23/5/10

Τίποτα δεν θυμάται πια η Τζακρή πάτησε delete

Iδού η Τζάκρη με την προϊσταμένη του μουσείου που έκανε τις προσλήψεις στο μουσείο της Πέλλας

Η φωτογραφία της Τζάκρη με την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Εφορίας της Πέλλας (αυτής που έκανε τις προσλήψεις) για την οποία σήμερα το πρωΐ έκανε στο Mega ότι σχεδόν δεν την ήξερε κιόλας.

Aπό τo 2008 η Τζάκρη "τρωγόταν" με επερωτήσεις στην Βουλή για τις προσλήψεις στο μουσείο της Πέλλας...


Παρακάτω είναι η ερώτηση της Τζάκρη στη Βουλή τον Οκτώβριο του 2008, με την οποία ρωτά γιατί δεν έχει προσληφθεί ακόμα προσωπικό στο Μουσείο της Πέλλας.


Σήμερα το πρωΐ, η ίδια στην εκπομπή του Χασαπόπουλου - Αναγνωστάκη έλεγε με λίγα λόγια ότι δεν ξέρει τίποτε για τις προσλήψεις. Ως αντιπολίτευση όμως ασχολούνταν κανονικά και τώρα ως Κυβέρνηση μάλλον δεν προλαβαίνει....


"ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Πέλλας και ανάδειξης της Πελλαίας Χώρας και πρόσληψη προσωπικού»...


Κύριε Υπουργέ,

Κατόπιν επισκέψεώς μου στα έργα ανάδειξης της Πελλαίας χώρας και στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας, ενημερώθηκα από την προϊσταμένη της ΙΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων για την αναγκαιότητα νέων έργων και την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις επιπλέον προσωπικού...

Στο νέο μουσείο της Πέλλας, που βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης και το οποίο πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό τον Ιούνιο του 2009, απομένουν ορισμένες αναγκαίες εργασίες κατασκευής για την ολοκλήρωσή του, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο εν γένει θα πρέπει να υλοποιηθούν κάποια έργα για την ολοκλήρωση της ανάδειξης του χώρου της Πελλαίας χώρας συνολικά.

Ειδικότερα εκκρεμούν ακόμη:

- Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νέου μουσείου της Πέλλας με προϋπολογισμό ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ

- Ο εξοπλισμός των εργαστηρίων και των αποθηκών του νέου μουσείου προϋπολογισμού ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ.

- Η κατασκευή της αποστραγγιστικής τάφρου πέριξ του μουσείου που θα προστατεύει το ίδιο το μουσείο και τον οικισμό από πλημμύρες προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του εν λόγω αντιπλημμυρικού έργου.

- Η συντήρηση των αρχαιολογικών λειψάνων στον αρχαιολογικό χώρο, έργο που θα στοιχίσει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ.

- Η απαλλοτρίωση της έκτασης μεταξύ του χώρου της αρχαίας αγοράς και του νέου αρχαιολογικού μουσείου έκτασης 150 περίπου στρεμμάτων, η οποία εκτιμάται ότι θα στοιχίσει περίπου 500.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου, για την ανάδειξη της Πελλαίας χώρας και την έγκαιρη παράδοση του νέου μουσείου της Πέλλας, που θα προβάλλουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία της αρχαίας Πέλλας, απαιτείται η ένταξη όλων των παραπάνω έργων στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγκεκριμένα στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Πέραν ωστόσο από την αναγκαία ένταξη των παραπάνω έργων κατασκευής στο ΕΣΠΑ για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και την αποπεράτωσή τους, θα πρέπει να δρομολογηθούν από το υπουργείο σας και μάλιστα άμεσα νέες προσλήψεις προσωπικού με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας εν γένει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την προϊσταμένη της ΙΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, απαιτείται η άμεση πρόσληψη επιπλέον προσωπικού φύλαξης του μουσείου και δη 8 τουλάχιστον νυχτοφυλάκων και 10 ημερήσιων φυλάκων.

Επίσης θα πρέπει να προσληφθεί και νέο τεχνικό προσωπικό, ήτοι 3 τουλάχιστον ηλεκτρολόγοι και 3 μηχανολόγοι, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του μουσείου καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Τέλος επιτακτική είναι η ανάγκη για πρόσληψη 1 τουλάχιστον αρχιτέκτονα καθώς η ΙΖ’ Εφορεία στερείται αντίστοιχης ειδικότητας.

Επειδή το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας αποτελεί ένα έργο «κόσμημα» για τον νομό μας, που θα αναδείξει μέσω σύγχρονων υποδομών την αρχαία Μακεδονική ιστορία και τον σπουδαίο Μακεδονικό πολιτισμό για τον οποίο είμαστε περήφανοι όλοι οι Έλληνες και τον οποίο θαυμάζουν πολλοί ξένοι,

επειδή τα έργα πολιτισμού θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα στα δημόσια έργα σε μια χώρα σαν την δική μας με πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν, παρόν και μέλλον,

ερωτάστε κ. Υπουργέ:

1. Προτίθεστε να προτείνετε την σκοπιμότητα ένταξης των προαναφερθέντων έργων στο ΕΣΠΑ 2007-2013 ούτως ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων και να αποπερατωθούν το συντομότερο δυνατόν;

2. Προτίθεσθε να προβείτε στις αναγκαίες προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Πέλλας και δη 8 τουλάχιστον νυχτοφυλάκων, 10 ημερήσιων φυλάκων, 3 τουλάχιστον ηλεκτρολόγων και 3 μηχανολόγων και 1 τουλάχιστον αρχιτέκτονα;"

8/10/2008


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Troktiko

Διαβάστε επίσης :

Διόρισε το σόι της και το χωριό της η Τζάκρη


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share