22/1/10

Ξανάπιασαν δουλειά οι κάμερες... BiG Brother ο εισπράκτορας

Ξανάπιασε δουλειά ο κρατικός BIG Brother
Νέες ηλεκτρονικές κάμερες για την καταγραφή της ταχύτητας των οχημάτων σε 15 σημεία της Λεωφόρου Μαραθώνος μέρα και νύχτα, άρχισαν ήδη να λειτουργούν από προχτές.

Οι κλήσεις από τις κάμερες που είχαν «ατονήσει» τα τελευταία χρόνια, επανέρχονται δριμύτερες, με την εγκατάσταση και λειτουργία των νέων καμερών...




...και στις δύο κατευθύνσεις της Λεωφόρου Μαραθώνος, από το ύψος του Σταυρού Αγίας Παρασκευής μέχρι τον Μαραθώνα.

Σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους, μέσω της συγκεκριμένης λεωφόρου, συνολικού μήκους 26 χιλιομέτρων, εξυπηρετούνται καθημερινά πάνω από 200 χιλιάδες οχήματα.

Θα τοποθετηθούν σύντομα και σε άλλους δρόμους...


Η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, προχώρησε στην τοποθέτηση ηλεκτρονικών μηχανισμών ελέγχου ταχύτητας στα σημεία που υποδείχθηκαν από τα αρμόδια όργανα της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής.

Ο κ. Κουρής παραδίδοντας στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής τη διαχείριση του ηλεκτρονικού συστήματος, τόνισε ότι «η νομαρχία θα συνεχίσει και θα διευρύνει τις παρεμβάσεις της στο οδικό δίκτυο, σε συνεργασία με τις κατά τόπους υπηρεσίες της Τροχαίας, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής».

Ο ταχυδρόμος θα φέρνει τη... λυπητερή

ΚΑΘΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ - κάμερα περιλαμβάνει ένα πλήρες σύστημα μέτρησης της ταχύτητας και φωτογράφισης των οχημάτων μέρα και νύχτα (με τη χρήση φλας).

Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τα οχήματα που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας στην κάθε θέση, καθώς και να καταγράφει τα απαραίτητα στοιχεία για την παράβαση (αριθμό κυκλοφορίας, τύπο οχήματος, ημερομηνία, ώρα, τόπο και την ταχύτητα του οχήματος).

Τα δεδομένα των καταγραφών συγκεντρώνονται στo κέντρο ελέγχου της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, όπου και ολοκληρώνεται η επεξεργασία τους και βεβαιώνονται οι τροχαίες παραβάσεις. Στη συνέχεια, αποστέλλεται η κλήση στο σπίτι του παραβάτη οδηγού.

Αυτά βέβαια ισχύουν για τους νόμιμους Έλληνες πολίτες που έχουν δηλώσει έδρα καθώς αυτοκίνητα με αλλοδαπές πινακίδες και ασφαλώς όλοι οι παράνομοι, θα εξαιρούνται του νόμου.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share