13/8/10

Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα που θα πατάξει την παρανομία νομιμοποιώντας την

Γράφει ο poor journalisto

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με πρωταγωνιστή το τζόγο και ανανεωμένο σκηνικό.

Το φίλτατο κυβερνητικό επιτελείο με σκηνοθέτη τον κύριο Πρωθυπουργό επινόησε νέα «αντικειμενικά» κριτήρια για να μας πείσει ότι τα 30.000 τώρα (αντί 50.000) ηλεκτρονικά φρουτάκια και ο ηλεκτρονικός τζόγος θα μπουν στην καθημερινότητά μας και δε θα την «καζινοποιήσουν»....


Όχι, δεν είναι φορολογικοί ή καλύτερα φοροεισπρακτικοί οι λόγοι, μας πείσατε! Θα επαναφέρετε τα παράνομα φρουτάκια και θα ελέγχετε τον ανεξέλεγκτο διαδικτυακό τζόγο για να τον..πολεμήσετε!

Η Ελλάδα φαίνεται ότι θα γίνει η πρώτη χώρα που για να πατάξει την παρανομία απλώς θα τη νομιμοποιήσει.

Με αυτή τη λογική ας νομιμοποιήσουμε καθετί παράνομο, ηρωίνη, όπλα, εγκληματικότητα κλπ. για να πάψουν να είναι παράνομα. Τότε να δείτε πόσο χρήμα μπορεί να κυκλοφορεί από τσέπη σε τσέπη. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Από τα δισεκατομμύρια που θα εισπράξει το κράτος και οι επώνυμοι κι ανώνυμοι συνεργάτες του, λίγα θα είναι για το ταμείο και πολλά για τις τσέπες ορισμένων. Στόχος, λέει η κυβέρνηση είναι ο τζίρος που κάνει το παράνομο στοίχημα, ο οποίος αγγίζει το τζίρο του ΟΠΑΠ. Μα άμα ξέρει πόσα είναι, ξέρει και από πού προέρχονται. Ας τους πιάσει.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι στελέχη της ίδιας κυβέρνησης επανειλημμένα είχαν αναφερθεί στα διαφυγόντα έσοδα από τη μη φορολόγηση του παράνομου τζόγου, καθώς επίσης εξακολουθεί να υπάρχει και η δέσμευση προς το ΔΝΤ για άμεσα έσοδα από αυτόν.

Πώς τώρα η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο λόγος δεν είναι τα φορολογικά έσοδα αλλά η «εξυγίανση» της κοινωνίας από την παράνομη δραστηριότητα και το «μαύρο χρήμα»;

Μάλιστα στην πρόσφατη έρευνα του ΟΠΑΠ δίνονται και λεπτομέρειες για τα παράνομα κέρδη από μηχανήματα και διαδικτυακό στοίχημα.

Παράλληλα δίνονται και σαφή στατιστικά στοιχεία για το πόσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα παιχνιδιού σε τυχερά παιχνίδια εκτός ΟΠΑΠ που δείχνουν ότι ο οργανισμός και κατ’ επέκταση το κράτος χάνει και πελάτες και σημαντικά κέρδη, αφού τα ποσά που οι παίχτες αυτοί δαπανούν εκτός ΟΠΑΠ είναι πολύ περισσότερα από τα εντός ΟΠΑΠ.

Συμπέρασμα: Όλα για το χρήμα του τζογαδόρου λαού, την ίδια στιγμή παίρνοντάς του και όλα τα υπόλοιπα από εξοντωτικούς φόρους. Α, και μην ανησυχείτε, αν κάποιος δεν έχει ακόμη το τζόγο μέσα του, θα τον αποκτήσει σύντομα. Τα φρουτάκια, παγκοσμίως γνωστά και ως «φόρος των φτωχών» θα είναι σύντομα κοντά σας για να σας ψυχαγωγήσουν και να αποτελειώσουν τα πενιχρά σας έσοδα.

Διαφωνείτε; Α, δε σας επιτρέπει η δημοκρατική μας κυβέρνηση να διαβουλευτείτε μαζί της γιατί επέλεξε τον Αύγουστο, κατ’ εξοχήν μήνα διακοπών ολόκληρου του ελληνικού λαού για να θέσει το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια σε διαβούλευση, μη τυχόν και καταφέρει κανείς να αντιδράσει!

Και είναι η ίδια η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου που θα προωθούσε την ανοιχτή διακυβέρνηση, του κυρίου Παπανδρέου που στις εξαγγελίες του για Πράσινη Ανάπτυξη έλεγε ότι ο πολίτης είναι στο επίκεντρο. Ας έρθει τώρα να μας εξηγήσει σε ποιους πολίτες αναφερόταν; Στους λίγους και «παράγοντες» της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας; Γιατί τους απλούς πολίτες και ιδιαίτερα τους λιγότερο εύπορους τους έχει γραμμένους εφόσον επαναφέρει τα φρουτάκια παντού.

Είναι ενδιαφέρον επίσης ότι η μείωση των μηχανημάτων από 50.000 σε 30.000 με αποκλειστική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού μας (και σας ευχαριστούμε πολύ) βασίζεται στο «αντικειμενικό» κριτήριο ότι τόσα περίπου είναι και τα παράνομα μηχανήματα που λειτουργούν στη χώρα. Ας έρθει τώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να μας πει πραγματικά γιατί θα νομιμοποιήσει τον παράνομο τζόγο και θα δημιουργήσει περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα αντί να τον πατάξει και να πάρει τα μαύρα λεφτά. Γιατί αυτή η επιλογή φαίνεται παράλογα λογική;

Έτσι, κυρίες και κύριοι, θα προστατευτεί η κοινωνία μας από τον παράνομο στοιχηματισμό. Με τη νομιμοποίησή του. Και έρχεται και ο κύριος Σπανουδάκης να μας πει ότι δεν είναι «ορθό» το κράτος να μην εισπράττει ούτε ένα ευρώ από τον ανεξέλεγκτο τζόγο. Αυτό μας έλειπε να τα έπαιρνε και μαύρα. Όχι, δε θα τα πάρει μαύρα.

Ένας είναι ο τρόπος και ένας είναι ο δρόμος σε κάθε «πολιτισμένη» κοινωνία: Ότι είναι «μαύρο», ότι είναι παράνομο και ανεξέλεγκτο και χάνεις από αυτό ή αδυνατείς να το ελέγξεις, απλώς νομιμοποίησέ το! Που καταντήσαμε φίλοι μου….

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από: Poor journalisto

Διαβάστε επίσης:

Ο ΟΠΑΠ τρέχει μόνος του και βγαίνει πρώτος - Tι εξυπηρετεί όμως η "έρευνα" εγκώμιο;

Όταν η ΚΡΑΤΟΣ Ε.Π.Ε. συνεργάζεται με τους Βαρόνους του Τζόγου (Αποκαλυπτικό)ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share