27/8/10

Το βιογραφικό , του βιογραφικού... Ω Αξιοκρατία

Δεν ξέρω αν βάσει... βιογραφικού που υπέβαλε στον υπουργό Άμυνας κ. Βενιζέλο, θέτοντας υποψηφιότητα για τη θέση του διευθυντή του υπουργικού γραφείου, και ύστερα από... δημόσια διαβούλευση επελέγη ο απόστρατος κ. Σάκης Παπανικολάου.

Αναφέρονται κάποια στοιχεία περί των δραστηριοτήτων του στα έγγραφα που έφτασαν στα χέρια μας με την... ευγενή φροντίδα γραφείου της ΠΑ. Γι’ αυτό ρωτάω ευθέως αν αληθεύει ότι διαγράφηκαν από τον ατομικό φάκελό του όλα τα δυσμενή στοιχεία που τον αφορούσαν...


Επίσης αν αληθεύει ότι όταν τοποθετήθηκε Αεροπορικός Ακόλουθος στην Ουάσινγκτον –προηγουμένως ως αντισμήναρχος διετέλεσε υπασπιστής των υπουργών Άμυνας της Σημιτικής οκταετίας– και η Πολεμική Αεροπορία ζητούσε πληροφορίες για σοβαρότατα προβλήματα αεροσκαφών, εκείνος δεν απαντούσε ή απαντούσε όποτε ήθελε, στα παρακάτω έγγραφα:

– Φ 604/ΑΔ5618/31135001/15.05.03 ΚΕΦΑ
– 6577/19.11.2003/FAX ΚΕΦΑ
– 5144/10.02.04/ FAX ΚΕΦΑ
– 5483/22.04.04/ FAX ΚΕΦΑ
– 5557/13.05.04/ FAX ΚΕΦΑ κ.ά.

Αληθεύει, όπως λέγεται, ότι ο κ. αντισμήναρχος ελέγχθηκε για τα παραπάνω;

Περιμένω από τον υπουργό απάντηση για το τι ακριβώς συνέβη τότε.

Να σημειώσω ακόμη ότι ο κ. Σ. Π. αποστρατεύθηκε το 2005 ως μίνι ταξίαρχος, γιατί δεν είχε τα τυπικά προσόντα και, επιπλέον, δεν είχε φοιτήσει στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας.

Για την πληρότητα του ρεπορτάζ σημειώνω ότι στο γραφείο του Αεροπορικού Ακόλουθου στην Ουάσινγκτον τοποθετήθηκε η σύζυγός του, υπάλληλος ΕΛΤΑ. Τώρα τι σχέση έχουν τα ΕΛΤΑ με τον Αεροπορικό Ακόλουθο της πρεσβείας μας στις ΗΠΑ χρειάζεται κανείς να έχει μαντικές ικανότητες για να δώσει πειστική εξήγηση.

• Ανακλήθηκε πανηγυρικά, ως μηδέποτε απομακρυνθείς, από τον κ. Ευάγγ. Βενιζέλο, ως διευθυντής του γραφείου του και, πριν προλάβει να καθίσει στον θώκο του, διόρισε τον κουμπάρο του (!) ταξίαρχο διευθυντή προσωπικού ΓΕΑ (καίριο πόστο). Βέβαια φρόντισε για την «αξιοποίηση» όλης της παρέας του σε νευραλγικές θέσεις του ΓΕΑ και πρεσβείες (ΗΠΑ, Βουλγαρία).

• Επανέφερε ως μηδέποτε απομακρυθέντα τον αποστρατευθέντα το 2005 ταξίαρχο Β΄ και τον τοποθέτησε διευθυντή Μέριμνας Αεροπορικού Προσωπικού και έτερο φιλαράκι σμήναρχο που, αφού τον προήγαγε σε... πτέραρχο, τον ετοίμασε για τις Βρυξέλλες!

Η στήλη εύχεται «εις ανώτερα» στον κ. ταξίαρχο... Και Α/ΓΕΑ, γιατί όχι;

Να δούμε ακόμη τι θα ιδούν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας...

Με ένα τέτοιο κλίμα αξιοκρατίας και πλήρους απουσίας ευνοιοκρατίας και κομματισμού ο κ. Βενιζέλος εισάγει προς ψήφιση νέο νόμο ιεραρχίας και προαγωγών βεβαιώνοντας τους αφελείς αξιωματικούς για τις αγνές προθέσεις του ως προς την εξέλιξή τους...


Εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : To Παρόν

Διαβάστε επίσης:

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, απολύσεις για τους άλλους.- Ο Βενιζέλος κάνει προσλήψεις απο το παράθυρο !

Ιδού τα ΛΑΜΟΓΙΑ που υπέγραψαν τον νόμο περί (ΜΗ) ευθύνης των υπουργών.


Cyberνηση Digital Technology @ ΠΑΣΟΚ !

Κοροϊδεύοντας την κοινωνία - H αντικειμενική ευθύνη των υποκειμενικών ευθυνών (Δείτε το βίντεο)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share