3/6/10

Τελικά εκείνο το Siemens πλυντήριο του M.Κάτσικα είχε μεγάλο κάδο (Δείτε το βίντεο)

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας που χθες δήλωνε οτι η μόνη σχέση που είχε με την Siemens ήταν ένα παλιό πλυντήριο παραδέχθηκε οτι έχει δεσμευθεί λογαριασμός του για διακίνηση μαύρου χρήματος

Αρνήθηκε βέβαια οτι τα χρήματα ήταν για μίζες και δήλωσε οτι γνωρίζει προσωπικά τους Παπανδρέου, Καραμανλή και Λιάπη και είχε κάνει κτηματικές συναλλαγές με την σύζυγο του Αλογοσκούφη.

Τελικά ο ιδιοκτήτης της φαρμακοβιομηχανίας ΦΑΡΑΝ Μ. Κάτσικας...


...φαίνεται οτι δεν έλεγε την αλήθεια όταν ισχυριζόταν σε δηλώσεις του οτι η μόνη σχέση που είχε με την Siemens ήταν ένα παλιό πλυντήριο ρούχων που είχε αγοράσει.

'Οπως αποδείχθηκε είχε δίκιο για το Siemens πλυντήριο. Μόνο που αυτό σύμφωνα με την έρευνα για το σκάνδαλο δεν ήταν πλυντήριο ρούχων αλλά πλυντήριο χρημάτων...

Είναι λογαριασμος του στην Ελβετία που έχει δεσμευθεί από το 2008 γιατί θεωρείται οτι διακίνησε χρήματα από τα μαύρα ταμεία.

Από το 2001 γινόταν η διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω off-shore, επιχειρηματιών και χρηματιστών.

Ο λογαριασμός του M. Κάτσικα ανοίχτηκε στην Union Bancaire Privee της Γενεύης. Εκεί, έλαβε τουλάχιστον ένα έμβασμα από τη εταιρεία Placid Blue Corporation, την οποία διαχειριζόταν ο Γ. Καλδής, για λογαριασμό του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ο λογαριασμός αυτός στην Union Bancaire Privee αποκαλύφθηκε μετά τα αιτήματα το καλοκαίρι του 2008 του εισαγγελέα Π. Αθανασίου, όταν στα χέρια του έφτασαν οι πρώτες αναφορές από το Πριγκιπάτο του Μονακό και του διοικητή της Υπηρεσίας Δίωξης Κοινού Εγκλήματος Eric Liotard.

Αυτές οι αναφορές γράφουν σε ποιους λογαριασμούς έχει στείλει χρήματα από την Placid Blue ο Γ. Καλδής μέσω της ΑΒΝ-AMBRO ΒΑΝΚ του Μονακό.

Στις πρώτες αυτές αναφορές αναγράφονται μόνο τραπεζικοί λογαριασμοί (αποδέκτες χρήματος της Siemens), κωδικοί ή ψευδώνυμα κατόχων τους. Ακολούθως οι λογαριασμοί αυτοί προσωποποιήθηκαν στους χρηματιστές Δεβλέτογλου, Ράμμο, Καπάτσο, Θεοδωρίδη, στους επιχειρηματίες Παπαδογιαννάκη, Τυρογαλά και άλλους. Μεταξύ αυτών και ο Μάριος Κάτσικας.

Τότε λοιπόν ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός με αίτημά του είχε ζητήσει να παγώσουν όλοι οι λογαριασμοί των διακινητών του μαύρου χρήματος της Siemens.

'Ετσι πάγωσε και ο λογαριασμός του Μάριου Κάτσικα με ενέργειες του Ελβετού εισαγγελέα που εκτέλεσε το Ελληνικό αίτημα. Ο λογαριασμός αυτός του Μ. Κάτσικα στην Union Bancaire Privee, σύμφωνα με Ελβετικά δικόγραφα, είναι της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Αυτό το ένα εκατομμύριο ευρώ παραμένει παγωμένο στην Ελβετία, ενώ το ένα μαύρο έμβασμα της Placid Blue προς τον λογαριασμό του Μάριου Κάτσικα είναι ύψους 200.000 ευρώ και έχει σταλεί με εντολή του Γ. Καλδή στις 24 Οκτωβρίου 2003.

Όλο τον "καλό" τον κόσμο γνωρίζει προσωπικά και έχει συναλλαγεί ο κ.Κάτσικας

'Ανθρωπος που γνωρίζει καλά πολιτικούς απ' όλα τα κόμματα αποδεικνύεται ο Μάριος Κάτσικας μέσα από την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens.

'Οπως είπε ο ίδιος, 13 από τις 20 εταιρείες που έχει είναι real estate και μάλιστα έχει συνεργαστεί και με την σύζυγο του Γιώργου Αλογοσκούφη, Δίκα. Δήλωσε πάντως οτι δεν γνωρίζει προσωπικά τον Αλογοσκούφη.

Ωστόσο, είπε οτι έπαιζε μπάλα με τον Μιχάλη Λιπάη, γνωρίζει καλά τον Κώστα Καραμανλή απ' όταν ήταν παιδιά, ενώ είχε γνωρίσει και τον Γιώργο Παπανδρέου πολύ πριν γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

'Οσον αφορά τις φήμες που τον ήθελαν να έχει πουλήσει ένα από τα σπίτια που έχει στην Αμερική σε πρώην υπουργό της ΝΔ, το διέψευσε κατηγορηματικά.

Ο Μ. Κάτσικας εκμεταλεύθηκε μάλιστα το βήμα της επιτροπής για να στείλει μήνυμα στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με το οποίο του χρωστάει 75 εκατομμύρια ευρώ από προμήθειες που έκανε σε φαρμακα Ελληνικά νοσοκομεία.(και καλό θα είναι να μην κουνιέται πολύ για να εντυπωσιάσει τον λαουτζίκο)

Η εξεταστική επιτροπή έστειλε τυπικό έγγραφο στο ΣΔΟΕ ζητώνας να ελεγχθούν οι λογαριασμοί , κι όπως πάει το πράγμα "στάχτη στα μάτια του κόσμου" και άκρη δεν θα βγεί πάλι με τα διαδικαστικά της Ελληνικής γραφειοκρατίας

Αυτοδιαψεύστηκε!

'Οσον αφορά την δέσμευση του λογαριασμού του στην Ελβετία ο Μ. Κάτσικας φέρεται να είπε ότι…:

«Είχα σκοπό να αγοράσω ένα στην Αγία Μαρίνα από τον Μανώλη Παπαδογιαννάκη (γένος Μίσκο), όμως αυτό δεν έγινε κι αυτός μου επέστρεψε τα χρήματα στο λογαριασμό της Ελβετίας.

Όταν το 2008 μπλοκαρίστηκε ο λογαριασμός τον ρώτησα και μου είπε πως μου τα επέστρεψε μέσω της Plasid Blue. Δεν τον ρώτησα πως και τι, αλλά του ζήτησα με συμβολαιογραφική πράξη να μου πει πως αυτός μου χρώσταγε τα λεφτά»


Τον Δεκέμβριο του 2009 (δηλαδή την περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο SIEMENS) ο Κάτσικας με τον Παπαδογιαννάκη κάνουν το ιδιωτικό συμφωνητικό για να επιστρέψει τα χρήματα ο Παπαδογιαννάκης στον Κάτσικα.

Επειδή όμως, είπε, ο Παπαδογιαννάκης, δεν ήθελε μπλεξίματα με τράπεζες, ζητάει από το γείτονα του στο Σούνιο, δηλαδή τον Καλδή να στείλει τα λεφτά στον Κάτσικα. Ο Καλδής το κάνει μέσω της εταιρείας Placid Blue.

Για την δέσμευση του λογαριασμού του στην Ελβετία είπε ότι προσπάθησε να τον ξεμπλοκάρει και όταν δεν έγινε αυτό, δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει γιατί έχει πολλά λεφτά…

Είπε επίσης οτι δεν έχει κληθεί από τη δικαιοσύνη, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι έχει φιλικές και όχι επιχειρηματικές σχέσεις με τον Κόκκαλη και το Βαρδινογιάννη.

Ωστόσο, νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μ.Κάτσικας είχε δηλώσει πως δεν γνωρίζει την εταιρεία Placid Blue και επέμενε πως δεν έχει καμία σχέση με τη Siemens κι ότι δεν γνώριζε ούτε τον Χριστοφοράκο, ούτε τον Καλδή, ούτε τους προμηθευτές της εταιρείας.

Πάντως, κατα τον Μ.Κάτσικα τα 200.000 ευρώ είναι... ψίχουλα.Κουμπάρος σε κοσμικό γάμο ο κ. Κάτσικας ήταν ο ένας από τους δυο κουμπάρους στον γάμο της Βάσιας Λόη με το Νικόλα Μαδιά.Διαβάστε επίσης :


Ρόμπα ξεκούμπωτη η εξεταστική επιτροπή μετά το φιάσκο του ντουλαπάνθρωπου - Μούφα το e-mail πειστήριο του εγκλήματοςΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share