9/5/10

Επτά "θανάσιμα" αμαρτήματα κοινοβουλευτικής ασυδοσίας

Θέλω να δω τον προϋπολογισμό της Βουλής όχι συγκριτικά με πέρυσι αλλά συγκριτικά με τα άλλα κοινοβούλια της Ευρώπης.

Αν αληθεύουν οι πριν δύο χρόνια πληροφορίες να μας εξηγήσουν γιατί είναι από τα ακριβότερα της Ευρώπης.

Θέλω να καταλάβω γιατί η Ελλάδα χρειάζεται 300 βουλευτές και όχι για παράδειγμα 200. Πολύ περισσότερο τώρα μετά τον Καλλικράτη.

Γιατί στο υπόλοιπο δημόσιο στους 5 αποχωρούντες θα προσλαμβάνεται ένας και στη Βουλή όχι;


Θέλω ο Πετσάλνικος (ο κ.16) , εκτός από μαγκιές με τον Γερμανό πρέσβη να εξηγήσει και γιατί οι υπάλληλοι ακόμη έχουν τους 16 μισθούς. Αλλιώς η ντροπή των 16 θα τον κυνηγά όπως η κότα τον Κ. Τσάτσο.

Επίσης να μας πει γιατί η Βουλή έχει κανάλι με πρόγραμμα. Για ποιο λόγο τα δικά μας λεφτά πηγαίνουν στο κανάλι του προέδρου της Βουλής! Που έχει ταινίες, καμιά τριανταριά δημοσιογράφους, δελτία ειδήσεων και τα υπόλοιπα.

Δεν άκουσα ποτέ κανένα βουλευτή να ζητά το αυτονόητο. Ότι το κανάλι περισσεύει, περιττεύει και να κλείσει, εκτός εάν μεταδίδεται κοινοβουλευτική εργασία.

Γιατί συνταξιοδοτούνται στις δύο θητείες; Είναι τόσο βαρύ κι ανθυγιεινό το επάγγελμα του βουλευτή;

Γιατί υπάρχει ακόμη ο νόμος περί ασυλίας; Δεν ντρέπονται που τον έχουν κάνει νόμο ασυδοσίας; Ίδιο με το περίφημο πανεπιστημιακό άσυλο; Ξυλοφορτώνει ο κος βουλευτής και δεν μπορείς να τον πας στο δικαστήριο. Τροχαίο αδίκημα το ίδιο. Παραβιάζει κανόνες στο γήπεδο. Το ίδιο. Έχουν καταντήσει σαν τους Αμερικανούς ναύτες των βάσεων 30 χρόνια πίσω, με την ετεροδικία.

Γιατί υπάρχει ακόμη ο νόμος περί ευθύνης υπουργών; Δηλαδή ο νόμος περί απαλλαγής των υπουργών από κάθε ευθύνη;

Να ξεκαθαρίσουν το σπίτι τους. Αν θέλουν οι ηγέτες μας να το δείξουν με παράδειγμα.
Αν θέλουν να δώσουν μήνυμα δημοκρατίας, δικαιοσύνης για το χθεσινό δράμα να απαντήσουν με μέτρα αυτοκάθαρσης και συναίσθησης του τι συμβαίνει.

Να βγουν από το προεδρικό μέγαρο με αποφάσεις κοινές στα παραπάνω. Λίγα λόγια και καλά. Κορώνα περί θωράκισης της δημοκρατίας καμία.

Είναι ζήτημα αυτοσυντήρησης για τους ίδιους. Δεν νομίζω πως αν συνεχίσουν αμέριμνοι και κεφάτοι θα κυκλοφορούν για πολύ ακόμα, σώοι και αβλαβείς.

Επτά γιατί που περιμένουν απάντηση από το συμβούλιο αρχηγών.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share