσπάθεια να διαδωθεί η ιδέα στον κόσμο , ας πάρουμε τηλέφωνο εκπομπές και κανάλια και να το ζητήσουμε , εγώ προσωπικά το έχω κάνει, πιστεύω οτι αν αυτή η φωνή μεγαλώσει κάποια στιγμή θα αναγκαστούν.

Υπάρχουν όμως και στην επαρχία πολλά τοπικά κανάλια στα οποία ίσως η πολίτες έχουν ευκολότερη πρόσβαση υπάρχουν και ραδιόφωνα, γιατί δεν γίνεται μια προσπάθεια κι απο κεί ;;;

Όλοι στη Ελλάδα ζούμε παιδιά ! Ότι συμβαίνει γύρω μας ισχύει για όλους....

Αναγνώστρια
__________________________________________________________________

Ημερομηνία 5/7/2010 - Σχόλιο 19

Οργάνωση μας λείπει , η κοινωνία μας μπορεί να τα καταφέρει αρκεί να ενημερωθεί ο κόσμος , το θέμα είναι όμως να γίνει σύντομα γιατί για το φθινόπωρο ακούγονται άσχημα πράγματα.

Πολύ φοβάμαι οτι τότε θα είναι αργά , ένας φίλος μου έχει τυπογραφείο και ήδη τυπώνουμε την προκήρυξη για να προετοιμάσουμε τον κόσμο.

Μόλις ο κόσμος ενημερωθεί μόνο το σύνθημα θα περιμένει , σύντομα όμως !
Να ορισθεί μια ημερομηνία για να ξεκινήσουμε...

Αναγνώστης
__________________________________________________________________

Ημερομηνία 5/7/2010 - Σχόλιο 20

Κατ΄αρχήν να συμφωνήσω με την ιδέα ενός συλλαλητηρίου για τον σκοπό που περιγράφεται. Κατανοώ την αγωνία και τον θυμό του «θαλαμοφύλακα» και μοιράζομαι τα ίδια συναισθήματα μαζί του. Είμαι σίγουρος όμως ότι δεν είναι ούτε πολιτικός ούτε οικονομικός αναλυτής και αυτό προκύπτει από τις απλοϊκές αναλύσεις του περί μη πληρωμής των εθνικών χρεών.

Το συλλαλητήριο το οποίο έγινε στην Θεσσαλονίκη περί μακεδονικού είχε κυρίως διοργανωθεί και προέκυψε από στελέχη τις εκκλησίας. Επειδή το θυμικό ενός λαού είναι ισχυρότατο και δεν εξαρτάτε από πολιτικές πεποιθήσεις αλλά και ούτε θρησκευτικές (άσχετα αν η εκκλησία πρωτοστάτησε τότε) ήταν δυνατή αυτή η κοσμοπλημμύρα στην οποία συνέρρευσαν ακόμα και άθεοι υποκινούμενοι μόνο και μόνο από την ιδέα της πατρίδας και του εθνικού χώρου.

Αυτό όμως ήταν εντελώς διαφορετικό από το σημερινό πρόβλημα το οποίο είναι γνωστό
επιφανειακά και μόνο από την μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων. Όταν υπάρχει ένα μνημόνιο του ΔΝΤ χιλίων τόσο σελίδων και κανένας, μα κανένας πλην, ελαχίστων μετρημένων ίσως στα δάκτυλα των δύο χεριών δεν γνωρίζει το σύνολό του (ακόμα και αυτοί που το υπόγραψαν) και τις αναφορές που έχουμε αποδεχθεί περί εμπράγματων εγγυήσεων και εθνικών υποθηκών για το δάνειο των 110 δις. Όταν το Σύνταγμα ουσιαστικά και όχι απλά στα λόγια, έχει καταργηθεί αλλά το σύνολο των Ελλήνων δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Όταν τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν καθόλου το τι γίνεται στα σύνορα με την Αλβανία και στα χωριά του Έβρου. Όταν οι πολιτικοί έχουν κόψει τα φτερά των Σωμάτων (και δεν εννοώ οικονομικά αλλά επιχειρησιακά) τότε γιατί οι συμπατριώτες μας να διακόψουν τις διακοπές στους?

Σχετικά με την στάση πληρωμών που αναφέρεται ως το κυριότερο επιχείρημα όλου του πονήματος του «Θαλαμοφύλακα» έχω κάποιες αντιρρήσεις, όχι ως προς τις προτάσεις με τις οποίες συμφωνώ αλλά δεν γίνονται, αλλά ως προς τα αποτελέσματα αυτών των πράξεων.
Επειδή τώρα τελευταία ακούω όλο και πιο συχνά να αναφέρονται τα περί άρνησης του Εκουαδόρ και της Αργεντινής να εξοφλήσουν τα χρέη τους κλπ. και ότι τα κατάφεραν θα ήθελα να πω σε αυτούς που το υποστηρίζουν ότι δεν έχουν λάβει υπόψη του μερικά πράγματα όπως: Το Εκουαδόρ δεν αρνήθηκε να αποπληρώσει τα χρέη του απλά έχει κάνει μία μονομερή στάση πληρωμής και αυτή με τις πλάτες της Βενεζουέλας του Τσάβες και των όμορων κρατών του συνασπισμού που έχει δημιουργήσει ο Τσάβες.

Η οικονομική βοήθεια που έχει δώσει ο Τσάβες στο Εκουαδόρ με την υποσχετική της αποπομπής των τότε εκπροσώπων του ΔΝΤ (και όχι του ίδιου του ΔΝΤ) κράτησε την χώρα ώστε να μην κατάρρευση πλήρως. Είναι πολύ εύκολο να μάθετε σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα η χώρα. Να είστε σίγουροι όχι στην καλύτερη. Το ΔΝΤ δεν το ένοιαξε και τόσο η στάση πληρωμών για τον εξής λόγο:

Η χώρα είχε απομυζηθεί πλήρως από τα αποθέματα πετρελαίου από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες (το μόνο άξιο λόγου προϊόν προς εξαγωγή) οπότε ήταν γνωστό ότι δεν υπήρχε μελλοντική δυνατότητα πλήρους αποπληρωμής του χρέους.

Το ποσό που δάνεισε το ΔΝΤ ήταν αρκετά μικρό (κάποια εκατομμύρια δολάρια). Το συνολικό χρέος κρατών προς το ΔΝΤ εκείνη την εποχή ήταν σε ποσοστιαίες μονάδες 78% Τουρκία (!!) και 22% ο υπόλοιπος κόσμος. Ένα ελάχιστο 0.8% αντιπροσώπευε μόνο του Εκουαδόρ. Κάτι αντίστοιχο ίσχυε και για την Αργεντινή. Ο Τσάβες έχει εξαπολύσει μία πολιτική οικονομικής βοήθειας προς όμορα κράτη με κρατικά χρήματα (χρήματα των πολιτών του) τα οποία δεν είναι και ατελείωτα.

Τα χρηματικά αποθέματα είναι πεπερασμένα και στο πολύ κοντινό μέλλον
πρόκειται να υπάρξει μεγάλη οικονομική στενότητα της Βενεζουέλας οπότε θα σταματήσουν και οι εισροές χρήματος στις χώρες που βοηθάει. Να σημειωθεί ότι η Βενεζουέλα διαθέτει χρήματα μόνο για αποπληρωμή κάποιων εσωτερικών υποχρεώσεων των χωρών και στήριξη των πληρωμών του δημόσιου τομέα της εκάστοτε χώρας και όχι για αναπτυξιακούς σκοπούς. Οι συνειρμοί δικοί σας.

Σχετικά με την Αργεντινή το μεγάλο λάθος της ήταν η άμεση σύνδεση του νομίσματός της με το Αμερικάνικό δολάριο. Το δε χρέος της ήταν μόνο 50% του ΑΕΠ της οπότε μιλάμε πάλι για ένα πολύ μικρό δάνειο (800.000 $). Ενημερωθείτε σχετικά για να δείτε τι ακολούθησε έπειτα από CIA και παρακρατικούς . Στο πώς κατάφερε να απεμπλακεί η Αργεντινή από την καταστροφή και το χάος που ακολούθησε μπορεί να αναφερθώ μία άλλη στιγμή.

Σχετικά με την περίπτωση αναδιοργάνωση του Ελληνικού χρέους δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δημοκρατείται από την ΕΚΤ και τις ευρωπαϊκές τράπεζες οπότε δεν υπάρχει οποιοδήποτε συμφέρον για αυτές να δεχθούν μια διαγραφή του. Ισα-ίσα που μία τέτοια κίνηση οδηγεί σε εξαιρετικά βραχύβια οικονομική ανάσα εβδομάδων οδηγεί σε εκτεταμένη και βαθιά ύφεση και δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στην χώρα αλλά και στην ίδια την Ευρωζώνη λόγω του τρόπου που είναι συνδεδεμένες οι οικονομίες της και το κοινό νόμισμα.

Μονομερή αναδιοργάνωση του χρέους από την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει δεδομένου ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία της Ε.Ε. κάτι που δεν είναι δυνατό μιας και η Ελλάδα είναι μέλος της.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι ελληνικά ομόλογα αξίας περίπου 100 δις δημοκρατούνται στο εσωτερικό από Ελληνικές τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς. Έτσι μία μείωση της αξίας των παραπάνω θα οδηγούσε σε αναγκαστική οικονομική στήριξη όλων των παραπάνω με αποτέλεσμα αρνητική ισοσκέλιση των όποιων θετικών στοιχείων μίας διαγραφής. Μία τέτοια κίνηση δεν συμφέρει το κράτος γιατί αυτόματα θα αποκλειστεί από όλες τις κεφαλαιαγορές για χρόνια με τραγικές συνέπειες σε διάφορους τομείς της χώρας καθώς και γεωπολιτικές συνέπειες.

Φυσικά τα πράγματα δεν είναι τόσο μαύρα όσο φαίνονται. Η Ελληνική οικονομία όσο και περίεργο να ακούγεται έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Εξάλλου βρίσκεται στην πρώτη 25αδα των πιο εύπορων οικονομιών του πλανήτη. Δεν έχω σκοπό να αναλύσω πως γίνεται αυτό την στιγμή που έχουμε τόσο χρέος. Για τους πιο πεσιμιστές να το θέσω διαφορετικά ώστε να ακουστεί πιο οικία στα αυτιά τους: Η πλουσιότερη από τις υπόλοιπες 175 φτωχότερες χώρες σε σύνολο 195 χωρών.

Η διεθνής αγορά υποεκτιμά σοβαρά (και λόγω συμφερόντων) τις δυνατότητες της χώρας να διορθώσει τα δημοσιονομικά της ελλείμματα και να θέσει την χώρα σε οικονομική αναπτυξιακή τροχιά και να βελτιώσει τον λόγο χρέους/ΑΕΠ , να σταθεροποιήσει και να αναπτύξει τα μακροοικονομικά μεγέθη με ότι αυτό θα αποδώσει στην βελτίωση της αξιοπιστίας μας στις διεθνές αγορές.

Μία μικρή αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης κατά μισή μόνο ποσοστιαία μονάδα (υπό προϋποθέσεις φυσικά) θα μπορούσε να ρίξει το χρέος ακόμα και στο 70% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Κάτι τέτοιο είναι απολύτως εφικτό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα βασικό στοιχείο σχετικά με την Ελληνική οικονομία. Το μεγαλύτερο αν όχι το σύνολο της Ελληνικής υπερχρέωσης αφορά το δημόσιο και όχι τον ιδιωτικό τομέα. Το ιδιωτικό χρέος βρίσκεται στο 81% του ΑΕΠ και είναι από τα μικρότερα στη Ε.Ε. Το πρόβλημα το οποίο χαρακτηρίζει την Ελληνική οικονομία και από το οποίο προέκυψαν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα είναι η δημόσια σπατάλη και η πολιτική διαφθορά και καταλήστευση του κρατικού χρήματος η οποία και αγνοείται από τις αγορές.

Η ελληνική οικονομία μέχρι πριν λίγο καιρό είχε ρυθμούς ανάπτυξης τριπλάσιους από αυτούς της Γερμανίας και αυτό όχι χάρη του Δημοσίου και είναι αναληθές ότι βασίστηκε μόνο στην βελτίωση της εγχώριας ζήτησης. Οι προοπτικές υπάρχουν και σήμερα με μικρές ουσιαστικές κινήσεις και με την βοήθεια του υποτιμημένου ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές είναι φθηνότερες και καλύτερες αποδόσεις. Απλά θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στην Ελλάδα με ανταγωνιστικότερους όρους και να πάψει η δυσκαμψία και οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές πρακτικές.

Με αυτόν τον τρόπο και περισσότερες επενδύσεις θα έρθουν στην χώρα και οι ελληνικές επιχειρήσεις θα παραμείνουν στο εσωτερικό. Ένα μεγάλο ποσοστό στην ανάπτυξη μπορεί να προέλθει από τις τράπεζες οι οποίες με τα φοβικά σύνδρομα που έχουν αναπτύξει χωρίς λόγο στην διάθεση χρήματος στη αγορά ,έχουν δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο δυσλειτουργίας και στασιμότητας της.

Εν κατακλείδι των παραπάνω:

Να γίνουν τα όποια συλλαλητήρια αλλά με τους σωστούς στόχους και όχι με ουτοπικά ή χωρίς ουσία αιτήματα. Βαρέθηκα να βλέπω κινητοποιήσεις κατόπιν εορτής, κυρίως από τα κόμματα της Αριστεράς, Η κινητοποίηση οι απεργίες και οι εν γένει διαμαρτυρίες έχουν αποτελέσματα μόνο προ της εφαρμογής μέτρων ή της ψήφισης νόμων, κατόπιν αυτών είναι ανούσιες και κατά την γνώμη μου εκ του ασφαλούς αν όχι εκ του πονηρού.

Οι απαιτήσεις θα πρέπει να είναι για την εφαρμογή μέτρων και κινήτρων ανάπτυξης ,κάτι που εδώ και 10 μήνες είναι σαν να μην υπάρχει στο μυαλό της κυβέρνησης. Οι ενέργειες της μου θυμίζουν ακινητοποιημένο αυτοκίνητο στις γραμμές τρένου που πλησιάζει και ενώ δεν παίρνει μπροστά ,ο οδηγός αντί να κατέβει να την κοπανίσει ή να το σπρώξει από τις ράγες όσο διαθέτει ακόμα χρόνο, απλά προσπαθεί να το βάλει μπροστά με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και αυτόν και το αυτοκίνητο με όλη την οικογένεια μέσα.

Άλλο ένα έσοδο μπορεί να υπάρξει από την εκμετάλλευση της τεράστιας περιουσίας που υπάρχει στο υπέδαφος της χώρας και την οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός απαξιώνει παρά την παραδοχή του συνόλου του επιστημονικού κόσμου που λέει το αντίθετο.

Άλλη βασική απαίτηση μπορεί να είναι ο καταμερισμός ευθυνών και επιστροφής του υπεξαιρεμένου χρήματος από πολιτικούς και τους ιδιώτες. Αυτό είναι το δυσκολότερο αλλά μπορεί να γίνει με εκφοβισμό των κομμάτων εξουσίας ψηφίζοντας στις επικείμενες εκλογές μικρά κόμματα μειώνοντας έτσι τα ποσοστά τους. Και όταν λέω κόμματα εξουσίας εννοώ και τα πέντε κόμματα που είναι αυτήν την στιγμή στην βουλή μιας και όλα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ΕΙΝΑΙ κόμματα άσκησης εξουσίας άσχετα αν κάποια από αυτά δεν εκλέγονται κυβερνητικά.

Αυτό το κομμάτι είναι και το δυσκολότερο και αυτό γιατί μέσος Έλληνας ότι και να του κάνεις σε λιγότερο από 6 μήνες το έχει ξεχάσει και σε ξαναψηφίζει νομίζοντας ότι πολιτική εξουσία και ότι απορρέει από αυτήν είναι προσωποκεντρική υπόθεση. Μετά από δύο αιώνες δεν έχουμε ξυπνήσει ακόμα.

Μία ακόμα βασική απαίτηση πρέπει να είναι η εθνική μας ανάταση και προάσπιση σθεναρά οποιουδήποτε εθνικού κεκτημένου. Χωρίς σπίτι να μένω τι να το κάνω αν έχω μερικά φράγκα παραπάνω στην τσέπη? Να σταματήσουμε να έχουμε πλέον αυτήν την μετριοπαθή στάση σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τους γείτονές μας και άλλες χώρες και να σηκώσουμε το ανάστημα μας. Όποτε το κάνει αυτό μία χώρα μόνο κέρδος έχει. Το έχουμε αποδείξει εξάλλου στο παρελθόν όπως το έχουν αποδείξει και γείτονες προς εμάς χώρες.

Δεν γνωρίζω για πιο λόγο αυτή η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δεν το κάνει αλλά μπορούμε να το απαιτήσουμε.

Τέλος θα ήθελα να απευθυνθώ στους διαχειριστές του Τειρεσία. Στο παρελθόν έχω υποστηρίξει τις θέσεις του γιατί είναι από τα λίγα blogs που οι αναρτήσεις του δεν έχουν κομματικά εφαλτήρια. Θα διαφωνήσω έντονα όμως με την υποσημείωση «Εμείς θα κάνουμε μόνο ένα μικρό σχόλιο αποκλειστικά για τους φυγόπονους , αιώνιους σκεπτικιστές...». Ο διάλογος και η έκφραση διαφωνιών είναι η βάση της Δημοκρατίας την οποία αν δεν κάνω λάθος υποστηρίζετε μέσω του blog σας και αυτήν την έννοια έχουν οι αναρτήσεις σας.

Διαφορετικά μπορείτε να υποστηρίξετε ότι είναι ένα blog το οποίο δημιουργήθηκε απλά για να διατυπώνουμε την γκρίνια μας. Σχετικά με τους σκεπτικιστές (βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτούς) για πιο λόγο να μην μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και να πρέπει de facto να αποδεχθούν τυφλά τις όποιες απόψεις?

Αν η απάντηση τύχει να είναι ότι αν δεν σου αρέσει το blog μην το διαβάζεις γιατί αντανακλά συγκεκριμένες απόψεις συμφωνώ (που δεν πιστεύω κάτι σχετικό). Θα διαφωνήσω όμως να αντιπροσωπευτώ εν τι απουσία μου σε μία διαμαρτυρία η οποία τα αποτελέσματά
της θα αφορούν άμεσα και εμένα. Το έχω πει και θα το ξανά πω.

Ένα πετυχημένο Blog του επιπέδου και της αναγνωσιμότητας όπως ο Τειρεσίας από ένα σημείο και μετά δεν ανήκει στους δημιουργούς και διαχειριστές του αλλά στο κοινό του. Οι δημιουργοί του αρκούνται πλέον σ τον ρόλο του τροχονόμου και στην διατήρηση της ευταξίας. Αυτή είναι η φυσική κατάληξη ενός επιτυχημένου ιστολογίου.
Ευχαριστώ για την διάθεση του χώρου σας και συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιό μου.

Κοττάκης Μανώλης
____________________________________________________________________

Ημερομηνία 5/7/2010 - Σχόλιο 21

Συμφωνώ με το μεγαλύτερο μέρος της προκήρυξης και πάντως συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να υπάρξει μία αντίδραση.

Πιστεύω όμως ότι πρέπει να συμφωνηθεί μια ημερομηνία σχετικά μακρινή, δεδομένου ότι ο περισσότερος κόσμος είναι ή θα είναι σε διακοπές, άρα νομίζω ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη είναι καλά. Επίσης πρέπει να είναι Σάββατο ή Κυριακή, έτσι ώστε να μην αναγκαστεί ο κόσμος να μπει στο δίλημμα, αν θα πρέπει να φύγει από τη δουλειά του, ΔΕΝ ξεκινάμε απεργία, ξεκινάμε συλλαλητήριο.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι πρέπει να εμπλουτιστούν οι απαιτήσεις σε περισσότερα ή συγκεκριμένα ζητήματα. Παράδειγμα, μείωση του ΦΠΑ και μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων με σκοπό την ανάπτυξη. Αφαίρεση ΟΛΩΝ των επιδομάτων σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά ταυτόχρονα εξίσωση μισθών σε τρείς ή τέσσερις κλίμακες που μπορεί να είναι π.χ. 1000 €, 1200 €, 1500 € και 2000 € (απλά παραδείγματα είναι, δεν ξέρω πόσο μπορεί να είναι και εφικτά).

Έχει δίκιο ο Μανώλης Κοττάκης ότι πρέπει να υπάρχουν σωστοί στόχοι, γιατί διαφορετικά χάνεται η αξιοπιστία της δράσης.

Αν μη τι άλλο, αφενός θα έχουμε προσπαθήσει, αφετέρου θα είναι μια καλή σφυγμομέτρηση για το τι μπορεί να κάνει το internet…

Αναγνώστης
__________________________________________________________________

Ημερομηνία 5/7/2010 - Σχόλιο 22

Είναι απολύτως λογικό πλέον να αποζητάμε μια λύση μόνοι μας οι πολίτες, αφού όλοι οι υπόλοιποι -συμπεριλαμβανομένων των πνευματικών ανθρώπων- μας έχουν εγκαταλείψει!
Προσωπικά έχω να προτείνω κάποιους τρόπους ώστε οι κινητοποιήσεις μας να ξεχωρίζουν από τις συνήθεις και ν' αποκτήσουν δική τους ταυτότητα.

1. Κατ' αρχάς κάποια καινούρια συνθήματα:

ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ,
ΠΑΡ' ΤΗ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!

ΕΚΕΙ, ΝΑ ΠΑΣ , ΕΚΕΙ,
ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ,
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ!

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ,
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ!

2. Οι κινητοποιήσεις μας μπορούν να έχουν ως στόχο κι επίκεντρο όχι μόνο τη Βουλή, αλλά και τις ίδιες τις συνδικαλιστικές ενώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πού καταπνίγουν την αλήθεια του κοσμου αντί να την αναδεικνύουν.
Να κάνουμε πορείες και συγκεντρώσεις μέ στόχο τά γραφεία των οργανώσεων αυτών!

3. Για συζήτηση καί ζύμωση ιδεών προσφέρονται οι καφετέριες που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος αριστερά και δεξιά του ΜΕΤΡΟ. Να συναντιόμαστε εκεί και να δημιουργούμε πολύωρες συζητήσεις και κάλεσμα των περαστικών με τις μικρές και βολικές ντουντούκες μας. Αφού θα είμαστε πελάτες στα συγκεκριμένα μαγαζιά και νομίμως θα καθόμαστε για να πιούμε το καφέ μας ή το αναψυκτικό μας δεν θα είναι εύκολο να μας απομακρύνουν.

4. Να στέλνουμε δελτίο τύπου στα Μ.Μ.Ε. κάθε φορά που θά έχουμε κάνει κάποια κινητοποίηση και να ενημερώνουμε τον κόσμο για τα γεγονότα που λάβαν χώρα.

Αναγνώστης
__________________________________________________________________

Ημερομηνία 6/7/2010 - Σχόλιο 23

Ποιος δεν θα συμφωνήσει πώς η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο;

Ακόμη πώς οι πλειοψηφία των κυβερνώντων, εδώ και χρόνια (από την εποχή του Κολοκοτρώνη), σκοπίμως ή από αμέλεια, ή εκβιαζόμενοι θεραπεύουν το συμφέρον το δικό τους και των δικών τους, αλλά και εκείνων που τους «στηρίζουν» και που σε καμιά περίπτωση δεν είναι ο Λαός, αυτόβουλα.

Το κακό πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα του και όχι με συμβατικά όπλα (συλλαλητήρια, διαδηλώσεις, απεργίες, αποχές), αυτά έχουν φροντίσει οι κρατούντες να τα έχουν αφοπλίσει, άσε που κινδυνεύουν όταν χρησιμοποιούνται να σκάσουν στα χέρια του Λαού.

Το πρώτο που χρειάζεται είναι να τονωθεί ο κόσμος, και αυτό γίνεται με την γνώση (που πράγματι έχει εξαπλωθεί αρκετά χάρη στο διαδίκτυο).

Το Δεύτερο και σημαντικότερο είναι να επαναστατήσει ο καθένας μόνος και να καθορίσει το μέγεθος της δικής του επανάστασης, χωρίς να του το υπόδειξη κανείς.

Π.Χ. μέγιστη επανάσταση για τον γόη, είναι να μην αγοράσει ακριβό πουκάμισο.

Για να μην σας κουράζω, αφού πιστέψει ο καθένας πώς δεν είναι μόνο επανάσταση να κατέβει σε συλλαλητήριο αλλά και το να μποϋκοτάρει, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, αυτούς που μαζεύουν το χρήμα.

Ο εχθρός που πρέπει να χτυπηθεί είναι το ΧΡΗΜΑ, είναι ο έρωτας για τους δυνάστες μας, είναι ο φορέας της δύναμης τους που οδηγεί στην εξουσία.

Ας τους στερήσουμε όσο μπορεί ο καθένας αυτό το μέσον.

Οι πωλητές ας μειώσουν τις τιμές, και οι πελάτες ας περιορίσουν τις αγορές.

Ας τους κόψουμε τα «Μαλλιά» ας φτιάξουμε «Δαλιλάδες», που θα δρουν μόνες θα είναι ομοιόμορφες, δεν θα αναγνωρίζονται και δεν θα αποτελούν στόχο.

Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι σαν υπέρτατη ανάγκη.

ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ
________________________________________________________________

Ημερομηνία 6/7/2010 - Σχόλιο 24

Πρέπει κάποτε να κλείσουμε τις τηλεοράσεις μας και να σηκωθούμε απ αυτόν τον καναπέ που έχει κάνει γούβα πια!

Να βγούμε στους δρόμους και να μη γυρίσουμε στα σπίτια μας αν δεν πάρουμε τη χώρα μας πίσω!! Ποιά 2 εκατομμύρια? ΟΛΟΙ πρέπει να βγούμε έξω.

Ηρεμα... χωρίς να λέμε κουβέντα... με μια Ελληνική σημαία στο χέρι και με τη προκήρυξη σ ενα μεγάλο πανώ με τα αιτήματά μας.

Κι από κάτω όλα τα αιτήματα ένα ένα με τις υπογραφές τους.
Πόσα αιτήματα υπάρχουν? 8? Το πρώτο υπάρχει ήδη κι έχει 44000 κόσμο (Δείτε το εδώ)

Πιθανόν να υπάρχουν και τα υπόλοιπα. Ολα μαζί να συγκεντρωθούν κάτω από τη προκήρυξη
Συνεννοηθείτε όλοι οι bloggers μαζί να ενημερωθεί σωστά κι έγκαιρα ο κόσμος.

ΟΛΟΙ θα βγούμε την ημέρα που θα οριστεί και δεν θα γυρίσουμε ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!!

Αναγνώστρια
_________________________________________________________________

Ημερομηνία 6/7/2010 - Σχόλιο 25

Το Συλλαλητήριο πρέπει να ξεκινήσει Σάββατο μέσα προς τα τέλη Σεπτέμβρη 19 ή 26 στις 10:00 το πρωί και στόχος θα είναι να μην τελειώσει μέχρι να πετύχει τον σκοπό του.

Για να μην μας μαντρώσουν δυνάμεις καταστολής στο κέντρο της Αθήνα ή της Θεσσαλονίκης, όλοι οι πολίτες τις Ελλάδος πρέπει να πάνε έξω από το Δημαρχείο τους. Πχ οι του Αμαρουσίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, Οι Αθηναίοι στο Δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων, οι Αιγιώτες στο Δημαρχείο του Αιγίου. Έτσι οι δυνάμεις καταστολής δεν θα μπορούν να μας διαλύσουν αφού θα χρειαζόντουσαν χιλιάδες άντρες και οχήματα.

Η διαμαρτυρία πρέπει να είναι καθιστική και να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Θα πρέπει να κλείσουν δρόμοι μπροστά από τα δημαρχία και σε απόσταση που θα είναι ικανή η συγκέντρωση να να είναι καθιστική και συμπαγής. Δεν θα πρέπει κανείς μας να κουβαλάει πράγματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν όπλα. πχ σουγιαδάκια.

Πρέπει να πάρουμε αρκετό νερό ο καθένας μαζί του σε πλαστικά μπουκαλάκια και μερικές μάσκες χειρουργείου και απλά γυαλάκια καταδύσεων για παν ενδεχόμενο. Ντουντούκες δεκτές. Όσο αφορά για τα αιτήματα και τα συνθήματα προτείνω να ανοιχτεί ένα forum και να τεθούν διεξοδικότερα σε συζήτηση αλλά πρέπει να είναι απλά και εύπεπτα. πχ. Εξω το ΔΝΤ. Δημοψήφισμα τώρα. Πίσω στην Δραχμή...

Πάρις Κουτρουμάνος
__________________________________________________________________

Ημερομηνία 6/7/2010 - Σχόλιο 26

ΜΠΟΡΕΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΗΣ΄΄ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ΄΄ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΠΑΡΑΔΙΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ,ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΟΤΟΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΣΤΟ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΚΟΥΩ ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ[=ΣΟΦΟΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ]ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ!

ΕΜΕΙΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ.ΕΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑΝΔΟΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ,ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ,!!!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!...ΚΑΙ ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΚΟΤΩΘΩ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ.......ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΓΙΟΙ ΜΟΥ...

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ - ΡΟΔΟΣ
__________________________________________________________________

Ημερομηνία 6/7/2010 - Σχόλιο 27

Εδώ μιλάμε για Εσχάτη Προδοσία

Πρέπει να αναζωπυρωθούν στον νού και να γίνουν πράξεις ζωής στον κάθε Έλληνα, άνδρα ή γυναίκα μικρό ή μεγάλο, οι αξίες που οι αρχαίοι πρόγονοί μας δίδαξαν, αυτά που ο λόγος του θεού επιβεβαίωσε και διευκρίνισε όταν μας επεσκέφθη, αλλά και που συνέχισε με ανθρώπους του να διδάσκει προτρέποντας και με θαύματα ακόμα, υπέρ της δικής μας τελειότητας.

Ο μεγάλος εχθρός, συκοφάντης και διαστρεβλωτής, ως κατευθυντήριος δύναμις στις μέρες μας, είναι οι πολιτικές εξουσίες διότι καθοδηγούνται από τις εταιρείες.
Στα παράπονα του λαού έναντι των πολιτικών γι` αυτά που τον ταλαιπωρούν, αυτοί παίρνουν ένα περίλυπο δήθεν ύφος ως σαν παρεξηγημένοι (τι υποκρισία ! ) θαρρείς και ο λαός είναι υπό την δούλεψη αυτών και όχι αυτοί οι πολιτικοί υπό την δούλεψη του , ώστε να συντονίζουν την λειτουργία αυτής της χώρας έτσι που ο κάθε Έλληνας πολίτης να ζει καλύτερα, υγιαίνοντας και χωρίς να πρέπει να πολεμήσει για την καταστολή των πνευματικών και σωματικών πολέμων που δέχεται από παντού με την βοήθεια αυτών όπως αποδεικνύεται ότι συμβαίνει.

Οι πολιτικές εξουσίες εντέχνως κατευθύνουν τον λαό, αφού πρώτα τον διαχωρίσουν σε κόμματα σε οπαδούς αθλητικών ομάδων σε οπαδούς παραθρησκευτικών οργανώσεων κ.λ.π. για να δημιουργείται διχόνοια μεταξύ του, μετά αποφασίζουν και νομοθετούν διάφορα σημεία που ενωμένα αυτά, αφ`ενός φέρουν μεγάλα οικονομικά κέρδη με διαφόρους τρόπους σε αυτούς, αφ`ετέρου νομιμοποιούν και προωθούν τις απάνθρωπες τεχνικές των εταιρειών, ώστε οι ιδιοκτήτες των με αυτόν τον μανδύα προστασίας να κάνουν με διαφόρους τρόπους βίωμα και συνήθεια του κάθε ανθρώπου, αυτά που οι αρχαίοι και νεότεροι σοφοί κατέκριναν, με αποδείξεις δε και ακρίβεια κατηγόρησαν.

Οι εταιρείες κατευθύνουν γνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος μιμείται και με την στήριξη των κυβερνώντων (βεβαίως) τον παρακινούν με τις εικόνες των διαφημίσεων, των ταινιών και των σήριαλ αλλά και με τις διδαχές στα μαθητικά θρανία, για ότι αυτές αποφασίζουν, δηλαδή το πώς πότε και με ποιόν τρόπο θα στρέψουν τον λαό μας εκεί που αυτές ωφελούνται, αφού δεν είναι συμφέρον τους η εξυπνάδα του Έλληνα όταν αφήνεται ελεύθερη, (γιατί όπως έχει αποδειχθεί) αυτή τον οδηγεί σε πολύ μεγάλα φιλοσοφικά επιχειρήματα και τεχνολογικά επιτεύγματα. Άλλοτε πάλι, όταν κινδυνεύουν οι στόχοι τους, στρέφουν αλλού την ενεργητικότητά του εξαπατώντας τον με πλήθος πληροφοριών ή με την γένεση κάποιου ακίνδυνου για τις προσδοκίες τους θέματος ώστε να τον αποπροσανατολίσουν.

Αυτή είναι η αιτία που το κάθε άτομο από πρωί-πρωί κάθε μέρα, αναγκάζεται να τρέχει για να δουλέψει με δύο και τρεις ειδικότητες, να κλέβει ή να εξαπατά συνανθρώπους του φυσικά και την εφορία, να παραμελεί την υγιή πνευματική και σωματική τροφή (σε ποιότητα και σε μέγεθος ) ή να είναι άνεργος. Να υπάρχουν οικογενειακοί καβγάδες που πολλές φορές οδηγούν σε διαζύγια ή φόνους, να ελαττώνονται οι γεννήσεις αφού αυξάνουν οι εκτρώσεις, να παρατηρείται εξωφρενική αμέλεια ή και ανύπαρκτη υγιής διαπαιδαγώγηση, ώστε να ανθεί η παραφροσύνη και το μεγάλο άγχος της εποχής μας που γεννά όλες τις καρδιακές και εγκεφαλικές παθήσεις, τις καρκινογενέσεις και του συχνότατου πλέον φαινομένου των ημερών μας στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης του σώματος.

Και παρ` όλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να τους επικροτούμε και να τους ανεχόμαστε ωσάν να είμαστε άβουλοι και αμέριμνοι παρακολουθώντας την τηλεόραση που κατευθύνεται από εταιρείες και πολιτικούς, περιμένοντας να μας δήξει το πώς πρέπει να σκεπτόμαστε εμείς με τα παιδιά μας και τι ενδιαφέροντα να έχουμε για να είμαστε σύγχρονοι κατ` αυτούς ώστε να μπορούν να ελέγχουν και την βούλησή μας και την προσωπική ζωή στο σπίτι μας.

Τέρμα ποια τα κόμματα τέρμα οι κομματικές πειθαρχίες . Να ψηφίζουμε μόνον μεμονωμένα άτομα για την βουλή , κανένα κόμμα για να έχει ο κάθε ένας τους την υπευθυνότητα της ψήφου του στην βουλή και να μην κατευθύνεται απο οργανωμένα συλλογικά συμφέροντα .

Αναγνώστης
_________________________________________________________________

Ημερομηνία 7/7/2010 - Σχόλιο 28

Αγαπητοί, όσο εμείς καταγινόμαστε σε μακροσκελείς αναλύσεις περί των πεπραγμένων οιωνδήποτε ανθελληνικών στοιχείων, ΟΛΟΙ αυτοί υποσκάπτουν τα θεμέλια του ΕΘΝΟΥΣ και εμείς ομφαλοσκοπούμε. Έλληνες γρηγορείτε, μας ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!!!!

Οδυσσέας Τηλιγάδας
__________________________________________________________________

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share