27/11/09

Μηχανισμοί στην πολιτική και τον συνδικαλισμό

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος

Ακούμε να λένε για υπαρκτούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούνται κυρίως στην πολιτική και το συνδικαλισμό.
Τι είναι όμως αυτοί οι μηχανισμοί;

Μήπως είναι ένα σύνολο μηχανικών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που διευκολύνουν διαδικασίες; Όχι βέβαια. Πρόκειται για παρέες ατόμων που χρησιμοποιούν κακόβουλες σκέψεις οι οποίες περικλείουν συκοφαντικές επιθετικές εκφράσεις ή διαδώσεις σε βάρος αντιπάλων «στρατοπέδων» ή αιρετών υποψηφίων!





Με αφορμή λοιπόν, τις εσωκομματικές εξελίξεις ανάδειξης νέου αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ευελπιστούμε ότι με την αντίθεση μας, έστω και μελλοντικά θα συμβάλλουμε στην αποτροπή κάθε ανορθόδοξης σκέψης ή επίθεσης προς υποψηφίους αρχηγούς και όχι μόνο.

Στην προκειμένη περίπτωση, η συντριπτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 4η Οκτωβρίου 2009 υποχρέωσε τον απερχόμενο πρωθυπουργό να παραιτηθεί ακόμα και από αρχηγός κόμματος. Για να έχει, λοιπόν, ευρεία αποδοχή ο νέος αρχηγός, αποφάσισαν να ζητήσουν την ψήφο από τη βάση επιτρέποντας το δικαίωμα εκτός των κομματικών μελών να ψηφίσουν και φίλοι. Οι φίλοι όμως της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον στην παρούσα φάση στερούνται ταυτότητας φίλου. Άρα, μπορεί ν’ ανήκουν σ’ άλλο πολιτικό χώρο και να προωθούνται από μηχανισμούς που θέλουν να προκαλέσουν στη Νέα Δημοκρατία διάσπαση.

Κι ενώ ο θεσμός του μέλους και του φίλου αποτελεί πραγματικά καινοτομία που καθιερώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, εν τούτοις, το πνεύμα του θεσμού δεν είναι γνωστό στην κοινωνία.
Όταν οι φίλοι χρησιμοποιούνται μια φορά και για συγκεκριμένο σκοπό την εκλογή αρχηγού, αποτελεί ολέθριο σφάλμα.

Οι μηχανισμοί ριζώνουν περισσότερο και η διαφθορά βρίσκει τα πλατιά της…

Το παρόν εστάλει στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ προς δημοσίευση απο Γιάννης Η. Κάκανος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share