3/12/09

Από γκάφα σε γκάφα η κυβέρνηση με τους γενικούς γραμματείς

Ανακάλυψαν τελευταία στιγμή οτι διόρισαν ΔΑΚΙΤΗ ,
κι έτρεχαν...
να τον ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ!!!


Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση δεν απέφυγε το μοιραίο λάθος στη διαδικασία επιλογής γενικών και ειδικών γραμματέων με τη μέθοδο της υποβολής βιογραφικών μέσω του διαδικτύου.

Αναγκάστηκε εν μέσω μιας νυκτός να αλλάξει απόφαση τοποθέτησης ενός ειδικού γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών, που είχε λάβει μόλις προ 24 ωρών.
Συγκεκριμένα, ανακλήθηκε η απόφαση τοποθέτησης σε θέση ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ του Ανδρέα Κουτούπη, ο οποίος είναι γνωστό στέλεχος της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ, της ΔΑΚΕ και μάλιστα από τα θεωρούμενα «σκληρά».

Ο διορισμός του έπεσε σαν βόμβα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ διαμήνυσαν στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι υπέπεσε σε σοβαρό πολιτικό σφάλμα, προειδοποιώντας με αντιδράσεις.

Μετά από πολύωρες διεργασίες, που έτσι κι αλλιώς εξέθεσαν όλη τη διαδικασία με τα βιογραφικά και τον «τυφλό» τρόπο στελέχωσης του κυβερνητικού μηχανισμού, αποφασίστηκε να ανακληθεί η τοποθέτηση.

Παρά ταύτα η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα συνεχίσει απτόητη τη συγκεκριμένη διαδικασία, επιμένοντας να φλερτάρει με νέες γκάφες.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας ενημέρωσης αναφέρει τα εξής:

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να στελεχώσει τις θέσεις ευθύνης στις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες των Υπουργείων μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, απευθυνόμενη στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών, που επιθυμούν να συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων της. Χωρίς αποκλεισμούς, με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια.

Ο κ. Ανδρέας Κουτούπης, συμμετείχε με δική του πρωτοβουλία στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών με την κατάθεση του βιογραφικού του σημειώματος.

Το βιογραφικό του κρίθηκε αντικειμενικά και αξιοκρατικά ως αξιόλογο και για το λόγο αυτό ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ο οποίος δεν τον γνώριζε προσωπικώς- τον κάλεσε δύο φορές σε συνέντευξη.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας επελέγη για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ.

Δυστυχώς όμως, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων από τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της κυβέρνησης, ο κ. Κουτούπης έχει έως και το πρόσφατο παρελθόν εκφραστεί συνεχώς και επωνύμως μέσω του διαδικτύου με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την Κυβέρνηση την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης.

Οι προσωπικές του στοχεύσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, βρίσκονται σε πλήρη απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.

Η στάση αυτή αποδεικνύει πως, ανεξάρτητα των τυπικών του προσόντων, ο κ. Κουτούπης όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Έλληνας πολίτης σε δημόσια θέση αλλά είναι επίσης, έκθετος και υπόλογος. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αναλάβει αυτή ή άλλη δημόσια θέση.

Ο τρόπος επιλογής που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι, τηρούνται όλα τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Το σημαντικότερο προσόν που θέτει ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση η παρούσα Κυβέρνηση, για την ανάληψη δημόσιας θέσης από οποιονδήποτε συμπολίτη μας, είναι το ήθος, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της εντολής του Ελληνικού λαού.

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών για τις θέσεις κρατικής ευθύνης, χωρίς καμία έκπτωση στα στοιχεία της αξιοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για δημόσιους λειτουργούς».


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share