25/4/10

80% λιγότερο αξίζουν σήμερα τα δομημένα που πήραν τα Ταμεία

Τη στιγμή που το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται ήδη στον αέρα, η πρακτική να αγοράζουν τα Ταμεία δομημένα ομόλογα έχει ανοίξει μία "μαύρη τρύπα" σχεδόν ένα δισ. ευρώ στην περιουσία τους.

Πρόκειται για τη γνωστή αμαρτωλή ιστορία των δομημένων ομολόγων που είχε εκδόσει το υπουργείο Οικονομικών για να τα πάρουν - αφού "πέρασαν" με το αζημίωτο από διάφορες χρηματιστηριακές εταιρείες (βλ. Ακρόπολις) - και στη συνέχεια να τα αγοράσουν τα ασφαλιστικά Ταμεία....
Τα ομόλογα που αγόρασαν μαζί Ταμεία και κρατικές τράπεζες την περίοδο 2005-7 ύψους 5 δισ. ευρώ, σήμερα έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους.

Σύμφωνα με τη Real News που επικαλείται στοιχεία από το έγκυρο πρακτορείo Bloomberg ενώ - βάσει της τότε αξίας τους- δόθηκαν για την αγορά τους 5 δισ., σήμερα δεν αξίζουν ούτε τα μισά.

Οι ζημιές υπολογίζονται δηλαδή σε 3,5 δισεκατομμύρια !!!

Οι απώλειες για όσους έχουν αγοράσει δομημένα ομόλογα κυμαίνονται από 55% μέχρι 80%, δηλαδή τόσο λιγότερο αξίζουν σήμερα.


Πολλά απο αυτά αυτά - σύμφωνα με το Bloomberg- είτε μπορούν να πωληθούν σε τιμές πολύ μικρότερες, είτε δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον στην αγορά να αγοραστούν !

Χαρακτηριστικά, μόνο στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ είχαν "επενδυθει" σε τέσσερα δομημένα ομόλογα 30 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2005-6.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ!

Διαγράφηκαν τα δις κερνάει η Πατρίς (Δείτε το έγγραφο "φωτιά")

Τώρα ανακάλυψαν τη διαγραφή προστίμου 5.5 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ακρόπολης Χρηματιστηριακή.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share