23/7/10

Στοιχεία ΣΟΚ ! Το ΠΑΣΟΚ έδωσε ακόμη περισσότερα κι απο τη ΝΔ στους τραπεζίτες !

Πασόκ και Νέα Δημοκρατία διάλυσαν τη χώρα για να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα με δάνεια !!!

Στη χώρα της απόλυτης ρεμούλας ο κάθε Σάλλας αγοράζει τράπεζες με λεφτά που πήρε απο το κράτος ως βοήθημα (!)

Τελικά όμως φαίνεται πως οι Σοσιαλιστές πληρώνουν καλύτερα για σε μικρότερο χρονικό διάστημα...


Με το θράσος που τον διακρίνει και ποντάροντας στην άγνοια των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε την περασμένη Δευτέρα στο press room, ότι:

«αυτά τα 28 δισ., τα οποία διατέθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αποδείχθηκε ότι δεν πέρασαν ως ρευστότητα στην αγορά», και πως «όταν υπάρχει αποτίμηση, θα υπάρχει και ενημέρωση».

Πως είναι όμως δυνατόν απο τη μιά οι κυβερνήσεις να χορηγούν ασύδοτα δισεκατομμύρια δανεικά ευρώ (απο την τρόικα) με το πρόσχημα της "σωτηρίας" των τραπεζών...

Κι απ'την άλλη πλευρά να "σκάει" ο κάθε κύριος Σάλλας και με τις κρατικές χορηγίες "σωτηρίας" να αγοράζει τράπεζες ;;;;

Μιλάμε για το απόλυτο κράτος μαφία. Τέτοιου είδους μπίζνες με τόση ξετσιπωσιά δεν γίνονται ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες !!!!


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

Από το πακέτο των 28 δισ., που αποφάσισε να διαθέσει στις τράπεζες η κυβέρνηση της ΝΔ, το μεγαλύτερο μέρος διατέθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ν’ αλλάξει ούτε έναν όρο απ’ αυτούς που θεσπίστηκαν από τον Αλογοσκούφη το Νοέμβρη του 2008 (νόμος 3723/2008).

Ιδού μερικές πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Στις 22 και 23 Απρίλη του 2010 (ΦΕΚ Β’ 511) υπογράφονται τέσσερις... αποφάσεις με τις οποίες δίνονται εγγυήσεις 2,117 δισ. ευρώ στην Alphabank, 1,97 δισ. ευρώ στην Πειραιώς, 2,5 δισ. ευρώ στην Εθνική και 2,3 δισ. ευρώ στη Eurobank.

Δηλαδή, μέσα σε δυο μέρες η κυβέρνηση Παπανδρέου μοίρασε στους τραπεζίτες εγγυήσεις σχεδόν 9 δισ. ευρώ (το 32% του πακέτου Αλογοσκούφη).

Με άλλες δυο αποφάσεις στις 16 Απρίλη (ΦΕΚ Β’ 546) η κυβέρνηση Παπανδρέου έδωσε ομόλογα ελληνικού δημοσίου ύψους 420 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς και 491 εκατ. ευρώ στην Alphabank.

Με άλλες δύο αποφάσεις στις 23 και τις 26 Απρίλη (ΦΕΚ Β’ 597) η κυβέρνηση Παπανδρέου έδωσε εγγυήσεις 2,117 δισ. ευρώ στην Alphabank και 2,5 δισ. ευρώ στην Εθνική, ενώ με απόφαση στις 4 Μάη (ΦΕΚ Β’ 603) έδωσε εγγύηση 655 εκατ. ευρώ στην ΕΤΕ. Στις 22 Απρίλη (ΦΕΚ Β’ 624) έδωσε ομόλογα ελληνικού δημοσίου ύψους 787 εκατ. ευρώ στην Εθνική και 40 εκατ. ευρώ στην Aegean Baltic Bank.

Στις 30 Απρίλη (ΦΕΚ Β’ 657) έδωσε εγγύηση 1,345 δισ. ευρώ στην Εθνική και εγγύηση 950 εκατ. ευρώ στη Eurobank.

Ετσι, το συνολικό πακέτο που μοίρασε το ΠΑΣΟΚ τον Απρίλη και το Μάη (πριν την υπογραφή του Μνημόνιου) έφτασε τα 18,2 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου μέσα σ’ ένα δίμηνο μοίρασε στους τραπεζίτες το 65% του πακέτου Αλογοσκούφη!!! Η κυβέρνηση Καραμανλή πρόλαβε να μοιράσει σε 10 μήνες μόνο το 35% του πακέτου.

Το φαγοπότι δεν τελειώνει , όμως εδώ !!!


Επειδή το πακέτο των 28 δισ. προφανώς εξαντλήθηκε, στο νόμο με τον οποίο ψηφίστηκε το δοσιλογικό Μνημόνιο το πακέτο των 28 δισ. αυξήθηκε κατά 15 δισ. ευρώ, χωρίς ν’ αλλάξει καμιά διάταξή του.

Πρόκειται για το άρθρο τέταρτο, παράγραφος 8 του νόμου 3845/2010, που αναφέρει λακωνινκότατα: «Τα ποσά που προβλέπονται στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν. 3723/2008 (ΦΕΚ 250 Α’) αυξάνονται κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα».

Τα επιπλέον 15 δισ., που εκτίναξαν το πακέτο στήριξης των τραπεζών στα 43 δισ. ευρώ αφορούν μόνο εγγυήσεις του Ελληνικού δημοσίου, ώστε να μπορούν οι τράπεζες να εκδίδουν τίτλους, να τους καταθέτουν στην ΚΤΕ και να παίρνουν ζεστό χρήμα με χαμηλό επιτόκιο.

Τονίζουμε και πάλι, ότι στις τράπεζες δεν μπήκε κανένας επιπλέον όρος, όπως π.χ. ότι θα πρέπει να αυξήσουν την πιστωτική τους επέκταση προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Και βέβαια, πέρα από αυτό το πακέτο, που έφτασε αισίως τα 43 δισ.ευρώ, με το Μνημόνιο αποφασίστηκε και η ίδρυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο οποίο διατέθηκαν 10 δισ. απ’ αυτά που δανείστηκε το ελληνικό δημόσιο από το μηχανισμό «στήριξης».

Διαβάστε επίσης:

Που συσσωρεύεται το χρήμα του Ελληνικού λαού ; - Άναψε το "πράσινο" φως απο Παπανδρέου και έρχονται μαζικές απολύσεις με τη συγχώνευση.


Το σκάνδαλο της τριπλής συγχώνευσης στο μικροσκόπιο

Απίστευτη κοροϊδία , οι προκλήσεις δεν έχουν όρια. - Μίλησαν για μειώσεις στις επιχορηγήσεις των κομμάτων και έκαναν αυξήσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Νταβατζήδες της Ελληνικής Οικονομίας, οι Ελληνικές Τράπεζες!!!


Τα 28 δισ. θα μπορούσαν να είχαν ξεχρεώσει όλους τους Έλληνες - Τώρα η αγορά ετοιμάζεται για το μεγάλο "κανόνι"


Έτσι μας λήστεψαν και τώρα ζητούν κι άλλα !!!

"Λεφτά υπάρχουν!"... Ναι, αλλά ποιοί τα έχουν ;;;


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share