28/8/10

Πώς η Lazard θα "αναστήσει το Λάζαρο" - Αναδιάρθρωση χρέους αλά ΔΝΤ

Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την επιλογή των συμβούλων Lazard, Deutsche Bank και HSBC για λογαριασμό του Ελληνικού δημοσίου;

Για τους συμβούλους το κίνητρο δεν είναι μόνο οι 800 με 900 χιλ ευρώ προμήθεια που θα λάβουν ο καθένας αλλά οι συμφωνίες για μεγάλες μπίζνες στην Ελλάδα...


Lazard εβραϊκό λόμπι και αναδιάρθρωση χρέους αλά ΔΝΤ

Η Lazard υπήρξε άτυπος "μυστικός" σύμβουλος επί χρόνια για τις Ελληνικές κυβερνήσεις και γνωρίζει πολύ καλά από Big Business και συγχωνεύσεις.

Η κυβέρνηση του μνημονίου αποφάσισε να προσλάβει ως επίσημο σύμβουλο την Lazard για δύο στρατηγικούς λόγους πέραν τους τεχνοκρατικούς.

1) Η Lazard που ανήκει στο σύστημα Rothchild που ως γνωστό αποτελούν ένα εκ των βασικών βραχιόνων του ισχυρού εβραϊκού λόμπι παγκοσμίως.

Για την ιστορία τονίζεται ότι ο Rothchild συγκαταλεγόταν πάντα στην ομάδα των 300 σοφών της Σιών.

Πρόσφατα βρέθηκε στην Ελλάδα η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ και σύμφωνα με ορισμένες πηγές η κυβέρνηση ζήτησε από το Ισραήλ να την στηρίξει καθότι το εβραϊκό λόμπι διαθέτει πανίσχυρους μηχανισμούς στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Ελέγχουν πέραν από πλήθος κολοσσιαίων εταιριών και τους διεθνείς ελεγκτικούς οίκους και πλειάδα funds.

2) Η Lazard θα προετοιμάσει την Ελλάδα για την αναδιάρθρωσης χρέους αλά ΔΝΤ. Αποτελούσε επί σειρά ετών μυστικοσύμβουλο των Ελληνικών κυβερνήσεων και πλέον η Lazard (επι κυβέρνησης μνημονίου) θα αποκτήσει και επίσημα τον ρόλο του συμβούλου στην Ελλάδα.

Η επενδυτική Τράπεζα των αδελφών Lazard του Παρισιού, Lazard Brothers Bank, ανήκει στο σύστημα Rothchild η οποία είναι Αμερικανικών συμφερόντων και ασχολείται αυτή τη στιγμή με περισσότερες από 70 συμφωνίες που αφορούν την αναδιάρθρωση χρέους σε πάνω από 20 επιχειρηματικούς κλάδους παγκοσμίως.

Πρόσφατα παρείχε σχετικές συμβουλές στην Αργεντινή, το Εκουαδόρ και την Ακτή Ελεφαντοστού, αναφορικά με τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους τους, ενώ κύκλοι του ΔΝΤ αναφέρουν ότι έχει εμπλακεί και στην περίπτωση της Ουγγαρίας η οποία βρίσκεται υπό την εποπτεία του Ταμείου.

Ανάμεσα στους εταιρικούς της πελάτες βρίσκεται και η DaimlerChrysler, η Lockheed Martin και η Northrop Grumman, καθώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Με γραφεία που εκτείνονται σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο, η Lazard θεωρείται ως ένας από τους πρώτους μετόχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ έχει αναλάβει το συμβουλευτικό μέρος της αναδιάρθρωσης χρέους εταιρειών και κρατών, συνολικού ύψους 300 δισ. δολαρίων.

Μάλιστα, έχει αναλάβει πάνω από 1.000 συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών.
Τα καθαρά κέρδη της το πρώτο τρίμηνο του έτους έφτασαν τα 61,4 εκατ. δολάρια.


Η Lazard δεν είναι άγνωστη στα Ελληνικά δρώμενα, αφού της έχουν ανατεθεί καθήκοντα ανεξάρτητου εκτιμητή για τις προτάσεις της Γερμανικής πλευράς ως προς τον μελλοντικό βασικό ή αποκλειστικό μέτοχο των Ναυπηγείων, από το Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά την επιτυχή της εμπλοκή στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Η Lazard ήταν ανάμεσα και στην ομάδα συμβούλων της κυβέρνησης αναφορικά με την πώληση στοιχείων ενεργητικού του πτητικού έργου και της τεχνικής βάσης της Ολυμπιακής στη MIG.

Η παρουσία της Lazard δεν σταματά το 2009, αλλά είναι ακόμη πιο παλιά, αφού το 2008, όταν η On Telecoms βρισκόταν στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, είχε αναθέσει στη Lazard να της βρει στρατηγικό επενδυτή.

Διαβάστε επίσης:

Όταν οι δράκοι θα φύγουν , το ευρώ θα είναι παρελθόν για την Ελλάδα !!!


Λύσεις Υπάρχουν... Απλά είναι ενάντια στο σχέδιο κατοχής της χώρας


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share