5/3/10

Μπάχαλο σήμερα η Αθήνα - Με το σύνθημα πουλημένε πλάκωσαν στο ξύλο τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο (Δείτε το βίντεο)

Μπάχαλο σήμερα η Αθήνα παντού χαμός, τα νέα μέτρα και η κοινωνικές αδικίες εξαγρίωσαν τον κόσμο !

Με το σύνθημα "πουλημένε" και "έξω προδότες αλήτες εργατοπατέρες" πλάκωσαν στο ξύλο τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο πετώντας προς το προεδρίο της ΓΣΕΕ μπουκάλια με νερό και γιαούρτια.

Όλα ξεκίνησαν όταν στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή...




....ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος ξεκίνησε να δώσει συνέντευξη στα τηλεοπτικά κανάλια.

Τότε αρκετοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να γιουχάρουν το προεδρείο της ΓΣΕΕ φωνάζοντας συνθήματα και εκτοξεύοντας νερά , καφέδες και γιαούρτια.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος προσπάθησε να επιτεθεί σε διαδηλωτή που του πέταξε καφέ και έτσι μέσα σε λίγα λεπτά άναψαν ακόμη περισσότερο τα αίματα με αποτέλεσμα να "φάει το ξύλο της αρκούδας".

Οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους πετώντας τους στο έδαφος τις κάμερες που κατέγραφαν το συμβάν.


Συνεργάτες του τον φυγάδεψαν στη Βουλή για να τον σώσουν ενώ αργότερα μεταφέρθηκε μαζί με το επίσης τραυματία κατά τα επεισόδια Μανώλη Γλέζο.

Ο κ. Μανώλης Γλέζος ετοιμαζόταν μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αναρτήσουν πανό κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη εμποδίστηκαν απο αστυνομικούς των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών και συγκεκριμένα ένας αστυνομικός ψέκασε απευθείας στο πρόσωπο με χημικά τον κ. Γλέζο με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει αμέσως αναπνευστικά προβλήματα και να λιποθυμήσει.



Επιπλέον, δεκάδες κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στο Παλαιό Αρσάκειο και επιτέθηκαν σε ολιγομελή ομάδα αστυνομικών, από τους οποίους πήραν κράνη και ασπιδες. Από την επίθεση έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.

Κατάληψη και στο Εθνικό Τυπογραφείο πραγματοποιούν υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, δηλώνοντας διατεθειμένοι να παραμείνουν όσο χρειαστεί, προκείμενου να μην τυπωθεί το νομοσχέδιο με τα οικονομικά μέτρα. Όπως αναφέρουν, στο νομοσχέδιο προβλέπεται επιπλέον μείωση 30% για τα επιδόματα των υπάλληλων του υπουργείου Εσωτερικών.

Ωστόσο, επειδή πρόκειται για φορολογικό νομοσχέδιο, ισχύει με την ψήφισή του, άσχετα με το πότε θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάληψη στο κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από απολυμένους της πρώην Ολυμπιακής. Κλειστή παραμένει η Πανεπιστήμιου στα Προπύλαια.

Αντιδράσεις παντού.

Πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί από τη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, καθώς ακινητοποιημένα μένουν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί λόγω των κινητοποιήσεων και των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε νέα γενική απεργία για τις 11 Μαρτίου.

Ακινητοποιημένα παραμένουν από τα ξημερώματα και για 24 ώρες όλα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ, το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ο Προαστιακός και το Τραμ, ενώ αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα για αύριο δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ. Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ.



Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν σε κατάργηση των Σ.Σ.Ε. για μια τριετία τουλάχιστον και δραστική περικοπή του εισοδήματός τους.







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share