5/11/09

Χιλιάδες αστυνομικοί αποσπασμένοι σε άσχετες θέσεις

Σε αντίθεση με τις δηλώσεις Χρυσοχοίδη οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών καταγγέλλουν σήμερα πως υπάρχουν δεκάδες συνάδελφοί τους που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη επιχειρηματιών, πολιτικών ή άλλων ατόμων οι οποίοι σχεδόν καθημερινά δεν ασχολούνται με την ασφάλεια των συγκεκριμένων προσώπων αλλά φροντίζουν για τις μετακινήσεις συζύγων, πηγαίνουν για τα ψώνια ή κάνουν διάφορες άλλες εργασίες.





Ολες αυτές οι «αλλότριες» απασχολήσεις έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες στο «μικροσκόπιο» της νέας πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας, καθώς στόχος είναι η μετακίνηση του προσωπικού αυτού σε αμιγώς αστυνομικά καθήκοντα, όπως οι περιπολίες στις γειτονιές.

Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αποσπαστεί σε διάφορες θέσεις οι οποίες είναι «ξένες» με την κύρια απασχόληση και δεν έχουν καμία σχέση με αυτό στο οποίο έχουν εκπαιδευτεί στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

Ενδεικτικά αυτή τη στιγμή έχουν προκηρυχθεί θέσεις για αστυνομικούς στο υπουργείο Απασχόλησης, όχι όμως για την φύλαξη του κτιρίου ή κάποιου στελέχους του, αλλά και στις φυλακές, προκειμένου να απασχοληθούν ως επόπτες.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share