8/8/10

Κατάρα του σύγχρονου Έλληνα ο διχασμός και η ασυνεννοησία!

Κατάρα ή βλακεία ; O σύγχρονος Έλληνας διαφωνεί... συμφωνώντας (!)

Η Tουρκοκρατία χάραξε βαθιά τα σημάδια της στο σύγχρονο Έλληνα αφήνοντας πίσω της την καφρίλα και την κουτοπονηριά της μογγολικής φυλής...

Ο μέσος Έλληνας έμαθε να ζεί και να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα την κοροϊδία κι όπου βρίζει να γλείφει πιστεύοντας οτι κατ'εξαίρεση θα ωφεληθεί προσωπικά.

Έγινε ωχαδερφιστής, φυγόπονος, παρτάκιας και περιμένει απο τους άλλους να βγάλουν το φίδι απ'την τρύπα...


Όσο τρώει “βουρδουλιές” ντουμπεκιάζεται και σκύβει το κεφάλι...

Όταν τον καλείς να “ξυπνήσει”, αυτός αντιδρά για να βρει αφορμή να “ξαναπέσει για ύπνο” κι όταν τον καλείς να συζητήσει, αυτός ισχυρογνώμων και ξεροκέφαλος διαφωνεί έτσι απλά για να διαφωνήσει ακόμη κι αν επι της ουσίας συμφωνεί.

Η λέξεις “διάλογος” και “συνεργασία” είναι συνηθισμένες με άγνωστο όμως νόημα για τους περισσότερους. Ο εγωισμός και μικροπρέπεια πρωτοστατούν και η ασυνεννοησία βασιλεύει.

Σε μια συζήτηση, ο μέσος Έλληνας δεν ψάχνει για κοινά σημεία στο διάλογο, αλλά για το πώς θα επιβληθεί , πώς θα διαφοροποιηθεί και πως θα φανεί οτι πρωτοστατεί στη συζήτηση καπαρώνοντας τον συνομιλητή/τες του. Ακόμη κι αν λέει τα ίδια με το συνομιλητή του στο ίδιο κοινό θέμα/πρόβλημα αποφεύγει τα κοινά σημεία και ψάχνει για διαφορές...

Έτσι για να ξεχωρίσει ,να καβαλήσει , να βγει από πάνω, να αρπάξει την πρωτιά....

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός οτι ιστοσελίδες όπως το facebook, το gopetition και άλλες έχουν γεμίσει απο διάφορες ομάδες διαμαρτυρίας που συλλέγουν υπογραφές και κόσμο για σοβαρά πολιτικά και εθνικά θέματα. Σαν προσπάθειες καλές , σαν αποτέλεσμα όμως καταντούν στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με όλες τις παρόμοιες.

Εσωτερικές πληροφορίες μέσα απο πολιτικά γραφεία κάνουν λόγο οτι οι πολιτικοί μας έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια με όλα αυτά.

Ξέρετε γιατί ;;; Ξέρουν καλά τους Έλληνες !

Όλες αυτές οι προσπάθειες στο τέλος πέφτουν στο κενό, αφού για το ίδιο ακριβώς σοβαρό θέμα (πχ Μακεδονία) ο κάθε φιλόδοξος “πρωτεργάτης” αντί να συνεργαστεί με την υπάρχουσα ισχυρή ομάδα -διαμαρτυρία και να την προωθήσει για να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερο κόσμο πηγαίνει και φτιάχνει μια νέα ομάδα-διαμαρτυρία ακριβώς για το ίδιο θέμα που κατ'ουσιάν διασπά την προσπάθεια της προηγούμενης.

Έτσι ο νέος φιλόδοξος “αγωνισταράς” ξεκινά πάλι απο το μηδέν και παλεύει να κάνει γνωστό το αντίγραφο που έφτιαξε, αρκεί να νιώθει την ψευτοικανοποίηση οτι κρατά τα κλειδιά και να νιώθει οτι η ομάδα αυτή είναι δική του.

Το ίδιο βέβαια στην συνέχεια κάνουν κι άλλοι , κι άλλοι και στο τέλος στο θέμα καταντά να ανταγωνίζεται τον εαυτό του, η προσπάθεια διασπάτε σε πολλά μέτωπα με λίγο κόσμο.
Το χειρότερο βέβαια είναι οτι καλλιεργούνται στην κοινωνία φρώδες ελπίδες διαμαρτυρίας και στο τέλος ο κόσμος αηδιάζει και δεν ξαναεμπιστεύεται τίποτα.

Με τα blogs... εκεί κι αν είναι το χάος, ο καθένας το δικό του ο καθένας το θεό του.
Και να πείς οτι ο καθένας γράφει τ'αποθυμένα τους σαν ημερολόγιο πάει στα κομμάτια...

ΌΧΙ.... Όλοι πρωτοστατούντες, όλοι πρωτοπαλίκαρα, όλοι να αλλάξουν την Ελλάδα μ'ενα προσωπικό blog.

Αντι λοιπόν να συνεργαστούν με τόσα αξιόλογα blogs που υπάρχουν και σε διαφορετικούς τομείς ( όπου μπορεί ο καθένας) αφού αν μη τι άλλο και αναγνωρισιμότητα έχουν αρκετά ιστολόγια και επισκεψιμότητα και λίγο πολύ όλα δίνουν βήμα σε αξιόλογα άρθρα (αναλόγως και τη θεματολογία του κάθε blog και τι θεωρεί αξιόλογο)

Ο “ελληναράς” θέλει να πρωτοστατήσει και πάλι !!!

Πάει και φτιάχνει ή πληρώνει να του φτιάξουν ένα blog /ιστοσελίδα αρκεί να νιώθει ιδιοκτήτης , έτσι για να κρατά τα "κλειδιά" κι ας μην έχει τίποτα διαφορετικό να προσφέρει απο τα υπάρχοντα.

Αναπαράγει αβίαστα οτι γράφουν οι εφημερίδες και οι επαγγελματίες των ΜΜΕ αρκεί να το παίζει πως το blog του είναι κι αυτό ενημερωτικό.

Πιστεύει μάλιστα οτι επειδή έχει μια ιστοσελίδα ή ένα blog , τον διαβάζει κι όλος ο κόσμος και νιώθει οτι επηρεάζει κιόλας ... και μέσα απο αυτό... πιστεύει οτι μόνος του μπορεί να επιτεθεί στο πανίσχυρο σύστημα και θα αλλάξει την κοινωνία !!!

Στη προσπάθεια αυτή μάλιστα κάποιοι μιμούνται άλλα blogs κλέβοντας χαρακτηριστικά ή λογότυπα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του μιμητισμού που έχει πλακώσει τελευταίως στη μπλοκόσφαιρα είναι όλοι αυτοί οι καρνάβαλοι που ξεφύτρωσαν ξαφνικά και παριστάνουν τους troktikous. Αυτό ζήλευαν, αυτό αντέγραψαν , λες και δεν υπήρξε άλλο πιο αξιόλογο blog απο το troktiko μόνο αυτό ήξερα κι αυτό μιμούνται.

Η μαιμουδιά συμβαδίζει με την κουταμάρα σε αυτή τη χώρα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό παράδειγμα του μπάχαλου που επικρατεί σε όλους τους τομείς . Δεν είναι τυχαίο που οι εθνοσωτήρες Μαυρογυαλούροι κοροϊδεύουν πια με τόση προκλητικότητα την Ελληνική κοινωνία.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Σχεδόν ένα μήνα πρίν , ένας αναγνώστης με το ψευδώνυμο “θαλαμοφύλακας” επικοινώνησε μαζί μας για να του αναρτήσουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο του στο οποίο πρότεινε στην Ελληνική κοινωνία ακόμη έναν τρόπο διαμαρτυρίας για όλα αυτά που διαδραματίζονται και πρόκειται να συμβούν στη χώρα μας.

Για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας ,

Πιστεύουμε ακράδαντα και επισήμως δηλώνουμε πως, αν η κοινωνία δεν αποφασίσει τελικά να ξεκουνηθεί και να οργανωθεί τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σε αυτή τη χώρα.

Όσες προτάσεις κι αν γίνουν , όσο αξιόλογες κι αν είναι, ο μέσος Έλληνας πάντα θα βρίσκει πρόφαση για να τις απορρίψει και να ξαναπέσει “για ύπνο”....


Αν θέλουν κι όσοι θέλουν, ξυπνάνε...
με το ζόρι καμιά “αυτοκτονία” δεν απετράπει ΠΟΤΕ.


Στηρίζουμε κάθε σοβαρή πρόταση-προσπάθεια και γι'αυτό αναρτήσαμε στις 3/7/2010
(Δείτε εδώ) το άρθρο του “θαλαμοφύλακα” και μάλιστα με ανοικτά σχόλια έτσι ώστε όποιος επιθυμεί να το σχολιάσει , να προτείνει, να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει.

Αυτό βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει οτι θα στηρίξουμε πρόσωπα ή “πρωτεργάτες” και σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε εμείς είμαστε εκείνοι που θα αναλάβουμε να οργανώσουμε τους όποιους κοινωνικούς αγώνες.

Η δική μας προσπάθεια τελειώνει εκεί που ο καθένας σύμφωνα με αυτά που βλέπει ακούει και παρατηρεί γύρω του καλείτε να αναλαμβάνει τη δική του δράση . Εφόσον βέβαια νιώθει και θεωρεί οτι κάτι πρέπει να αλλάξει. Αν πάλι θεωρεί οτι όλα πάνε καλά εμείς δεν έχουμε λόγο να τον πείσουμε για το αντίθετο.

Ο λόγος λοιπόν που δημοσιεύσαμε το άρθρο του “θαλαμοφύλακα” δεν ήταν γιατί αναφερόταν σε κάτι πρωτάκουστο ή πρωτοποριακό αλλά επειδή -πέρα απο τις δικές μας πληροφορίες- θελήσαμε να πάρουμε έναν παλμό της κοινωνίας για το πώς θα έβλεπε μια ειρηνική και μακράς διαρκείας μαζική κινητοποίηση πριν έρθουν τα χειρότερα.

Το συμπέρασμα που προέκυψε απο αυτή τη διαδικασία ήταν οτι πέρα απο κάποιες μικρό διαφωνίες απόψεων, ουδείς εμφανίστηκε να διαφωνεί επι της ουσίας σε μια τέτοια μαζική ειρηνική διαμαρτυρία.

Γεγονός πραγματικά ελπιδοφόρο , που σημαίνει οτι η κοινωνία προσανατολίζεται σε μια τέτοια διαμαρτυρία προκειμένου να αποφύγει μια μεγαλύτερη κοινωνική έκρηξη στο μέλλον που ενδεχομένως θα έχει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο συντάκτης του άρθρου που δημοσιεύσαμε στις 3/7/2010 με το ψευδώνυμο “θαλαμοφύλακας” διατηρεί επίσης προσωπικό blog με την επωνυμία thalamofilakas.blogspot.com . Επειδή λοιπόν τότε τον είχαμε αναδημοσιεύσει με ενεργό λινκ στο ιστολόγιο του και αρκετοί αναγνώστες επικοινώνησαν και προσωπικά μαζί του φαίνεται πως ο κύριος “θαλαμοφύλακας” άρχισε να τη βλέπει ξαφνικά ο “πρωτεργάτης” της “λαικής επανάστασης” του.

Κάπου εκεί κι εξ'αιτίας του ότι αμέσως μετά άρχισαν οι παράλογες απαιτήσεις απο μέρους του του διακόψαμε κάθε επαφή μαζί του. Σε λεπτομέρειες δεν θα αναφερθούμε αφού όπως και στην αρχή διευκρινίσαμε στηρίζουμε κάθε προσπάθεια όχι όμως και άγνωστα πρόσωπα τα οποία μάλιστα την έχουν δεί “συντονιστές”!

Τα περίεργα δεν άργησαν να ακολουθήσουν...


Αμέσως μετά “θαλαμοφύλακας”
συνεπαρμένος απο τις φιλοδοξίες του να πρωτοστατήσει και να συντονίσει την λαική επανάσταση άνοιξε ένα νέο blog με την τίτλο sindonistis.blogspot.com

Για να στηρίξει το νέο blog “συντονισμού” (που εκτός απο πεντέ-έξι φίλους τους κανείς άλλος δεν το γνώριζε) ο “θαλαμοφύλακας” άρχισε να επικοινωνεί μετα μανίας με διάφορα blogs στο διαδίκτυο και παράλληλα συνέχισε να δημιουργεί λογαριασμού νέων ιστολογίων για να φαίνεται με διαφορετικό προφίλ κάθε φορά.

Συγκεκριμένα ....

Μετά το thalamofilakas.blogspot.com και το sindonistis.blogspot.com
άνοιξε το aristocratis.blogspot.com και το pytheia.blogspot.com (που μας έχει “κατακλέψει” στις αποκαλύψεις)

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά ο θαλαμοφύλακoσυντονιστής και πολυμπλόκερ συνέχισε να δημιουργεί μετα μανίας και νέους λογαριασμούς στην μπλοκόσφαιρα συνεχίζοταν με το isigitis.blogspot.com και μετά το syspan.blogspot.com και ενδεχομένως και άλλα....

Τριάντα και πλέον μέρες κρατήσαμε σιωπηρή στάση παρατηρώντας τις εξελίξεις.

Αρκετοί αναγνώστες και blogs επικοινώνησαν στο μεσοδιάστημα μαζί μας για να μας ρωτήσουν τι συμβαίνει , ποιός είναι ο εμφανιζόμενος “συντονιστής” , αν θα τον στηρίξουμε κι άλλα. Σε όλους απαντήσαμε με την ίδια επιφύλαξη για μελλοντικό δημοσίευμα μας διευκρινίζοντας οτι σε καμιά περίπτωση δεν στηρίζουμε πρόσωπα πόσο μάλλον όταν αυτά αρχίζουν να παριστάνουν τους .... συντονιστές της κοινωνίας (!)

Στη συνέχεια εμφανίστηκε μια νέα παρόμοια προσπάθεια στο διαδίκτυο φαινομενικά τουλάχιστον πιο σοβαρή η οποία επι της ουσίας έχει το ίδιο θέμα μια μαζική ειρηνική κινητοποίηση.

Αναφερόμαστε στο getgreeceback.com το οποίο επικοινώνησε μαζί μας για να προβληθεί η προσπάθεια του. Πέρα λοιπόν του ότι το get.greeceback.com αντί με τη σειρά του να μας απαντήσει κρέμασε για διαφημιστικούς λόγους και χωρίς να μας ρωτήσει την απάντηση μας στο site του (λες και τη στείλαμε προς δημοσίευση).

Παρατηρήσαμε όμως ότι έχει ξεκινήσει μια περίεργη κόντρα μεταξύ του getgreeceback.com και του sindonistis.blogspot.com για το ποιά μέρα θα ξεκινήσουν οι διαμαρτυρίες(!)

Aν είναι ποτέ δυνατόν το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας είναι η ημερομηνία?

Eπειδή λοιπόν θεωρούμε καραγκιοζιλίκια όλα αυτά τα περι ασυμφωνίας στην ημερομηνία που γράφει και ισχυρίζεται ο γραφικός πλέον ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ θαλαμοφύλακας σε συνάρτηση με όλους τους τσαρλατανισμούς που παρακολουθούμε πάνω απο ένα μήνα τώρα....

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους φιλόδοξους συντονισταράδες ή τυχόν καιροσκόπους οτι :

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την αγανάκτηση και τις ελπίδες ενός λαού για ένα καλύτερο αύριο.

Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την ιδέα μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας μακράς διαρκείας με το σκεπτικό οτι είναι η μοναδική λύση που έχει απομείνει για να αποφευχθεί στο μέλλον μια ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη με άγνωστες διαστάσεις και συνέπειες.

Απουσία άλλης σοβαρής πρότασης στηρίζουμε την ειρηνική διαμαρτυρία της
6ης Σεπτεμβρίου 2010
που προτείνει το getgreeceback.com διατηρώντας κάθε επιφύλαξη αναφορικά με την μελλοντική δράση, προτάσεις απόψεις ή σχέση με τα όποια πρόσωπα/διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Πιστεύουμε ακράδαντα οτι πέρα απο επικίνδυνες κομματικές παρεμβάσεις κάθε τοπική κοινωνία στην Ελληνική επικράτεια έχει τη δυνατότητα να οργανωθεί αρκεί να το θέλει , αρκεί να υπάρχει συνεννόηση μην αφήσετε τα κομματόσκυλα να διαβρώσουν τον αγώνα σας. Κατεβείτε στους δρόμους και θα δείτε οτι κάθε μέρα θα συγκεντρώνονται και περισσότεροι.

Οργανώστε τις δικές σας επιτροπές και μην επιτρέψετε κομματικές διεισδύσεις.

Πάρτε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών σας στα χέρια σας ...

____________ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ____________
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share