7/5/10

Η κατάλυση της δημοκρατίας επικυρώθηκε και επισήμως μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο απο όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όταν εμείς τα γράφαμε στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ κάποιοι επέμεναν πως έχουμε δημοκρατία.

Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που καταργεί το ρόλο του Ελληνικού κοινοβουλίου κατάγγειλαν σήμερα ομόφωνα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης μέσα στη βουλή επιβεβαιώνοντας και επισήμως την κατάλυση της δημοκρατίας.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η πραξικοπηματική απόφαση του υπουργού Οικονομικών να παρέχεται στο εξής στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών η αποκλειστική εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο χωρίς την συγκατάθεση του κοινοβουλίου....


Η τροπολογία ουσιαστικά ακυρώνει το κοινοβούλιο από τη στιγμή που ψήφισε το μεσημέρι αιφνιδίως και «εν κρυπτώ» απλή τροπολογία( επί του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες) μέσω της οποίας "αφαιρείται η καθοριστική αρμοδιότητα του Κοινοβουλίου".

'Ετσι ο εκάστοτε υπουργός θα έχει την δυνατότητα με μια προσωπική του υπογραφή να επικυρώνει απο μόνος και χωρίς τη συγκατάθεση κανενός όποιο μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή καταργόντας την ύπαρξη της Ελληνικής βουλής.

__________ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ___________

Βάσει του νομοσχεδίου η κυβέρνηση είχε την υποχρέωση να φέρει προς κύρωση στη Βουλή όλες τις συμφωνίες που θα υπέγραφε ο αρμόδιος Υπουργός, ωστόσο με την τροπολογία αυτή, η αρμοδιότητα του Κοινοβουλίου περιορίζεται σε απλή συζήτηση και ενημέρωση αφού...

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προχώρησε στην πονηρή αναδιατύπωση του άρθρου 1, παράγραφος 4, και αντικατέστησε τη λέξη «κύρωση» από τη Βουλή, με τις λέξεις «ενημέρωση και συζήτηση», έτσι του δίνεται αυτομάτως η εξουσιοδότηση να καταργεί το Κοινοβούλιο και με την υπογραφή του και μόνο να ισχύουν και να εκτελούνται τα πάντα.

Με άλλα λόγια, ο Παπακωνσταντίνου άλλαξε το νόμο σε … απλή σύμβαση.


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ

Όπως ήταν αναμενόμενο οι βουλευτές όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξεσηκώθηκαν και όρθιοι στα έδρανά τους κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι κάνει πραξικόπημα καταργόντας ουσιαστικά το Ελληνικό κοινοβούλιο.

«Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες, η κυβέρνηση έχει χάσει το λογαριασμό, αλλάζει νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες…» φώναζε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης .

Ο Πάνος Καμένος δήλωσε οτι η κυβέρνηση εκτελεί σήμερα εν ψυχρώ την κοινοβουλευτική δημοκρατία

Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): «Εμείς φωνάζαμε ότι πρόκειται για σύμβαση η οποία ήθελε 180 ψήφους και η κυβέρνηση το έφερε ως νομοσχέδιο… Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια, εμπαίζετε τη Βουλή… Το νομοσχέδιο είναι έκθετο, κάνατε λαθροχειρίες, παίζετε με το Σύνταγμα…»!

Α. Τζέκης (ΚΚΕ) «Ήδη έχουν εκχωρηθεί εθνικά δικαιώματα, παρακάμπτεται το Κοινοβούλιο και η κυβέρνηση το γνώριζε και έκανε το Σύνταγμα λάστιχο…»!

Ο Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να δικαιολογηθεί αφού εμμέσως πλήν σαφώς απάντησε δεν κυβερνάμε πλέον εμείς τονίζοντας πως η αλλαγή γίνεται με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος του Ελληνικού κοινοβουλίου και τα πολλά τα λόγια που έτσι κι αλλιώς είναι μόνο για αντιπολίτευση να βλέπει ο λαουτζίκος.

Για ξεκάθαρο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα έκανε λόγο ο πρόεδρος και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ ζήτησε να σταματήσει η συνεδρίαση προκειμένου να συλλέξει υπογραφές και να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, όμως ο Προεδρεύων Γρηγόρης Νιώτης (δείτε εδώ) έσπευσε να λήξει τη συνεδρίαση και να προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβανόταν η τροποποίηση Παπακωνσταντίνου.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share