13/7/10

Ανοικτό διαγωνισμό προκηρύσσουν του Τούρκοι για πετρελαϊκές έρευνες - «Kυκλώνουν» Ελλάδα !!!

Αποκαλύπτουμε σε ποιές ζώνες εστιάζουν το ενδιαφέρον τους οι Τούρκοι γύρω απο την Ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 27.639 φύλλο της εφημερίδας της Τουρκικής κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε και επισήμως η προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για «τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες», στο πλαίσιο των ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε θαλάσσια έκταση 1.100 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη Μεσόγειο όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Τούρκοι.

Τι ακριβώς όμως κρύβουν πίσω απο το γενικευμένο όρο "Μεσόγειο" ;;;


Άν και προσεκτικοί όπως πάντα οι Τούρκοι, δεν ανοίγουν ποτέ τα "χαρτιά" τους.

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Τουρκικής κυβερνήσεως, δεν διευκρινίζονται τα ακριβή σημεία της θαλάσσιας περιοχής και αναφέρουν γενικόλογα η λέξη "Μεσόγειος".

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το ενδιαφέρον των Τούρκων εστιάζεται σε ζώνες του ολόκληρου του Ανατολικού Αιγαίου που φθάνουν μέχρι το Κρητικό Πέλαγος και στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περιοχή του βορείου τμήματος και συγκεκριμένα στο τρίγωνο μεταξύ Αλβανίας και διαποντίων νήσων (Οθωνοί,Ερείκουσα, Μαθράκι) ανοιχτά της Κέρκυρας.

Το διαγωνισμό προκήρυξε η Τουρκική ανώνυμος εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ).

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι προτάσεις για το διαγωνισμό πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις δύο το μεσημέρι στις 10 Αυγούστου 2010.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share