7/5/10

Tα spreads χαιρετούν απο το φεγγάρι - Τα spreads του 3ετούς στις 1600 μονάδες βάσης !

Τα spreads του δεκαετούς ξεπέρασαν τις 1000 μονάδες βάσης ενώ τα spreads του 3ετούς "χόρεψαν" σε τροπικούς ρυθμούς πτώχευσης στις 1600 μονάδες θυμίζοντας τα spreads της Αργεντινής λίγο πριν τη χρεωκοπία της.

Δύσπιστοι ακόμη και οι αναλυτές για την αποτελεσματικότητα του πακέτου στήριξης.

Το Χ.Α. "τον ήπιε κανονικά" ολόκληρη αυτή την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε σήμερα αφού σωρρευτικά οι απώλειες σε εβδομαδιαία βάση έφτασαν το 12,8%. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.630,47 μονάδες, υποχωρώντας κατά 2,86%....






Μόνο 33 μετοχές ενισχύθηκαν σήμερα έναντι 140 που υποχώρησαν.

Ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησηςFTSE 20 υποχώρησε κατά 3,12% και ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών κατά 3,79%.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 10,36 ευρώ με απώλειες 6,24%.

Μεγάλη πτώση και για τη μετοχή του ΟΤΕ -5,18%, ενώ από τα blue chips διασώθηκε η μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη 1,79%, καθώς ενδέχεται να μην πληρώσει έκτακτη εισφορά, καθώς το 2007 και το 2008 είχε ζημιές και η 3Ε με άνοδο 1,16%.

Να σκληρύνει το Σύμφωνο Σταθερότητας ζητά η Μέρκελ.

Η Γερμανία έχει ταχθεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος των χωρών που αδυνατούν να εκπληρώσουν τους όρους του Συμφώνου, όπως για παράδειγμα σε πρώτη φάση να στερηθούν την ψήφο τους κατά τις ευρωπαϊκές συνόδους ενώ σε κάποιες περιπτώσεις να προβλέπεται ακόμη και έξοδο τους απο τη ζώνη του ευρώ.

Συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση στην Ελλάδα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τόσο από τον υπουργό του των Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, όσο και απο τον πρόεδρο του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου Λόρενς Σάμερς oι οποίοι παρακολουθούν με προβληματισμό τις εξελίξεις και τις μαζικές αντιδράσεις των ανυπότακτων Ελλήνων και προβλέπουν κοινωνικές εκρήξεις.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share