12/8/10

Ο ΟΠΑΠ τρέχει μόνος του και βγαίνει πρώτος - Tι εξυπηρετεί όμως η "έρευνα" εγκώμιο;

Επειδή οι αναγνώστες μας, τους πήραν χαμπάρι κι άρχισαν να διαμαρτύρονται για το παιχνίδι που έχει στηθεί στο βωμό των εντυπώσεων....

Δημοσιεύουμε μια ειδική ανάρτηση με μερικά απο τα πιο ενδιαφέρον σχόλια αναγνωστών που λάβαμε στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

"Μετά τη σιωπηλή απευθείας ανάθεση συνεργασίας ΟΠΑΠ με Intralot και λίγες μέρες πριν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια...


Ο ΟΠΑΠ πρόλαβε να δημοσιεύσει την έρευνα που ανέθεσε σε εταιρία δημοσκοπήσεων και η οποία τον αναδεικνύει ως τον καταλληλότερο και πλέον αξιόπιστο φορέα ελέγχου και διενέργειας τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα...

Τρέχει μόνος του και βγαίνει πρώτος...

Προφανώς ο ΟΠΑΠ θεωρεί δεδομένο το άνοιγμα της αγοράς και την επαναφορά των φρουτακίων, καθώς επίσης και την ανάληψη του σχετικού έργου, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση τα έχει πει και τα έχει συμφωνήσει προ πολλού με τον ΟΠΑΠ και τον κατ’ εξακολούθηση συνεργάτη Κόκκαλη.

Έτσι και με την έρευνα αυτή που δημοσίευσε, δεν αποδεικνύει τίποτε παραπάνω από το αυτονόητο. Ότι δηλαδή από τα ποσοστά των παιχτών που αποσπά ο παράνομος διαδικτυακός τζόγος και τα άλλα εκτός ΟΠΑΠ τυχερά μηχανήματα ο Οργανισμός χάνει πολλά και τα οποία τώρα θέλει να εξασφαλίσει ότι θα εισρεύσουν στα δικά του ταμεία και σε συγκεκριμένες τσέπες.

Και εφόσον το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια και τον ιντερνετικό τζόγο θα περάσει στα μουλωχτά μετά από δημόσια διαβούλευση χωρίς όμως το «δήμο», ο ΟΠΑΠ έσπευσε να διατυμπανίσει στα βιαστικά (αν κρίνω από τα λάθη και το είδος των ερωτήσεων) την «κατευθυνόμενη» προτίμηση του Ελληνικού κοινού για να προλάβει τη μετέπειτα θύελλα αντιδράσεων. Αν και, αν θέλετε τη γνώμη μου, δε θα λείψουν καθόλου.

Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι καμία ερώτηση δεν αφορά τη γνώμη των πολιτών ως προς την επαναφορά ή μη των απαγορευμένων τυχερών παιχνιδιών, ενώ όπου «κρατικός έλεγχος» υπονοείται ο «ΟΠΑΠ».

Μήπως το κράτος τελικά διοικείται από τους οργανισμούς και τους βαρόνους που το ίδιο δημιούργησε και όσο και να ελπίζουμε στη σωτηρία της χώρας μας θα είναι μάταιο; "

To παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Σώτος
_____________________________________________________________________

Λίγες μέρες πριν τον δεκαπενταύγουστο και ενώ η χώρα φλέγεται σε θερμοκρασίες Αφρικής, κάποιοι με δολοφoνική ψυχρότητα ετοιμάζονται να καταθέσουν σικέ νομοσχέδια κεκλεισμένων των θυρών και στημένο δημόσιο διάλογο.

Μην αμφιβάλλετε οι πίτες έχουν κοπεί και τα κομμάτια έχουν μοιραστεί ήδη... Δεν είναι καθόλου δύσκολο να το καταλάβει κανείς, απλά αρκεί κάποιος να έχει παρακολουθήσει τελευταία τον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν ανακοινώθηκε η απευθείας ανάθεση - επέκταση συμφωνίας ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ (Δείτε εδώ).

Εκτός από τηλεοράσεις (!!!), ο εθνικός μας προμηθευτής – ΙΝΤΡΑΛΟΤ εμπορεύεται και τα γνωστά σε όλους φρουτάκια...

Σε λίγες μέρες και όλως τυχαίως αναμένεται η έναρξη της ολιγοήμερης δημόσιας διαβούλευσης για την επαναφορά των τυχερών παιγνίων .

Μέσα στο κατακαλόκαιρο και ενώ σύσσωμη η πολιτική ηγεσία απολαμβάνει τα μπάνια του λαού (δλδ μπάνια που κανονικά έπρεπε να κάνουμε εμείς – μας τα πήραν και αυτά), χθες ο ΟΠΑΠ, επαναλαμβάνω για τους κακόπιστους όλως τυχαίως, έφερε στο φώς δημοσκόπηση η οποία τον βρίσκει καταλληλότερο για την ανάληψη του έργου.

Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στην τελευταία ερώτηση και θα καταλάβει:
ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ???

Ναι η απάντηση ήταν και βέβαια ο ΟΠΑΠ, και τώρα μπορείτε να φύγετε ήσυχοι για διακοπές.

Κύριοι νομίζετε ότι το σχέδιο σας είναι καλό....αλλά πλέον σας έχουμε μάθει...Εσείς πότε θα καταλάβετε ότι σας έχουμε καταλάβει...;;;

Καλό καλοκαίρι,
Αυγή

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Aυγή
____________________________________________________________________

Ο ΟΠΑΠ δημοσίευσε έρευνα που διενήργησε για τα μάτια του κόσμου, το ουσιαστικό συμπέρασμα της οποίας είναι ότι ο ΟΠΑΠ είναι ο πλέον αξιόπιστος φορέας στη χώρα μας σε ότι αφορά τη διεξαγωγή και έλεγχο των τυχερών παιχνιδιών.

Μα δεν υπάρχει άλλος κρατικός φορέας…

Από την έρευνα υποτίθεται ότι διαφαίνεται η ανησυχία του ΟΠΑΠ για τους διαφυγόντες δυνητικούς πελάτες του από τον ηλεκτρονικό τζόγο και τα άλλα παράνομα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια, τους οποίους επιδιώκει να αποσπάσει αναλαμβάνοντας τη νόμιμη διεξαγωγή τους. Επίσης αναδεικνύεται, όπως αναφέρει ο οργανισμός στο σχετικό δελτίο τύπου, η τεράστια απώλεια φορολογικών εσόδων που υφίσταται το κράτος σε αυτή τη εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που τα έχει ανάγκη.

Στην πραγματικότητα ο Ελληνικός λαός δεν επιθυμεί επιβολή κρατικού ελέγχου στον παράνομο τζόγο, επομένως τη νομιμοποίησή του. Επιθυμεί την πάταξή του και τον περιορισμό του τζόγου. Όχι την ασύδοτη προσφορά του, ελεγχόμενα ή μη.

Εάν το θέμα είναι τα δισεκατομμύρια που διαφεύγουν από το κράτος και τον ΟΠΑΠ από τον παράνομο τζόγο, ας βοηθήσει ο ΟΠΑΠ το κράτος να πιάσει τους παραβάτες και να τα πάρει από αυτούς αντί να βρει τρόπους να τα κερδίζουν οι ίδιοι και να χάνει ο κόσμος.

Κύριοι, αντί να στήνετε έρευνες και δημοσκοπήσεις με σκοπό να δημιουργήσετε εντυπώσεις προς το συμφέρον σας, «πιάστε τους» και πάρτε τα λεφτά.

Στην ηρωίνη να δείτε τι λεφτά έχει… Εμείς και τα παιδιά μας όμως δε χρωστάμε τίποτα να ζούμε στο απέραντο τζογοκομείο που επιχειρείτε να στήσετε.

Λ.Γ.

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από Λ.Γ.
____________________________________________________________________

Πράσινη φρουτοανάπτυξη το 15αύγουστο

Εδώ και τόσο καιρό η ελληνική κοινωνία έχει ξεσηκωθεί κατά του τζόγου της γειτονιάς, με την πανελλαδική έρευνα της VPRC να επιβεβαιώνει τη διαφωνία των πολιτών για την εγκατάσταση 50.000 τερματικών βιντεολόττο (φρουτάκια) στην ελληνική επικράτεια.

Την ίδια στιγμή η δημοκρατική μας κυβέρνηση, που ακούει και διαβουλεύεται, επιμένει να διενεργήσει τη διαβούλευση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το 15αύγουστο.

Και αναρωτιέμαι:

Πόσο δίκαιη και δημοκρατική μπορεί να λέγεται μια κυβέρνηση που έχει τον πολίτη στο επίκεντρο, όταν θέτει τα νομοσχέδια σε δημόσια διαβούλευση όταν θα είναι όλα κλειστά;

Την περίοδο που η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών είναι σε άδεια και προσπαθεί να ξεφύγει από την ιδιαίτερα βεβαρημένη τελευταία καθημερινότητα; Και ποιος ο λόγος διαβούλευσης ενός ζητήματος που όπως συνηθίζεται, είναι προκαθορισμένο, προμελετημένο, προσυμφωνημένο κλπ, εφόσον φαίνεται ότι δεν υπολογίζεται η γνώμη των πολλών αλλά των ολίγων και «σημαντικών»;

Ας δούμε λοιπόν πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει η ελληνική κοινωνία, σε τι περιβάλλον θα ζήσουν οι νέοι, σε ποια άβυσσο θα μας οδηγήσει η πράσινη φρουτοανάπτυξη του Αυγούστου.

Μικρός Ήρωας

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Μικρός Ήρωας
____________________________________________________________________

Διαβάστε επίσης:


Όταν η ΚΡΑΤΟΣ Ε.Π.Ε. συνεργάζεται με τους Βαρόνους του Τζόγου (Αποκαλυπτικό)


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share