19/4/10

Η ηφαιστειακή στάχτη ίσως αναβάλει το... στάχτη και μπούρμπερη

Tο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος υπό χρεωκοπία !

Με καθυστέρηση είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα, άφιξη στην Αθήνα των κλιμακίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λόγω των προβλημάτων στις αερομεταφορές από την ηφαιστειακή στάχτη.

Επικεφαλής των τεχνοκρατών του ΔΝΤ είναι ο Ολλανδός Μπομπ Τράα, γνωστός για τη σκληρότητα και τη δυσπιστία του έναντι της Ελλάδας...
Εντωμεταξύ φαίνεται πως... Ούτε ο Θεός δεν θέλει τον ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Αφού λόγω της ηφαιστειακής τέφρας ενδέχεται να καθυστερήσει η άφιξη του κλιμακίου του ΔΝΤ στη χώρα.

Το σίγουρο είναι πως σύντομα ξεκινά μιά νέα τριπλή κατοχή στην Ελλάδα, η οικονομική κατοχή της από το ΔΝΤ, κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο λόγο από την «γερμανοκρατούμενη» Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πιθανή παράταση 48 ωρών


Αν δεν τα καταφέρουν λόγω των προβλημάτων στις αεροπορικές πτήσεις να συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμεις κατοχής σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα το... ραντεβού τους θα μεταφερθεί για την Τετάρτη 21 Απριλίου.(σας θυμίζει κάτι το 21 Απριλίου ;;;)

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου διαμηνύει πως η έναρξη διαπραγμάτευσης δεν ισοδυναμεί με προσφυγή, αλλά ποιος τον πιστεύει πια;

Έξι μήνες πριν, το κόμμα του είχε έρθει στην εξουσία με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», έξι μήνες πριν παρέλαβαν τη χώρα με υψηλό έλλειμμα μεν, αλλά και υψηλή δανειστική ικανότητα και σήμερα «δίνουν τα κλειδιά των ταμείων» της Ελλάδας στους ξένους.

Πρόκειται για το πραγματικό «τέλος της μεταπολίτευσης» με την εντυπωσιακή χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος που κυριάρχησε στη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα.

Φαίνεται ότι στην Ελλάδα οι μεταβάσεις από την μία εποχή στην άλλη δεν είναι ποτέ ανώδυνες.

Το μεταπολεμικό σύστημα κατέρρευσε το 1967, η δικτατορία απόρροια και απότοκος της κατάρρευσής του, έσβησε μέσα στις φλόγες του κυπριακού δράματος το 1974 και η κυρίαρχη πολιτική ελίτ από το 1974 μέχρι σήμερα, χρεοκοπεί, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Ήδη όλοι μιλούν ιδιωτικώς ή δημοσίως για την «επόμενη μέρα» στην διακυβέρνηση της χώρας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα με τίτλο: «Η κρίση αλλάζει βίαια το πολιτικό σκηνικό της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ολο το μοντέλο της μεταπολίτευσης-αναπτυξιακό, κοινωνικό και πολιτικό-έχει φτάσει στο όριό του. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ριζική και κάπως βίαιη αλλαγή του ξεκινά τώρα όχι από την πολιτική, αλλά από την οικονομία και από εκεί περνά στην κοινωνία».

Σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα με τίτλο «”Σύνδρομο Ουγγαρίας” στο ΠΑΣΟΚ» (σ.σ. όπου το σοσιαλιστικό κόμμα από το 42% έφτασε μετά από ένα χρόνο παραμονής του ΔΝΤ στην Ουγγαρία στο 17%) αναφέρεται στον πανικό που έχει αρχίσει να καταλαμβάνει την κυβέρνηση και για «άνοιγμα των ασκών του Αιόλου όταν μπούν επί τάπητος τα λάθη και οι παραλείψεις της κυβέρνησης που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ».

Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Ολλανδό Μπομπ Τράα, ο οποίος είναι γνωστός στους Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους για τη σκληρότητα και τη δυσπιστία του απέναντι στην ελληνική πραγματικότητα, θα παραμείνουν στην Αθήνα αρχικά για 2 εβδομάδες προκειμένουν να εγκαταστήσουν τις βάσεις για την οικονομική κατοχή που θα ακολουθήσει.

Το τέλος, φυσικά, της παρέμβασης του ΔΝΤ είναι εκ των προτέρων γνωστό, όπως συμβαίνει με όλες τις κατοχές και ειδικά στην Ελληνική πραγματικότητα...

Θα αφήσουν στο τέλος μιά χώρα οικονομικά κατεστραμμένη.

"Αυτό συνέβη και στην Αργεντινή " δήλωσε χθες και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς λες και το κόμμα του δεν κυβέρνησε ποτέ αυτή τη χώρα....

Το ρεαλιστικότερο όλων είναι η αποχώρηση της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ τότε όμως θα είναι πλέον αργά αφού τα συμβόλαια θα έχουν υπογραφεί και το μέλλον της χώρας θα έχει υποθηκευτεί και εγγράφως απο τους πληρεξούσιους εθνοσωτήρες μας.

Από την εμπειρία της τριμερούς επιτήρησης -της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ- στην οποία έχει τεθεί η Ελλάδα, το πακέτο των προτεινόμενων μέτρων είναι σαφώς προσδιορισμένο: περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση δημοσίων υπαλλήλων, απελευθέρωση όλων των αγορών και επαγγελμάτων, κατάργηση κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα και μερική απασχόληση.

Τώρα οι πολιτικοί εθνοσωτήρες μας , τρομαγμένοι απο τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν , σχεδιάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο σχηματισμού "κυβερνήσεων εθνικής (δήθεν) ενότητας" βλέποντας την χρεωκοπία του πολιτικού συστήματος να πλησιάζει...

Ποίος αφελής όμως μπορεί να πιστέψει σε κυβέρνηση "Εθνικής σωτηρίας" ... Αφού , όποιοι κι αν συμμετάσχουν σε αυτήν θα είναι απλά μαριονέτες υπό της εντολές του ΔΝΤ και των υπολοίπων δυνάμεων κατοχής.

Το σίγουρο είναι πως ζούμε ιστορικές στιγμές, αφού η ιστορία πλέον γράφεται ώρα με την ώρα....

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share