22/3/10

Ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα για την Ελληνική Οικονομία

Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι για την Ελληνική οικονομία η τρέχουσα, καθώς στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. (25 - 26 Μαρτίου) θα κριθεί εάν είναι εφικτή η συμφωνία επί ενός Ευρωπαϊκού σχεδίου "διάσωσης".

Φαίνεται ότι, τελικώς, προκρίνεται το ουγγρικό μοντέλο, που προβλέπει συνδυασμένη πρωτοβουλία από ΔΝΤ και Ε.Ε. για την παροχή οικονομικής "στήριξης" στην Ελλάδα με τις γνωστές συνέπειες και απαιτήσεις....



Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συνεχίσει την τηλεδιακυβέρνηση της χώρας απο ταξίδι σε ταξίδι αφού αυτή τη φορά θα μεταβεί στις Βρυξέλλες έχοντας χαμηλά τον πήχυ των προσδοκιών:

Όλα δείχνουν πως Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ θα εμμείνει στην ανελαστική στάση της, συμπαρασύροντας ενδεχομένως και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί που κι αυτός με τη σειρά του της 6 φρεγάτες μας της πούλησε και "ξεχρέωσε" την πολιτική στήριξη στον πρωθυπουργό με τα καλά λόγια που είχε πει στο παρελθόν.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως το Zito h Ellas έπιασε τόπο αφού πρόσφατα αποφασίστηκε η αποστολή επιπλέον Ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν για ενίσχυση των εκεί Αμερικανικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Και έτσι όλοι οι "ευχολόγοι συμπαραστάτες" της Ελλάδος, έβγαλαν τις υποχρεώσεις τους με τα καλά τους λόγια στο παρελθόν.

Τώρα , ο πρωθυπουργός ευελπιστεί να επιστρέψει από ακόμη ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες τουλάχιστον με ένα ακόμη "μήνυμα" ότι η ελληνική οικονομία θα στηριχθεί από τους εταίρους ... τα γνωστά δηλαδή πολιτικά μηνύματα του αέρα πού σκοπό έχουν την εσωτερική "κατανάλωση" για kalo kouragio.

Άρχισαν τα όργανα και εντός του ΠΑΣΟΚ...


Οι ενδοκυβερνητικές παραφωνίες, οι οποίες όσο περνάει ο καιρός ολοένα και πληθαίνουν αφορούν κυρίως τα μηνύματα που προέρχονται από τους χιλιάδες εξαπατημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν πιστεύοντας οτι θα κυβέρνηση σοσιαλιστική κυβέρνηση και θα απαλλαγούν έτσι απο τα σκληρά μέτρα που είχε προαναγγείλει ο "σεμνός και ταπεινός" Καραμανλής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την τετράωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή το βράδυ, ο Παπανδρέου "απολογούταν" ότι «δεν έχω διάθεση να πάω στο ΔΝΤ»


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share