8/8/10

Διακοπές χωρίς ενοχές , κάνει η κυβέρνηση κατ'εντολή του Πρωθυπουργού

«Χαλάρωσαν οι υπουργοί μετά τον έλεγχο της Τρόικας και πήγαν διακοπές» αναφέρουν στα καθεστωτικά ΜΜΕ. Ο πρωθυπουργός με τον Ραγκούση βρίσκεται ήδη στην Πάρο.

Ο Παπακωνσταντίνου αποχαιρέτισε τους συνεργάτες του και έφυγε κι αυτός για να ολιγοήμερες διακοπές, ενώ για δέκα ημέρες έφυγε και η Λούκα Κατσέλη .

Η Τίνα Μπιρμπίλη θα φύγει την Κυριακή και το ίδιο...


...θα κάνει σε λίγο και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Κάντε διακοπές χωρίς ενοχές» τους είπε άλλωστε πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός

Το πρόβλημα είναι όμως ότι εκατομμύρια Έλληνες δε θα κάνουν διακοπές διότι δεν έχουν λεφτά. Να πάει ο πρωθυπουργός τις διακοπές του, αλλά πρώτα να μας πει τον τρόπο που θα πάμε κι εμείς. Αυτός είναι ο ρόλος ενός ηγέτη. Πρώτα να εξασφαλίζει τα μπάνια του λαού και μετά αυτός να πηγαίνει. Όχι, αφήνουμε πίσω στάχτες κι αποκαΐδια και κάνουμε βόλτες στα σοκάκια της Πάρου, δήθεν σκεπτόμενοι τις μεγάλες αποφάσεις που θα ακολουθήσουν.

Τα προηγούμενα καλοκαίρια που ήταν στην αντιπολίτευση ο κ. Παπανδρέου –λένε οι παπαγάλοι των media- πήγαινε στην Πάρο για να συζητήσει την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Ραγκούση, να πείσει τον τελευταίο να ανέβει στην Αθήνα και να αναλάβει κομματικές ή κυβερνητικές θέσεις, να λάβει κρίσιμες αποφάσεις.

Φέτος, τι θα συζητήσει άραγε στο… brainstorming του καλοκαιριού;

Μήπως την τρικυμία στους εγκεφάλους του ΠΑΣΟΚ;

Μήπως τα νέα μέτρα που θα λάβουν από Σεπτέμβρη;

Ή μήπως δεν θα αποφασίσουν απολύτως τίποτε αλλά θα κάνουν ήσυχα τα μπάνια τους ξέροντας ότι κυβερνούν άλλοι γι’ αυτούς;

Άλλωστε η πραγματική κυβέρνηση κάνει βόλτες στην πλατεία Συντάγματος κι έχει ξενικά ονόματα.

Οι πληροφορίες μας λένε, πάντως, ότι η "κυβέρνηση της Πάρου" θα συζητήσει δύο θέματα.

Το πρώτο είναι ο ανασχηματισμός που θα γίνει σύντομα ώστε να ξεγελαστεί ο κόσμος για μια νέα πνοή και πράσινα άλογα.

Το δεύτερο είναι το… κοινωνικό πακέτο που θα πρέπει να εξαγγείλει ο Γ. Παπανδρέου από τη ΔΕΘ. Αφού λεφτά δεν υπάρχουν, έργα δεν μπορούν να εξαγγελθούν, η Τρόικα δεν θα μπορέσει να… ανέβει στο βήμα της ΔΕΘ, έ λοιπόν κι ο πρωθυπουργός κάτι πρέπει να πει.

Θα το ονομάσει «Κοινωνικό Μνημόνιο» θα δώσει κάποιες γενικές κι αόριστες υποσχέσεις για έξοδο από την κρίση, θα μιλήσει για αναπτυξιακά μέτρα, αλλά επί της ουσίας τίποτε.

Ο κόσμος περιμένει να ακούσει πότε θα βγει από την κρίση, πότε θα σταματήσει να πληρώνει χωρίς αντίκρισμα και πότε θα δει φως στο τούνελ της τσέπης του. Όλα αυτά δε θα τα ακούσει από την κυβέρνηση της Πάρου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share