14/7/10

Μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα λουκέτα και εκτινάσσεται η ανεργία - Γιατί τα επίσημα στοιχεία της ανεργίας στην Ελλάδα είναι πλασματικά.

Πάνω από 20.000 εμπορικές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του χρόνου ενώ χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Η κατάσταση στην αγορά είναι απελπιστική, λένε οι έμποροι, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2011 είναι απογοητευτικές. Σύμφωνα με έρευνες των μικρομεσαίων, έως το τέλος του χρόνου θα έχουν κλείσει περίπου 60.000 επιχειρήσεις ενώ περισσότεροι από 110.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, εκτός από την οικονομική κρίση, τη μείωση των πωλήσεων αλλά και την αδυναμία χρηματοδότησης από τις τράπεζες, προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων δημιουργεί και η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης...


Οπως προκύπτει από στοιχεία έρευνας, μία στις 4 επιχειρήσεις- μέλη του ΕΒΕΑ δηλώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της σε άλλη χώρα με χαμηλότερο φορολογικό συντέλεση, ενώ μία στις 2 επιχειρήσεις προβλέπει ότι θα βάλει λουκέτο αν δεν αλλάξει η οικονομική κατάσταση το επόμενο 12μηνο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Μελετών του ΕΒΕΑ με ερωτηματολόγιο μέσω Διαδικτύου, στο οποίο απάντησαν 1.592 επιχειρήσεις όλων των μορφών (Α.Ε., ΕΠΕ, Ο.Ε., Ε.Ε., ατομικές επιχειρήσεις).

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, περισσότερο από το 90% των επιχειρήσεων θεωρεί ότι η η ασκούμενη φορολογική πολιτική επιβαρύνει τις οικονομικές τους επιδόσεις επηρεάζοντας σημαντικά τα κέρδη και τις πωλήσεις τους ενώ περισσότερες από 8 στις 10 αντιμετωπίζουν πτώση τζίρου.

Η ύφεση στην οποία έχει μπει η Ελληνική οικονομία την τελευταία διετία έχει προκαλέσει αιμορραγία στην αγορά. Η κάμψη των πωλήσεων αλλά και η έλλειψη ρευστότητας έχει οδηγήσει περισσότερες από 60.000 επιχειρήσεις σε απόγνωση καθώς ζουν καθημερινά με τον φόβο του... λουκέτου αφού αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους καθυστερώντας εκτός από τα δάνεια και επιταγές ακόμα και τις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την Εφορία.

Έκρηξη σημείωσαν και οι καθυστερήσεις στην πληρωμή υποχρεώσεων.

"Μαγειρεύουν" τα πραγματικά ποσοστά της ανεργίας !

Αξίζει να σημειωθεί οτι τα επίσημα στοιχεία της ανεργίας στη χώρα μας είναι εντελώς πλασματικά αφού ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες χιλιάδες άνεργοι αυτοασφαλίζονται στο ΙΚΑ ως δήθεν εργαζόμενοι προκειμένου να αποκτήσουν την πολυπόθητη ανεργία το χειμώνα.

Αυτή η "απάτη" βέβαια βολεύει τόσο το κράτος, που καταφέρνει έτσι να αποκρύπτει τα πραγματικά ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα , όσο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι έχοντας εκμεταλλευτεί προγράμματα του ΕΣΠΑ εμφανίζουν στις λίστες απασχόλησης πλασματικό εργατικό δυναμικό το οποίο στην πραγματικότητα οχι μόνον δεν εργάζεται (ενώ εμφανίζεται στις λίστες εργαζομένων της επιχείρησης) αλλά πληρώνει και την ασφάλιση του απο την τσέπη του χωρίς βέβαια να αμοίβεται , προκειμένου να εξασφαλίσει έτσι μια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και το πολυπόθητο επίδομα ανεργίας το χειμώνα.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share