25/4/10

Το περίεργο βιογραφικό του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα

Τελικά το OPENGOV HELLAS έχει πλάκα...

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, εμφανίστηκε στην πολιτική ςως καθηγητής πανεπιστημίου της Αυστρία, όπως έγραφε το βιογραφικό του στο ΠΑΣΟΚ.

Αργότερα στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΞ εμφανίστηκε ως «βοηθός καθηγητής»

Το πανεπιστήμιο του, όμως, τον εμφανίζει ως απόφοιτο, χωρίς καμία ιδιότητα καθηγητή....Έχει υπάρξει senior assistant στο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Βιέννης, αλλά αυτό δεν συνιστά καθηγητική βαθμίδα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθώς δεν διαθέτει διδακτορικό.

Και εδώ γεννάται άλλο ερώτημα, καθώς ο ίδιος δήλωνε στα βιογραφικά του και σε συνεντεύξεις ότι έχει διδακτορική διατριβή με θέμα την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Στην ερώτηση της «Κ.Ε.», ο Δ. Δρούτσας απάντησε ότι το θέμα του καθηγητικού τίτλου οφείλεται σε «λάθος στη μετάφραση» και ότι το διδακτορικό για την Κύπρο το έχει γράψει, αλλά δεν το έχει καταθέσει στο πανεπιστήμιο.

Εμείς θα προσθέταμε, ότι όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να είναι πιο... ακριβείς.


Πάντως το βιογραφικό του κ. Δρούτσα στο site του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμα βρει κατάλληλο μεταφραστή και ιδού το σχετικό απόσπασμα.

“Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ξεκίνησε, το 1994, την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως βοηθός καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ερευνητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης («Forschungsinstitut für Europafragen der Wirtschaftsuniversität Wien»).”

Πατήστε εδώ για το σχετικό βιογραφικό στο site.


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : To-sxolio


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share