23/7/10

Μερικά αναπάντητα ερωτηματικά σχετικά με την βάφτιση του Jeffrey

Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

Στο βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου "Του μιλάνε τα κύματα...Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτικη", εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,στις σελίδες 124-125 διαβάζουμε τα εξης :

"Δεν το είχε συζητήσει με κανέναν.Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και...


...βαφτίστηκαν και τα τέσσερα ορθόδοξοι χριστιανοι. Ο Γιώργος,που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του, με ανάδοχο τον καθηγητή Γιώργο Λιανόπουλο - φίλο του Ανδρέα από την Αμερική και υφυπουργό του Καραμανλή στη Μεταπολίτευση.

Την Γκέηλ, όπως ήταν το αμερικανικό όνομα της Σοφίας,τη βάφτισε η γιαγιά και της έδωσε το δικό της όνομα. Νονός του Νίκου,ήταν ο Γιώργος Μαλάνος, καθηγητής Οικονομικών στην Τζώρτζια,φίλος κι αυτός του Ανδρέα Παπανδρέου από το Κολέγιο,πριν από τον πόλεμο.

Τον ακολούθησε για ένα διάστημα στην Αθήνα,αλλά το 1963 επέστρεψε στην Αμερική και λίγο αργότερα έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τον μικρότερο,τον Ανδρέα,τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό και από μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου"

Πολυς κόσμος αμφισβητει ότι έχει πράγματι βαφτιστει , λόγω του ότι ό άλλος του παππους, ο Douglas Chant, ήταν στέλεχος των Ιεχωβάδων των ΗΠΑ, και επειδη διαδιδόταν παλιότερα μια άλλη διαφορετικη ιστοριούλα περι βαπτίσεώς του στις ΗΠΑ απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο , αλλα και διότι υπάρχει και η φήμη ότι στο Αμερικανικο Κολλέγιο είχε δηλώσει προτεστάντης,και επειδη ποτε άλλοτε δεν έχει δημοσιευτει κάτι για το γεγονος της βάπτισης, ούτε φωτογραφίες απ' αυτην.

Ας δημοσιεύσουν ποιο μήνα και ποια μέρα του μήνα του 1959 βαφτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανος,ο νυν Πρωθυπουργος Γιώργος Παπανδρέου,και απο ποια απ'όλες της ενορίες της Εκάλης ήταν ο ιερέας ,για να υπάρξει αξιοπιστία ότι έχει όντως βαφτιστει.

Η αναφορα ονόματος νονου δεν είναι, σαν την ακριβη ημερομηνία και την ακριβη ενορία του ιερέα,αποδεικτικο στοιχείο,αφου κάλλιστα μπορει ένας παλιος και οικογενειακος και πολιτικος φίλος να δεχτει να παρουσιαστει στο βιβλίο ως "νονος",για να βοηθήσει να
μην υπάρξουν χτυπήματα στον αβάπτιστο Γιώργο Παπανδρέου απο "σκοταδιστες και θεοκρατιστες",σε μια περίοδο πριν απο κρίσιμες εκλογες.

Πάντως αποκλείω,σε τέτοια περίπτωση, ο (παπαγάλος) συγγραφέας και ο εκδοτικος οίκος του να ήξεραν το παραμικρο,να συμμετείχαν σε ψευδολογία.

Και αφου θέλουν να πειστουν οι δύσπιστοι (μην κοροϊδευόμαστε,γι'αυτο βγάλανε το βιβλίο...),γιατι παραλείπουν το βασικο : την ακριβη ημερομηνία και την ακριβη ενορία ;;

Δώστε την ακριβη ημερομηνία και ακριβη ενορία στο λαο...


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Θωμα Ακρωτηριανάκη


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share