15/8/10

Αντιδράσεις για την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα

Η Μοσάντ διοργανωτής του ταξιδιού !

Ο Γ. Παπανδρέου επιστρέφει εκτάκτως απο τις διακοπές "χωρίς ενοχές", εν όψει της έλευσης του Ισραηλινού ομολόγου του.

Κρεμώντας την παλαιστινιακή σημαία από το βράχο της Ακροπόλεως εξέφρασε ομάδα Ελλήνων ακτιβιστών τη διαμαρτυρία της για την αυριανή επίσκεψη 16/8 Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Αθήνα...


Οι ακτιβιστές διαμαρτύρονται για την πρόσκληση που έλαβε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου να επισκεφθεί την Ελλάδα, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη φονική επίθεση στο "στολίσκο της ειρήνης", στον οποίο μετείχαν και Ελληνικά σκάφη.

Με αφορμή το δρώμενο στην Ακρόπολη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την την
" πρωτοφανή -όπως τη χαρακτήρισαν- αναβάθμιση των στρατιωτικών και πολιτικών διμερών σχέσεων με κράτος του Ισραήλ". Εκτιμάται ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για στρατιωτικές επιδρομές στο Λίβανο και το Ιράν.

"Στην πραγματικότητα, η Ελληνική κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως στο Ισραήλ να συνεχίσει τις καθημερινές δολοφονίες Παλαιστινίων, τον απάνθρωπο στραγγαλισμό της Γάζας, τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης και της Ιερουσαλήμ, τα βασανιστήρια και τις φυλακίσεις χιλιάδων Παλαιστινίων, την κατοχή εδαφών της Συρίας και του Λιβάνου", αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η "Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου".

Καλεί τους Αθηναίους να συμμετάσχουν αύριο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 6.30 μ.μ. έξω από τη Βουλή.

Επαφές Παπανδρέου...

Εν τω μεταξύ, το Μέγαρο Μαξίμου γωνστοποίησε ότι ο Γ.Παπανδρέου είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ και το γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα.

Ταξιδιωτικό γραφείο η... Μοσάντ

Δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz αναφέρει ότι η απεργία των διπλωματικών υπαλλήλων του Ισραήλ είχε ως αποτέλεσμα να αναλάβει η Μοσάντ το ταξίδι του πρωθυπουργού της χώρας στην Ελλάδα.

Εκπρόσωπος των απεργών τόνισε ότι ο πρεσβευτής του ισραήλ στην Αθήνα δεν πρόκειται να υποδεχτεί το Νετανιάχου στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών δεν θα σηκώσουν ούτε δάκτυλο για να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του ταξιδιού.

Οι διπλωμάτες του Ισραήλ απεργούν με αίτημα τη μισθολογική τους εξίσωση με τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Η συμφωνία της Μοσάντ να διαδραματίσει το ρόλου του οργανωτή έχει προκαλέσει την οργή τους, καθώς όπως σημειώνουν η κυβέρνηση είχε να χρησιμοποιήσει της δυνάμεις ασφαλείας ως απεργοσπαστικό μηχανισμό από τη δεκαετία του 1950.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share