8/8/10

Καλές διακοπές με "δείκτη προστασίας" 25 δισ. ευχήθηκε στις τράπεζες ο Παπακωνσταντίνου!

Πώς τα δανεικά καταλήγουν ξανά στα χέρια των δανειστών και μας μένει κάθε φορά μόνο το χρέος....

Το νέο γραμμάτιο που θα κληθούν να ξεχρεώσουν οι Έλληνες και τα δισέγγονά τους , ανακοίνωσε λίγο πρίν φύγει για τις καλοκαιρινές διακοπές του ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αφορά το νέο πακέτο ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις τράπεζες , ανεβάζοντας το ύψος των εγγυήσεων που έχει δώσει το Δημόσιο προς τις τράπεζες στα 55 δισ. ευρώ και...


...στα 68 δισ. ευρώ το σύνολο των κρατικών πακέτων στήριξης που έχουν ήδη εγκριθεί έτσι ώστε οι τράπεζες να προχωρήσουν στην έκδοση ομολόγων που θα γίνουν δεκτά από την ΕΚΤ ώστε να δανείζονται από αυτήν.

Κι επειδή ο περισσότερος κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμη τι συμβαίνει (αφού ορισμένοι βαριούνται να πολυ διαβάζουν αναλύσεις) εξηγούμε με απλά λόγια.

Η κυβέρνηση δανείζεται απο την τρόικα με αντάλλαγμα κάθε φορά σκληρότερα μέτρα.

Τα δανεικά αντι να πηγαίνουν στην ανάπτυξη και να πέφτουν στην αγορά (για να το πούμε με απλά λόγια) πηγαίνουν σε μπαλώματα και στις γνωστές μαύρες τρύπες του δημοσίου (που εξαφανίζουν τα πάντα) ενώ τα υπόλοιπα καταλήγουν στις τράπεζες.

Ξέρετε όμως γιατί το μέχρι προσφάτως υπερκερδοφόρο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα άρχισε ξαφνικά την κλαούρα ;;;

Γιατί απο τα δανεικά που απλόχερα μοιράζει η κυβέρνηση στις τράπεζες κερδίζουν όλοι και στο τέλος το χρέος μένει για.... τους φορολογούμενος!

Αφού στο τέλος του κύκλου τα δισεκατομμύρια αυτά ξανακαταλήγουν στα χέρια αυτών που μας τα δάνεισαν (Τρόικα ΕΚΤ) ενώ οι Έλληνες ακόμα τα χρωστάνε !!!

Και για γίνουμε πιό σαφείς , όταν λέμε οι Έλληνες χρωστάνε... συμπεριλαμβάνουμε τα παιδιά, τα εγγόνια και τα αγέννητα δισέγγονά σας

Διαβάστε επίσης:

Η τροίκα ζήτησε και νέο συμπληρωματικό μνημόνιο, ετοιμάζονται να το υπογράψουν

Στοιχεία ΣΟΚ ! Το ΠΑΣΟΚ έδωσε ακόμη περισσότερα κι απο τη ΝΔ στους τραπεζίτες !


Τράπεζες:"Η Ισχύς εν τη ενώσει" - Άλλο ένα σφίξιμο στη θηλειά που μας έχουν περάσει στο λαιμό

Eτοιμάζονται να μεταφέρουν βασικά αγαθά στο συντελεστή 23% του ΦΠΑ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share