20/8/10

Σε άγριο ξυλοδαρμό μετατράπηκε ο "φιλικός" αγώνας μπάσκετ μεταξύ Ελλάδας - Σερβίας (Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο)

Σε Αμέρικαν-μπαρ μετατράπηκε χθες το βράδυ το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ) όταν μπροστά στα μάτια χιλιάδων ανυποψίαστων φιλάθλων εξελίχθηκαν σκηνές που θυμίζουν μπάρ στην άγρια δύση - πέρα από τη γενικευμένη σύρραξη μεταξύ παικτών - λόγω της πρωτοφανούς έντασης και διάρκειάς του.

Λίγα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, η εθνική μας ομάδα μπάσκετ είχε το προβάδισμα στο σκορ εναντίον της Σερβίας με 74-73....



Λίγο νωρίτερα είχε προκληθεί φραστική ένταση, πριν δεχθεί τις δύο τεχνικές ποινές ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας - και του Ολυμπιακού - Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος διαμαρτυρόταν επανειλημμένως στους διαιτητές του αγώνα σε έντονο ύφος.

Ο Αντώνης Φώτσης αντέδρασε, ζητώντας τον λόγο από τον Μίλος Τεόντοσιτς, μετά από φάουλ στο οποίο υπέπεσε ο τελευταίος εις βάρος του Έλληνα διεθνούς.

Ο Σέρβος παίκτης Μίλο Τεόντοσιτς ανταπέδωσε με χειροδικία προς τον Αντώνη Φώτση κάτι που προκάλεσε την έναρξη των επεισοδίων όταν Σέρβοι παίκτες του επιτέθηκαν. Τότε παίκτες και των δύο ομάδων συγκεντρώθηκαν στο σημείο ενώ κάποιοι από τους αυτούς δεν είχαν σκοπό την εκτόνωση της κατάστασης αλλά την ενεργή συμμετοχή τους στο επεισόδιο.

Και ξαφνικά, ενώ προς στιγμήν τα πράγματα έδειχναν να βαίνουν προς εκτόνωση...

Ο Σέρβος Νέναντ Κρστιτς ύπουλα άρπαξε μία μεταλλική καρέκλα που βρήκε μπροστά του και την εκτόξευσε με μανία χτυπόντας στο κεφάλι τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος αποχώρησε αιμόφυρτος από το γήπεδο.

Προς το τέλος του επεισοδίου, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κάποιοι θεατές έτοιμοι να λιντσάρουν τους Σέρβους παίκτες, ωστόσο απομακρύνθηκαν εγκαίρως, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Τα μεθεόρτια

Ο αγώνας, φυσικά, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ στο φύλλο αγώνα αναφέρεται μόνο η «γενική σύρραξη» και όχι συγκεκριμένα ονόματα παικτών των δύο εθνικών ομάδων.

Ευθύνες στον διαιτητή της αναμέτρησης, Χρήστο Χριστοδούλου καταλόγισε ο προπονητής των Σέρβων, Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου - μετά την κατάθεση στην αστυνομία των Γιάννη Μπουρούση και Μάρκο Κέσελι - διέταξε με τη διαδικασία του αυτοφώρου τη σύλληψη τον Νέναντ Κρστιτς και έτσι αργά χθες το βράδυ αστυνομικοί πήγαν στο ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα της Σερβίας και συνέλαβαν τον μπασκετμπολίστα.

Αξίζει, να σημειωθεί πως χθες το βράδυ, μετά το τέλος του αγώνα, εκλήθησαν και έδωσαν εξηγήσεις για τα επεισόδια όλοι οι παίκτες της σερβικής ομάδας, για αδικήματα που αφορούν στην παράβαση του νόμου περί αθλητικής βίας. Ενώ παράλληλα κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση και οι Έλληνες μπασκετμπολίστες για τα ίδια αδικήματα.

Ο Σέρβος διεθνής οδηγήθηκε και κρατήθηκε στο τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Το διπλωματικό "κουκούλωμα" της δικαιοσύνης

Απίστευτες "πατατιές" ανέφερε στον εισαγγελέα ο Κρίσιτς για να δικαιολογήσει την καρεκλιά!

Σήμερα το πρωί ο Νέναντ Κρστιτς, μεταφέρθηκε στην εισαγγελία Αθηνών, όπου κατέθεσε ότι δήθεν δεν είχε πρόθεση να επιτεθεί με την καρέκλα, αλλά να αμυνθεί και οτι η καρέκλα του γλίστρησε δήθεν απο τα χέρια και δεν είχε πρόθεση να την εκτοξεύσει.

Παρά το γεγονός οτι σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ο Σέρβος νταής αφέθηκε τελικά ελεύθερος, καθώς ο εισαγγελέας είχε άνωθεν εντολή να τον ελευθερώσει προς αποφυγήν διπλωματικού επεισοδίου και έτσι προφασίστηκε ότι δήθεν θα πρέπει να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να τον ελευθερώσει.

Λές κι η Ελληνική δικαιοσύνη βαριόταν να κάνει τη δουλειά της και άφησε την υπόθεση για αργότερα που θα βρεθεί χρόνος !

"Γαργάρα" και το βίντεο πειστήριο της δικογραφίας

Στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση θα έπρεπε να προσκομιστεί και το video από τον αγώνα προκειμένου να διερευνηθούν τα αδικήματα της παράβασης του αθλητικού νόμου και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Έγκυρες πηγές κάνουν λόγο οτι όλα αυτά ειναι προφάσεις τις Ελληνικής Δικαιοσύνης για να ξεχαστεί η υπόθεση αφού όπως λένε το βίντεο του αγώνα παρα το γεγονός το κατέγραψε αποκαλυπτικές εικόνες δεν θα χρησιμοποιηθεί τελικά από τη Δικαιοσύνη επι της ουσίας δηλαδή ως αποδεικτικό στοιχείο αλλά μόνο ως συμβουλευτικό που σημαίνει ουσιαστικά οτι ακυρώνεται ώς τεκμήριο.

Διπλωματίες


Από την πλευρά της Σερβικής κυβέρνησης, την υπόθεση ανέλαβε η υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της χώρας, Σνεζάνα Σάμαρτζιτς-Μάρκοβιτς, η οποία μετέβη στην Αθήνα εσπευσμένα από τη Σιγκαπούρη, όπου βρισκόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων.

Η ίδια και ο πρέσβης της Σερβίας στην Αθήνα βρέθηκαν το πρωί στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ η κατάσταση φαίνεται πως οδεύει προς εκτόνωση - διαψεύδοντας τις αρχικές φήμες περί διπλωματικού επεισοδίου - μετά από επαφές που είχαν με πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες των δύο χωρών.

Η επόμενη ημέρα

Η Σερβική αποστολή αναχώρησε το πρωί για τη Σερβία, ενώ για τον Νέναντ Κρστιτς το θέμα θεωρείται ουσιαστικά λήξαν και έτσι ο Σέρβος διεθνής αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά από όλα αυτά, η εθνική μας ομάδα μπάσκετ χρειάζεται να συνεχίσει απερίσπαστη - κατά το δυνατόν - την προετοιμασία της για το επερχόμενο Μουντομπάσκετ.

Εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος μπάσκετ, τον Οκτώβριο, μετά από τα χθεσινά επεισόδια φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί ένα κακό προηγούμενο και πιθανώς μία «βεντέτα» μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων παικτών που αγωνίζονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα .

Το βίντεο ντοκουμέντο





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share