23/7/10

Stress tests των Ελληνικών Τραπεζών - Ποιός είπαμε οτι κυβερνάει την Ελλάδα ;

ΑΝΑΨΑΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ

Απέτυχε η ΑΤΕ , πέρασε οριακά η Πειραιώς στα stress test από την ΕΚΤ

Όχι απλά προβλέψιμο αποτέλεσμα αλλά αναμενόμενο ήταν το Stress tests που "καταδίκασε" την ΑΤΕ αφήνοντας την μετεξεταστέα...


Επειδή το σενάριο που αφορά στην Ελλάδα προβλέπει αρνητική οικονομική ανάπτυξη για το 2010 και το 2011 με εκτόξευση της ανεργίας...

Ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Oli Rehn γιά να καθησυχάσει τους φόβους έσπευσε να εμφανιστεί αισιόδοξος για το έργο της Ελληνικής κυβέρνησης δηλώνοντας "Έχω εμπιστοσύνη ότι τα stress test θα δώσουν μια σαφή εικόνα της κατάστασης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος", αναφέρει ο Rehn στο κείμενο της ομιλίας που δόθηκε στην φινλανδική πόλη Pori. "Ακόμη κι αν βρεθούν αδύναμα σημεία, έχουμε τα μέσα για να τα διορθώσουμε", είπε.

Τι υποτίθεται πως είναι τα stress test ;;;

Οι δοκιμασίες αντοχής των τραπεζών για σενάρια του πως θα αντιδρούσε η κάθε μια τράπεζα σε μια ενδεχόμενη καταστροφή.

Τα Eλληνικά ομόλογα, που θεωρούνται πιο επικίνδυνα, μπορεί να χρειαστεί να «περικοπούν» κατά 20%, ενώ στην άλλη πλευρά τα γερμανικά θα πρέπει να «περικοπούν» σε μονοψήφιο ποσοστό.

Τι κρύβουν όμως πίσω τα stress test ;;;;

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα stress test που χρησιμοποιείται απο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα ώς στοιχείο προκειμένου να προωθηθούν συγχωνεύσεις και εξαγορές κεφαλαίων (εν μια νυκτί) έτσι ώστε τα ισχυρά κεφάλαια να συρρικνώσουν τον τραπεζικό ανταγωνισμό σε ένα συμπαγές και πανίσχυρο τραπεζικό σύστημα που θα ελέγχει τις οικονομίες των κρατών.

Αυτό ακριβώς υπηρετεί και αυτή η Ελληνική κυβέρνηση και με άλλωθι το stress test άναψε το "πράσινο φώς" απο τους "μεγάλους" για συγχωνεύσεις τραπεζών κι εκεί που χορηγούν δισεκατομμύρια δανεισμένα απο την τρόικα ευρώ για στηρίξουν υποτίθεται το τραπεζικό σύστημα κάποιοι αετονύχηδες (τύπου Σάλλας ) θα αγοράζουν τράπεζες με κεφάλαια "αέρα" που προέρχονται απο κρατικές χορηγίες "σωτηρίας".

Δηλαδή η κυβέρνηση υποθήκευσε τη χώρα για να μπορεί να δανείζεται και στη συνέχεια να δίνει τα δανεισμένα χρήματα στις τράπεζες με το επίσημο άλλωθι οτι τα έχουν ανάγκη !!!!

Δανεικά που θα χρωστάνε ακόμη και τα αγέννητα εγγόνια σας !

Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν η δήλωση Παπακωνσταντίνου:
«Eξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα» , συμπεριλαμβανομένης της πρότασης του κ. Πανταλάκη για «τετραπλή συγχώνευση», ακόμα και το ενδεχόμενο αύξησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον τραπεζικό κλάδο.

Έτσι την επόμενη κιόλας εβδομάδα επισπεύδουν τις διαπραγματεύσεις για τον ορισμό των συμβούλων για την πρόταση της Πειραιώς, όπως αποφάσισε σήμερα η διυπουργική.

Διαβάστε επίσης:


Στοιχεία ΣΟΚ ! Το ΠΑΣΟΚ έδωσε ακόμη περισσότερα κι απο τη ΝΔ στους τραπεζίτες !


Που συσσωρεύεται το χρήμα του Ελληνικού λαού ; - Άναψε το "πράσινο" φως απο Παπανδρέου και έρχονται μαζικές απολύσεις με τη συγχώνευση.


Με στήριγμα τα κρατικά κεφάλαια των 4 δις ευρώ και με τρικ στα ομόλογα ωραιοποιήθηκαν τα stress tests

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share