26/4/10

Σιγά σιγά χάνεται η επαφή με την πραγματικότητα...

Ανησυχητικά σημάδια απώλειας επαφής με την πραγματικότητα αρχίζει να εμφανίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Την ώρα που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόϊμπλε έλεγε στην Γερμανία ότι «Ακόμα δεν έχουμε πάρει απόφαση αν θα ενεργοποιηθεί ή αν θα υπάρξει μηχανισμός στήριξης για την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η τελική απόφαση να είναι καταφατική ή αρνητική»...



ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την Ουάσιγκτον υποστήριζε ότι «Ο μηχανισμός θα λειτουργήσει, δεν υπάρχει κανένας στην Ευρώπη που να έχει διαφορετική άποψη»!

Ενώ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε είχε δηλώσει στη δημόσια Γερμανική τηλεόραση, ότι " δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη να λάβει βοήθεια η Ελλάδα από την Ευρώπη"!

Άρα κάποιοι είπαν ψέματα στον Ελληνικό λαό για τα αποτελέσματα της συνόδου της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Ούτε πιστόλια υπήρχαν, ούτε νεροπίστολα, ΜΟΝΟ το ΔΝΤ !!!

Κι επειδή οι τοκογλύφοι δεν εμπιστεύονται καθόλου την κυβέρνηση και τις δηλώσεις της , για να μην χάσουν τα λεφτά τους ... να σου και το ΔΝΤ, ώς η «εισπρακτική εταιρεία» που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ώς εγγυητής.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, ανακοίνωσε ότι είχε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον Έλληνα υπ. Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Δημοσιογράφοι ρώτησαν τον υπουργό να πει τη γνώμη του για το πως νιώθει που η Ελλάδα είναι το πρώτο μέλος της ευρωζώνης που πάει στο ΔΝΤ και ο υπουργός απάντησε ότι η Ελλάδα έδωσε την ευκαιρία στην Ευρώπη να βρει λύση στα προβλήματά της...

Αυτά τα ωραία λέει ο Παπακωνσταντίνου και θα μας έβαλαν το επιτόκιο στο μηχανισμό στήριξης 5%

Πάντως πρέπει να τον ζάλισε η αλλαγή της ώρας στην Αμερική τον υπουργό μας, αφού - αν και δεν αναφέρθηκε σε αριθμούς - ο Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε στην συνέντευξή του ότι :

«η ΕΕ θα προσφέρει 3 δισ. ευρώ το 2010 και ότι αναμένεται να υπάρξει τριετής δανεισμός από ΔΝΤ»
και συνέχισε « ήδη εφαρμόζουμε το ΠΣΑ και έχουμε ήδη θετικά αποτελέσματα, έχουμε φτάσει σε μία μείωση του ελλείμματος» ενώ έκανε λόγο για «καλά στοιχεία» όσον αφορά το αʼ εξάμηνο, μίλησε για θετικές προβλέψεις σχετικά με το λιανικό εμπόριο και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η οικονομία θα είναι σε θέση να επανέλθει σε καλή πορεία.

Ωστόσο... την προέλευση των στοιχείων για όσα είπε δεν την ανέφερε.

Το σίγουρα είναι πως τελικά... είχε δίκιο ο Aλαβάνος που είπε πως πρέπει να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα σε Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου , κάθε φορά που μπαίνουν σε αεροπλάνο αυτοί οι άνθρωποι κάτι πρέπει να παθαίνουν το είχαμε γράψει πρίν ένα μήνα (δείτε το εδώ)



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share